Nu är pollensäsongen i full gång!

Hörde på nyheterna igår att 2 500.000 svenskar lider av pollenallergi..
 
2,5 MILJONER…? 😱😱😱 Det är 25% av vår befolkning.
 
Har vänner/bekanta som lider av det, även sett de absolut värsta genom åren hur hemskt de har på våren/sommaren. 😥
 
Tänk om de alla visste vad det berodde på, vilket är stagnation i lymfan, för mkt gifter/skräp, njurar/en kropp som inte mäktar med att detoxa väck skräpet och hur man faktiskt genom ändrad kost/detox kan få bukt med det.
 
Vet ärligt inte hur många hundratals i Body Cleanse gruppen som fått väck inte bara sin pollenallergi genom kostprogrammet, utan även andra allergibesvär, astmabesvär, alla typer av eksem, torr/fet hy, akne, psoriasis, rosacea mm. Medlemmar har berättat att även deras katt/hundallergi försvunnit, likaså gräs, björk, häst, hö, tål damm bättre etc etc.
 
Många har så svårt att förstå vad kosten gör med våra kroppar, vet inte riktigt hur man ska göra för att få folket förstå detta? 💗
 
Och det här med solen..
 
Ni läsare som varit med ett tag kanske minns i CCS-gruppen om en kvinna som inte kunnat vara ute i sin trädgård på över 30 år. Hon ”tålde inte solen” som det så fint heter. Efter en tid på programmet kunde hon för första gången sen 70-talet njuta hela våren & sommar utomhus, få pula i sin trädgård som hon älskade. Hon var så otroligt lycklig, hon fann inga ord.. 😍
 
Likaså jag…
 
Sen i tidiga 20-års åldern har läkarna sagt att jag inte tål vara ute i solen. Fick alltid varje år, en massa nya sk lever/skönhetsfläckar. Cellförändringar i flera av dom. (Tagit bort över 200st) Läkarna sa att jag absolut inte fick vistas i sol då jag var i risk för utveckling av hudcancer, utan fick order om att smörja och smörja hela tiden med högsta solskyddsfaktorn samt alltid söka skugga.
Det här är rena gifterna man smörjer huden med, inte konstigt att jag fick så många nya lever/skönhetsfläckar med cellförändringar + att mitt immunförsvar försämrades alltmer eftersom jag undvek solen. (Hade självklart även mycket lågt D-vit) 
Med åren blev det bara värre o värre, de sista 5-6 åren kunde jag inte vara i direkt sol i mer än max 5 min förrän knottrorna uppstod som kliade & kliade & kliade. På kvällen höll jag bokstavligen på att klia sönder min kropp, ben och armar var värst. Blev aldrig heller brun längre, utan grisrosa.
 
Samma även hur mitt allmänna mående påverkades av värme, speciellt om graderna steg över 25.
 
 
Idag kan jag vara ute i sol hela dagarna. Mår som en pärla i sol/värme 😍 Använder inget solskydd alls, blir brun igen och ang mina leverfläckar/skönhetsfläckar…
Säkert över 200 som försvunnit av sig självt genom reningen. Visade medlemmar för- och efterbild på mina ben hur dom hej-hopp försvunnit. Har inte längre heller så mkt oönskad hårväxt jag tidigare haft. Såå gött o slippa 😋
Se gärna video nedan, här berättar han även om en studie, gjorts i Sverige om sol..
 
Känner du någon med samma/snarlika besvär som ovan?
 
Kanske viska lite fint i örat till personen att det går att få bukt med sin pollen, andra allergier, sin sk soleksem, sin ev tunga matthet av värmen etc så man kan få börja njuta av den fina våren/sommaren i framtiden 💗
 
Kramar 🌷🌞🌷🌞🌷🌞🌷
Finns mängder med video/studies att se på tuben om solen och varför den är så viktig för hela kroppen.
Dr Morse om allergi/astma. Spola fram till 18 minuter i videon.
Spola fram till 14.30
Läs mer ›

Min utrensning from HELL!

 

Jag förstår hur en del kanske ser på min rening, mitt mående, när jag var som sjukast hur ”enkelt” det kan låta, i skrift, att jag på något sätt fick kraften att ”bestämma mig” att bli frisk.. Jag har absolut full förståelse 💗 hur det kan låta/se ut när jag skriver det, men ska här försöka förklara..

Det har verkligen inte varit lätt vänner, tvärtom..

När jag satt i soffan den våren 2015 och började söka alternativa vägar låg jag verkligen helt under gyttjan. Läkarna sa att inget kunde göras åt mina 83+ besvär förutom mediciner, samtal, smärtcentrum etc. Blev här även utförsäkrad trots att de misstänkte MS, men ja ni vet, F-kassan 👎 Jag var så djupt nere på botten, kröp till toan varje morgon, fick hjälp med att duscha, hjälp att klä på mig + det mentala, låg helt apatisk i perioder..

Jag intog så många olika mediciner, hade halva apoteket hemma. Ni som varit med från början i grupperna såg medicin-bilden jag la ut på allt skit.

Gick på höga doser Morfin, Oxynorm, Oxycontin, Stesolid, Voltaren, Xanor, Betablockare, Omeprazol etc etc.. och det var allt mitt morfin som gjorde att jag överhuvudtaget ”kunde” sätta mig att söka/leta, se videos etc..

Jag satt i tre månader och såg över 500 videos, läste så många artiklar jag bara kom över. Tog kontakt med folk ute i världen etc etc.. Kan här nämna att det ALDRIG gått utan högre doser av morfinet som gjorde att smärtan lindrades + gav en skön/uppiggande samtidigt lugn känsla, speciellt ihop med Stesolid. Det var alltså mina mediciner som gjorde att jag ”orkade” sitta 8-10 timmar dagligen dessa månader, men visste samtidigt hur det förgiftade min kropp mer o mer.

Jag fann faktiskt Dr Morse först och såg drygt 15 videos med han, men då i samma veva såg jag andra videos tex från Eric Bakker, Dr Axe, Christa Orecchio m.fl och när jag tillslut sett en del var det Eric jag blev sk mer lugn av. (Morse var för ”stressande” för mig just där och då)

Efter jag sett ca 500 videos med Eric + läste hundratals artiklar var det honom jag bestämde mig för att följa. Detta var i slutet av Juli 2015.

När jag väl då satte igång, började trappa ut skräpmaten var det inte bara det utan även alla mina mediciner jag skulle trappa ut. Ni som intagit morfin/lugnande och andra mediciner kanske vet hur det är att få abstinensbesvär.. ? Jag gick som nämnt på riktigt höga doser och hade gjort i 4 år..

Det här var det absolut VÄRSTA jag någonsin upplevt i mitt liv. Föder hellre barn varje dag i en månad eller har kräksjukan varje dag än att uppleva det jag gjorde under dessa månader, men jag visste är detta var något jag måste ta mig igenom för att kunna börja vägen mot hälsa..

De första tre månaderna var som sagt ett rent H-vete och lite till. Tänk er de sedvanliga fysiska utrensingsbesvären + förtvivlan, ilska, irritation, gråt mm, mm. Hade nog allt o lite till på listan, mer el mindre + samtidigt abstinens från nedtrappning av medicinerna + abstinens från att inte inta mitt socker/min skräpmat jag levt på dagligen.

Dessa månader är inget jag önskar någon på jorden.. Visste inte hur jag skulle klara det, om det ens skulle gå, när skulle det börja vända osv, men vad hade jag för val..?

När jag hade trappat ut alla mediciner, efter tre månader, ätit strikt på gamla Fas 2 (likt nuvarande fas 2, dock fanns yoghurt/kefir/fermenterat med och mkt lite frukt, bara grönt äpple, citron, blåbär och lite andra bär) + intagit flera parasitkurer, bikarbonat, probiotika, enzymer, höga doser C-vit, KS, Chlorella osv började det äntligen vända.

Besvären minskades mer o mer, fick mer energi mm och detta pga att kroppen äntligen kunde börja rensa ut skräpet mer. Kände att jag kunde börja leva lite igen och här skrev ett inlägg om det på min privata FB. Detta inlägg delades till vänners vänner och jag fick nu flera hundratals PM på bara ett par dagar. Folk frågade vad jag gjort och det var helt omöjligt att hinna svara alla privat, det rullade sen in minst 50 nya PM dagligen. Det var här en vän till mig sa att det kunde vara en idé att starta en grupp, då nådde jag ut till alla istället.

I november 2015 startade jag Candida Cleanse Sweden gruppen..

Jag hade även här i gamla gruppen (med hjälp från medlemmar) skrivit upp samtliga 80+ besvär och kunde börja bocka av dom en efter en och det var här jag förstod att fortsätter jag kommer jag en dag uppnå hälsan..

Ju längre tiden gick desto bättre o bättre mådde jag, var en helt underbar lycka/känsla samt att då många i gamla gruppen hade även dom fått väck en himlans massa besvär. Värmde så oerhört i min kropp att kunna hjälpa 💗 (har alltid sen jag var liten velat hjälpa andra på olika sätt)

Men så kom smällen…

Efter ca 1 år på programmet började en del besvär komma tillbaka, likaså på medlemmar. Detta var under hösten 2016 då många besvär förvärrades igen och vintern 2016/2017 var jag riktigt, riktigt dålig.

Ont i rygg/ländrygg igen, hjärtrusningar, tusentals mellanslag, magkatarr, gallbesvär, ont i levern, njurar, leder, muskler, huvud osv..

Hela jag bröt ihop, vad gjorde jag för fel…? Jag var tokstrikt med programmet, fuskade aldrig och intog alla tillskott + överdoserade allt ”bra” osv osv.. Hade som de flesta vet här daglig kontakt med Eric, hjärtoperation inplanerad mm, men Eric kunde inte säga vad det var, varför jag blivit sämre. Kunde där och då inte skriva det i gruppen.

I Februari 2017 kom Jimmy in i bilden (han hade då varit med i gruppen i ett år, men yttrade sig aldrig) De flesta vet hur vi fick kontakt, genom ögonbild som ngn lagt ut i gruppen. Ni som är nya, vill läsa mer om mina besvär, hur allt gick till, läs länk nedan.

https://naturesforlife.se/vad-ar-naturesforlife/var-story/

Efter jag och Jimmy pratat i ett par dagar, började han behandla mig. Här vänner fick jag nya utrensningsbesvär som inte var nådiga…

Det var allt från flera hundratals spetälske-utslag på rygg, axlar, mage. Lade ut bilden i gruppen och det var ingen trevlig syn. Detta skrämde upp en del medlemmar, såg verkligen ut som jag hade spetälska. Så ni som undrar om lite utslag på huden när man börjar rena sig. Det här är helt normalt, speciellt om inte njurar börjat öppna sig än/mäktar med att filtrera lymfa. Fick även mkt svår huvudvärk, insomnia, sov helt galet oroligt, ibland bara ett par timmar per natt. Frossan ska vi inte prata om, frös bokstavligen in i märgen och ut, trots 25gr inomhus + goskläder, morgonrock, värmefiltar, sockor etc etc.

Drömde mardrömmar, minnen kom upp, grät för ingenting, stickande brännande hud (som om ngn eldade på den) + myrkrypningar Deluxe. Fick sk tillbaka beläggning på tunga, svamp i underliv, klåda i underliv o överallt, torr hud, ”snöade” från hela kroppen, hårbotten, Tinnitus tebax osv osv. (Finns inlägg i gruppen om min utrensning) Fick även så galet torra händer + sk såg ut som om ngn skurit på mina fingrar med en finkniv, massa streck som även blev värre med djupa sår/skåror etc. Började torrhosta för att sen gå över till slemhosta = Stagnation, sk slem (mucus) som kroppen nu äntligen kunde börja rensa väck.

Magbesvären kan jag skriva en bok om..

Fick tillbaka samtliga magbesvär såsom konstant uppblåst, sjukligt svid, Burning Hell, reflux, gallstensbesvär mm. Hade nog alla färgkartans färger på avföringen, fick dock först en tid mer förstoppning, även grötig konsistens, avskyvärd odör etc, även odör från hud igen. Tänderna blev ljusgråa/genomskinliga, även lösa, ilade konstant i dom, blödande tandkött + att jag fick jordens tandinflammation där tandläkarn ville sätta in Antibiotika, men fixade det på egen hand med tand-kuren.

Fick sk ”dansande” lever och njurar, pga att de började renas mer på djupet. Dansande menas alltså att de skakade, rörde på sig, mullrande, värkmolande känsla + kissade bokstavligen var 10:e minut varje dag i 6 veckor. Fick även sådana kraftiga njursmärtor 10 av 10 på skalan, brännande känsla i ljumskar, i huden, ischias mm, men fortsatte köra på.

Säkert missat en hel del och i allt detta fick jag galna cravings. Jag drömde om allt skit ni kan tänka er, grät nästan dagligen pga mina cravings och alla känslor som kom upp, men som tillslut dämpades mer o mer desto mer mono-fruit jag gick på + Parasitkomplex som dämpade suget vilket betyder att fler o fler parasiter, svamp, bakterier som dör, som tyvärr lurar oss att vilja, behöva, att vi måste inta skräpet tex för att dämpa ångest/känslor. De kan inte leva/gödas på frukt, och de starkaste som överlever gör allt i sin makt för att man ska inta skräpet, därav mer cravings.

Jag har sen i tidiga 20-års åldern levt med ångest, Depp-perioder + alla mina fysiska besvär. Hade under en 8-års period grav panik & dödsångest och var rädd för precis allt (har med njurar o binjurar att göra) Idag är all min rädsla borta, är inte heller rädd för höjder, att flyga, spindlar, getingar, andra vidriga kryp, spöken, döden mm som jag varit sen jag var liten.

Som ni läsare vet har jag haft konstaterat över 100 UVI i livet, troligen fler, njurstenar, alltid kissat ofta, inkontinens de sista åren jag var som sjukast osv osv.. Så njurarna var Nr.1 för mig att jobba med. Jag fick dock inte tillbaka ångest, depression, hjärndimma när jag blev sjuk igen och hade ändå hyfsat god energi, därför kunde Jimmy köra på hårdare med mig + att jag själv bad om det.

Har man dock ångest, depression, speciellt svår sådan, (Även ME) bör man inte gå all-in på frukten än, speciellt inte om man även har svajigt och/el högt blodsocker.. Kan här bli oerhört påfrestande för kropp o mående. Viktigt här att stötta upp Binjurar, Njurar, o vid Depp Bisköldkörtlar en tid först för att få lite mer ro i kropp, lite mer energi, då kan man sen ta tag i kroppen mer o mer.

Trappar man ut skräpmaten mer långsamt, Fas 1 i ca 2-4v, sedan Fas 2 i ca 4-8v, beroende på ens mående, besvär, immunförsvarsnivå + här i samma veva börjar stötta Binjurar, njurar (till att börja med) och/el vid jobbiga magbesvär även kör lite Tarmdetox-kurer, sen när du känner dig mer redo gå in på Detox-programmet.

Så, till er som undrade hur jag orkade/fick kraften..?

Det har verkligen, verkligen inte varit någon lätt resa, tvärtom, även om det kan se så ut i skrift när vi pratar.

Jag fick alltså göra de värsta utrensningarna i två omgångar, först på Eric’s program i 3 månader innan det värsta gav med sig, sen sk ny detox på Jimmys rek i 3 månader innan det här började ge med sig.. (jag låg i immunförsvarsnivå 7) men här hade jag ändå hunnit rena kroppen ganska rejält innan i 1,5 år.

Någon undrade även hur jag hade gjort om jag från början vetat det jag vet idag..

Precis såsom jag beskrev ovan eftersom jag då led av svår ångest/depp + så svår Fibro, hormonrubbningar from Hell, svåra rygg/ländryggsbesvär (njurar o syror i kropp) samt alla andra 80 besvär + då en mage som inte ens tålde vatten, men…

Kan även nämna…

När jag var som sjukast, nere under gyttjan, när jag satt dagligen under dessa månader och researchade samt sen när jag började programmet mm hade jag Nobody.. Ingen att bolla hälsa, tankar, mående med. Det fanns ingen grupp och de flesta i min familj, släkt, vänner trodde jag blivit skvatt galen att trappa ut alla mediciner, ändra kosten mm = Gick emot vården..

Kunde prata lite om detta med min dåvarande sambo o min son och levde ändå harmoniskt utan stress/press från någon. Kunde här även börja hitta mig själv, mitt inre och vänner som inte gjorde annat än att sno energi, inte ”trodde” på ngt valde jag bort. Dessa personer är inga äkta vänner och har inget i ditt liv att göra.

Den som funnits där, som jag vill tacka från djupet av mitt hjärta är dig Patric Kervén TACK mitt 💗 och ber igen om ursäkt att jag inte lyssnade/ville lyssna, ta till mig när du försökte hjälpa mig, förklara vad fel kost o mediciner etc gör mot våra kroppar. Du har sett mig krypa på golv, gå som en 90-åring, bo i medicinskåpet i så många år, sett mig intagit skräpet och inte bli annat än sjukare o sjukare.. Kan inte varit lätt för dig..

Du försökte förklara i ett par år när jag var som sjukast och jag bara slog bort det. Ledsen oxå att du behövt ha en sån sjuk mamma, ledsen att jag inte visste bättre som ung o gav dig mina obalanser. Sån enorm glädje o värmande lycka nu att du själv detoxat dig och fått väck dina besvär 💗 Finner inga ord…

Tack även så hjärtligt 💗 alla underbara medlemmar som stöttade mig förra vintern och pushade även för de nya rönen. Det är just detta som gruppen kämpar och står för, att kunna peppa/pusha varann till hälsan.. 💗

Mitt liv började på sjukhus, där jag låg inne mestadels de första 9 månaderna. Fått berättat av mina föräldrar att de hämtade mig på sjukhuset när jag skulle döpas, då 8 månader, och direkt tillbaka efter kyrkan. Mitt liv började med Antibiotika, kortison pga så mkt besvär, öroninfektioner, öroninflammationer, bihålebesvär, nässelutslag, eksem mm. Detta pga obalans från mina föräldrar som förvärrades med åren pga all medicin och fel kost.

Att haft besvär sen jag föddes i 43 år fick räcka.. Min styrka o kraft i allt var min son och en sån oerhörd längtan till att nångång i framtiden få bli frisk o nångång framöver få kunna njuta av livet  

Den drivkraften att kunna bli frisk, var mitt enda mål, jag hade nu något att verkligen kämpa för. Jag lyckades tillslut efter 2 år och att nu få kunna hjälpa andra är mitt största brinnande mål i livet 💗 

Lite svårt vänner att få ner alla tankar, känslor i skrift, men hoppas jag förklarade någotsånär okej..

Kramar 

 

Läs mer ›

Maten & livsstil påverkar precis ALLT!

 • Varför är det så svårt för många att förstå HUR MYCKET vår föda påverkar vårt mående?
 • Vad är det som gör att det är så svårt för de flesta att ta in? 

Den här frågan kan man prata oändligt om. Det är så svårt för många att ”förstå”, speciellt när man i livet levt på skräpet i så många år och ”tror” här att maten inte påverkar. Man har ju ”levt såhär” i X antal år och sk ”klarat sig” utan besvär.. Tror man..

När man väl börjar få besvär, vad det nu än är för besvär, har det gått långt. Kroppen klarar inte längre av att ”hantera” skräpet man intar. Kroppen belastas och säger ifrån med olika symtom som efter en tid förvärras mer och mer desto fler åren går. Tillslut får vi våra kroniska åkommor/sjukdomar.

Jag kan bara se till mig själv i livet, speciellt när jag var som mest sjuk under de sista 5 åren innan jag gick in för det alternativa. Ju mer still jag var, ju mer skräp jag intog, desto sjukare och sjukare blev jag, tillslut orkade inte kroppen med något alls och jag gjorde inget annat än att sov, grät, tog mina smärtstillande, mina ångestdämpande osv.

Nedstämdheten, ångesten, depressionen ska vi inte prata om. Var ett H-vete, rent ut sagt i så många år. Jag var så djupt nere under gyttjan och vad gör man/många här…? Jo, man ”tröstäter” ännu mer skräp för att försöka dämpa känslorna och vaknar upp dagen efter med ännu mer ångest/nedstämdhet.

Tankarna bara snurrar och snurrar att man så gärna vill få väck sin ångest/depp, att få må bra, bli frisk, få ett liv igen. Man kan här även börja nedvärdera sig själv, känner ett totalt misslyckande i livet osv. Den här onda cirkeln snurrar sen på dag efter dag, månad efter månad, år efter år. Riktigt hemskt är det.

Lider så med alla där ute som ännu inte förstått det här med HUR MYCKET kost/livsstil påverkar <3

Jag har varit sk frisk nu i 9 månader, men märker ändå av, lite grann, om jag intar ngt skräp. Inte att jag blir dålig-dålig på något vänster, inte alls, men tex känner jag mig inte ”lika pigg” som jag normalt brukar göra. Jag sover även alltid lite längre på morgonen efter, mot att jag annars hoppar upp glad i hågen runt 7. Likaså den spirande sexlusten jag alltid har numer, försvinner direkt om jag intar ngt skräp. Lite sånna här småsaker jag alltid reflekterar över när jag intagit ngt skräp.

Min kropp mår som absolut bäst på frukt/grönt, med lite annat plantbaserat ibland. Sen att jag kan känna en sk njutning om jag intar ngt skräp, just där och då, är en sak, men i längden gör det inget annat än belastar och här jobbar kroppen frenetiskt på att rensa väck skräpet och bara av det kan man tappa energi, bli mer nere osv. När jag tex var utomlands i höstas och intog lite skräp dagligen fastade jag alltid minst 5 dagar när jag kom hem, allt för att rensa ut skräpet fortast möjligast. Kan även nämna, när jag fastar mår jag t o m snäppet bättre än jag generellt gör om dagarna och som ni läsare vet mår jag numer fantastiskt alla dagar.

Medlemmar har frågat vad jag då intagit för ”skräp” Ja, det är inte så att jag äter Mc Donald’s direkt, utan någon vego-sushi, vego-pizza eller lite lax, kyckling, räkor till sallad/grönt (vilket är mycket sällan) någon hemmagjord äppelpaj med havregryn tex osv och som sagt, jag mår ju inte dåligt om jag intar detta idag, men känner att kroppen inte är ”lika pigg” som den vanligtvis är.

Kroppen har en helt fantastisk förmåga att visa en vad man mår bättre på och inte. Detta kan man bättre märka  när man börjat vårt program, börjat rena kroppen om man då intar något skräp. Många har här lite svårt att förstå detta, för man har ju tidigare sk ”kunnat inta det” sk ”tålt det” utan att känna någon försämring, men då man redan är så belastad, har sina besvär, intagit sin sedvanliga kost + extra skräp, vet man inte om vad man mår sämre på och inte eftersom hela kroppen mår ren apa. Märks mer tydligt när man börjar rena kroppen.

Det ABSOLUT BÄSTA man kan göra för att komma ur sin bubbla är att fasta i minst 5 dagar, gärna fler. Tex lägga upp ett faste-schema att man fastar minst 3-5 dagar i månaden, sen öka det till 3-5 dagar 2ggr/månad osv. Härefter kommer kroppen mycket lättare kunna visa dig vad den mår sämre på och inte. Ännu bättre om man även kan göra en tarmrening efter några dagars fasta. Tål man inte så mycket fruktjuice än, fasta på vatten, citronvatten, gröna juicer, sellerijuice, örtteer.

Väljer man ändå att endast fasta på fruktjuice, kommer vissa ev känna av fler utrensningsbesvär med allt från frossa till, ja vadsom som även kan resultera till att du blir sk ”sjuk” Får sk förkylning, flunsa osv. Det här betyder att immunförsvaret börjar vakna till och sätter igång att rensa väck inkräktare, gifter, slaggprodukter i kropp. Mer om utrensningsbesvär kan du läsa om här

Har du ofta cravings på sött, fett, snabba kolhydrater, såsom mackor, ost, godis, bullar, chips etc, speciellt på kvällar/nätter rek även varmt att du kör parasit-kurer under fastan.

Ja, jag vet hur fruktansvärt boooring det här med att fasta låter och många svarar att de kommer hungra ihjäl. Jag kände precis likadant, hur fasiken skulle jag klara det? Jag ska inte ljuga, det var oerhört tufft första gångerna, kändes som jag skulle kunna dödat för en liten bit pizza, grät i hemsk förtvivlan osv. Hur ”roligt” är det att inte äta”? men ju fler dagar som gick desto mindre och mindre cravings som tillslut avtog helt + att så många andra besvär på vägen försvann allt mer.

Jag har sen jag tillfrisknade förra sommaren alltid fastat i minst 5-6 dagar/månad och kommer nog alltid göra. Vet hur mycket skit kroppen får jobba & stå ut med dagligen, oavsett den bästa kosten. Då jag varit sjuk hela livet har jag redan bestämt mig, en gång för alla, att göra det jag kan för att hålla mig frisk och må så toppen jag bara kan.

Är du ny läsare och vill läsa mer om våra sk ”normala” besvär/kroniska sjukdomar klicka här

Kort & Gott! 

Har du något/några besvär såsom tex magbesvär, IBS, IBD i någon form, cravings, förstoppning, trög tarm, diarré, uppsvullen i kropp, led o muskelbesvär, hjärndimma, hudbesvär i alla dess former, allergi, astma, ångest, depp, overklighetskänslor, PMS, humörsvängningar, ilska, irritation, oro osv, osv..

Varför inte testa att fasta i ca 5 dagar och gärna även göra en tarmdetox? Se hur det påverkat ditt mående bara efter dessa 5 dagar och sedan utöka faste-dagarna till fler dagar/månad, kanske kortare men fler gånger passar dig bättre? Mellan faste-periodierna gärna då endast inta frukt/grönt/plantbaserad. Har du belastad lever, förhöjda levervärden, gallbesvär, var försiktig med allt fett, även från nötter, mandlar, avokado en period.

Tips är att skriva upp samtliga besvär du lider av idag och jämföra efter fastan, likaså efter varje fasta du kör. Är annars så lätt att glömma bort vissa besvär förrän de ev kommer tillbaka.

Kom alltid ihåg…

Maten och Din livsstil påverkar precis ALLT!

 

Kramar <3

Läs mer ›

Halsbränna, magkatarr, sura uppstötningar mm

Många som lider av halsbränna/sura uppstötningar/magkatarr, känner sig uppblåst, speciellt efter intag av föda.

Ofta när man lider av halsbränna så handlar det om för låg saltsyraproduktion och ett eventuellt magmunsbråck. Detta gör så att syror kommer upp i halsen, munnen och orsakar smärta. Det här bör man göra något åt, annars kan det bli sår på slemhinnorna i halsen och kan även orsaka inflammationer.

Symtom som kommer direkt från låg saltsyra och symtom som ofta hänger ihop med låg saltsyraproduktion: (ursäkta blandning av engelska och svenska)

• Brännande känsla efter intag av mat
• Illamående/rapar
• Förstoppning/Diarré

• Trötthet
• Cracked fingernails
• Vertical ridges on fingernails
• Matintoleranser
• Klåda i ändtarm
• Candida

• Perniciös anemi
• Anemi
• Allergi
• Artrit
• Autoimmuna sjukdomar
• Celiac
• Herpes
• Hives

• Psoriasis/eksem/akne/utslag
• Astma
• Osteoporos
• Gallsten
• Depression
• Diabetes
• Hyper och hypothyroid

Orsaker till halsbränna är bl.a
• Fel kost, äter för mycket, även för fort, enzymbrist
• Stress
• Ålder
• För lite vatten
• Rökning
• Övervikt
• Alkohol
• Tuggar maten för dåligt
• Bråck på magmunnen

Mat att undvika: 
• Vitlök (en period)
• Lök (en period)
• Citrus (en period)
• Alkohol
• Tomater
• Choklad
• Socker
• Kaffe
• Fet mat

Mat, tillskott:
• Banan
• Kiwi
• Q 10
• Selleri
• Magnesium
• Gurkjuice
• HCL med pepsin

Örter:
• Lakrits
• Meadowsweet
• Goldenseal
• Ingefära
• Lemon balm
• Kamomill
• Slippery elm
• Papaya
• Mag och tarm komplex

När magen inte kan utsöndra tillräckligt med saltsyra (pepsin) för att bryta ner proteiner blir även skadliga bakterier inte tillintetgjorda. Även upptag av Kalcium, magnesium, koppar , b-12, järn och zink blir sämre. För att magmunnen ska öppna o stänga sig som den ska, behövs lågt pH värde i magsäcken.

Tänk även på att allt är individuellt. Vissa tillskott och mat funkar för en men kanske inte för en annan.

Kramar <3

Källa: Homeopat & Näringsterapeut Jimmy Lindau

Läs mer ›

En bättre tid en period i mitt liv!

Har inte tidigare tagit upp detta, men hade en period i 25-årsåldern då jag mådde otroligt mycket bättre, men inget jag egentligen reflekterade över där och då eftersom jag inte förstod innebörden av vad kosten gör mot våra kroppar.

Jag var väldigt nere i en person som jag valde att breaka upp med pga olika orsaker och här brast hjärtat på mig och tröstade mig själv med mat och godis. Jag gjorde inget annat än att äta och äta för att sen äta lite mer. Blev aldrig mätt oavsett vad jag än åt, var konstant vrålhungrig 24/7.

En dagsranson såg ut ungefär såhär:

 • Frukost: Mellan 6-8 Skogaholmsmackor med pålägg, räkost, ost, leverpastej, skinka, korv etc
 • Mellis: En 200gr Marabou eller något annat skräp
 • Mellis igen: 2-3 Wienerbröd, alt 2 semlor (var här under semmelperioden)
 • Lunch: Allt från Mc Donalds, pizzor, kinamat mm
 • Mellis: Semla igen, andra bakelser, muffins, choklad, glass, godis mm
 • Middag: 2 pizzor, var inga problem för mig att få ner två efter varann
 • Kvällsgott: En påse chips med dipp, chokladbollar, godis, bullar etc

Generellt åt jag i princip hela dagarna plus minst två liter cola om dan, tränade aldrig heller.

Förstår inte hur jag kunde få ner så mycket, att det aldrig tog stopp, att jag inte fick någon mättnadskänsla. Syrran såg med egna ögon hur mycket jag kunde äta. Tex en dag var jag över på en fika då hon bakat semlor. Utan problem åt jag fyra stycken på 15 min, sen även kakor och annat skräp.

Jag är 158cm lång och vägt/väger ungefär runt 49-50, men efter 3,5 månad på denna föda ovan gick jag upp till 82kg, gick från 34-36 i storlek till 42 denna period. Jag mådde inte bra alls här, alla mina besvär jag hade innan försämrades markant.

En fredag när jag var som störst kom syrran och hennes dåvarande över på lite fredagsmys där jag bakat och dukat fram allt skräp ni kan tänka er.

Jag var stressad denna dag, behövde ta en dusch innan vi satte på filmen. Stod i badrummet efter dusch, tittade mig i spegeln och såg hur min kropp såg ut. Jag som tidigare innan var nöjd med min kropp. Dansat, sen jag var 3 år 3-4ggr i veckan tills jag blev gravid vid 23 års ålder, även spelat tennis, tränat mm.

När jag satte mig i soffan säger syrrans dåvarande..

”Äntligen é du klar Big-mama”

Syrran snärtade till honom lite lätt på låret och sa att man inte säger så.. Han svarade då med att jag blivit väldigt rund på väldigt kort tid och undrade vad jag gjort..

Just i detta ögonblick, när han sagt denna mening, hände något i mig. Tårarna föll.. Vad höll jag på med? Bestämde mig där och då att jag var tvungen att göra något för att det inte skulle bli värre plus att mitt allmänna mående, alla besvär var här riktigt nere djupt under gyttjan.

Redan dagen efter satte jag igång en fasta och fortsatte fasta varenda dag i 3 månader. De första dagarna var oerhört tuffa, var så hungrig och humöret därefter, men hade bestämt mig. Det blev bättre och bättre desto fler dagar jag fastade. Jag åt ingen fast föda överhuvudtaget. Nu visste jag ju inte något om vad man skulle fasta på, men hört ”därute” att det var bra att fasta på cola-light som var laxerande vilket jag inte drack tidigare då jag tyckte det smakade kemikalier, men nu tvingade jag i mig den samt en massa vatten, buljongsoppor, olika juicer och tyvärr kaffe, men men, inget jag visste då..

Fick såklart en massa utreningssymtom (vilket jag inte förstod då) utan trodde bara att jag fått en jordens influensa som höll i sig i drygt 3v. Fick här även hög feber minns jag, låg däckad de första 14 dagarna. Detta pga att jag gick abrupt direkt på en fasta utan att trappa ut skräpet först, men som vi alla nu vet får man oftast utreningsbesvär i olika dess former. Allt hänger på ens immunförsvar.

Efter tre månader gick jag ner alla kilon, t o m mer, ner till 46kg och här började jag försiktigt inta fast föda igen. Hjärnan var som tur är ändå lite smart 🙂 att kroppen behöver vänja sig vid fast föda och intog bara mixade soppor, gjorde olika mos osv en tid innan jag började äta vanligt igen.

Vad jag inte förstod och reflekterade över vid denna tidpunkt utan nu när man tänker tillbaka var hur många besvär som plötsligt var puts väck. Varför jag tex inte hade någon huvudvärk längre, mensvärken och PMS:en var markant bättre, inte behövde åka till akuten med några cystor som skulle op bort, min magkatarr, mina gallbesvär, hjärtbesvären var nästan helt bra osv osv. Jag mådde riktigt bra här, hade sån energi under ca 1 år tills besvären alltmer kom smygandes igen och som ni alla vet kom dom tillbaka (och sen mer därtill) pga vår skräpmat, samhällets rekommendationer på husmanskost + mediciner mm.

Med detta ovan ville jag bara förklara lite om hur toppen det är för kroppen att fasta. Hur våra kroppar kan renas/återbalansera sig med lite hjälp. Nu intog jag en liten mer galen fasta med skräpvätska eftersom jag inte visste bättre. Jag fastade ju också egentligen endast för att gå ner i vikt, men fick så många fördelar med mig som jag inte tänkte på där och då.

Önskar alla en riktigt mysig helg!

Kramar <3

Läs mer ›

Mitt sjuka liv!

I hela mitt liv har jag haft besvär/krämpor. Redan som nyfödd fick jag mängder med infektioner/inflammationer, skorv i hårbotten, torsk på tungan och hela huden var täckt med en massa eksemliknande stora utslag. Jag låg på sjukhus större delen av första året. När jag skulle döpas vid nio månaders ålder fick dom hämta mig på sjukhuset, döpas och sen tillbaka. Tillslut på något vänster, efter drygt 1 år fick dom bukt med mina utslag, troligen gav dom väl mig kortison och/el antibiotika av ngt slag.

Under de första tre åren var jag också ett sk öron/halsbarn. Hade över 30 öroninflammationer, förkylningar och många, många penicillinkurer dessa tre år. När jag sedan fyllde tre, opererade dom bort mina polyper. Fortsatte med jobbiga infektioner och fick ca 30 AB-kurer innan jag fyllde 8 år.

Minns själv när jag var i 7-8 års åldern hur magen härjade. Visste här ingenting, trodde det var mer eller mindre normalt, att alla hade det så, att vara förstoppad blandat med svåra diarréattacker emellanåt. Gick inte mer än ca 1-3 gånger i veckan och gjorde Nr.2 Det här var väl normalt för alla..?

När jag var runt 10 började huvudvärken komma allt mer samt trötthet. Tänkte för mig själv.. Är alla såhär trötta hela tiden, har ont i huvudet, jobbiga magbesvär etc? Fumlade bort tanken med att, ja det är väl såhär och varför ska jag då ev gnälla till mig själv (vilket jag inte gärna gjorde ut till andra) Det är väl bara att fortsätta, försöka tänka: Kan alla andra, ska väl jag också kunna gå i skolan normalt, försöka att inte gäspa, somna, göra läxorna mm.

När jag var 11 fick jag som en stor pingisboll under ena armhålan. Mamma tog mig till en massa olika läkare, gjorde tester, men inget konstigt konstaterades, utan de sa fettknöl. Efter ett par år fick jag även två knölar i bröst, likadant sades här, fettknutor.

När mensen kom vid 12 års ålder började mer eller mindre H-vetet. Vilka menssmärtor, låg dubbelvikt de första två dagarna plus sjuklig huvudvärk samt abnorm trötthet, går inte att beskriva hur trött jag var. Mensen var även oregelbunden och kom lite som när den själv kände för det, ibland kunde det gå 7-8 veckor.

Vid 15-års ålder vaknade jag en natt med jorden smärta i nedre delen av magen. Åkte akut in och fann en cysta på äggstock lika stor som en apelsin. Här började min resa mot mina cystor, endometrios, inflammationer etc.

Vid 16-års ålder åkte jag akut in vid flera tillfällen pga njurstenar som dom sprängde bort samt att jag urinerade ofta om dagarna, alltid gjort samt hade alltid urinvägsinfektion när jag åkte in.

Pga mina cystor, min oregelbundna mens mm sattes många olika hormonbehandlingar in. De injicerade östrogen i magen på mig varje månad. Jag fick testa åtta olika P-piller mm under 9 månader, men fick ännu värre huvudvärk samt här började även min migrän. Tillslut lade läkarna all behandling på hyllan och sa att det var bättre utan behandlingarna just pga att min huvudvärk blev så outhärdlig. Så min mens fortsatte vara oregelbunden, fortfarande abnorma menssmärtor, huvudvärk minst 15 dagar i månaden + migränattacker, mina magbesvär, njurbesvär, långdragna förkylningar 3-4ggr/år mm.

Jag har nog åkt in minst 100ggr till akuten för en massa akuta åkommor, tex:

 • Migränattacker
 • Cystor överallt tex på äggstock, äggledare, livmoder, op minst 25ggr i livet.
 • Inflammationer/infektioner med höga sänkor, dock alltid lågtempad vilket de var förundrande över.
 • Gallsten- och njurstensattacker
 • Svår hjärtklappning, oregelbundna hjärtslag mm

Vid 22 års ålder började mina hjärtbesvär. Legat inne i flera dagar/omgångar pga hjärtat och fick äta Sotacor i 2 år samt betablockare.

Kunde inte enligt läkarna bli gravid på normal väg utan fick bli IVF när den skulle komma. Dock blev jag gravid normalt vid 23 års ålder. Läkarna förstod ingenting efter alla operationer de gjort, min endometrios, grava sammanväxtningar överallt i tarmar, äggstockar etc. De sa att jag hade som en bergvägg där inne med allt jox och var omöjligt för mig att bli gravid.

Fick veta att jag var i 7:e veckan i samma veva som min pappa gick bort. Var en mycket svår tid, att sörja och samtidigt glädjas till bäbis.

Min graviditet är inte något jag kan ta här, skulle bli en hel bok om hur fruktansvärt dåligt jag mådde på alla plan. Mådde så galet illa jämt dygnet runt, hade svåra dagliga magsmärtor, var så seg/tung i kropp/huvud mm. Fick svår bäckenuppluckring redan i vecka 15 och öppnade mig i vecka 22. Då ville dom lägga in mig, men jag vägrade ligga där i fyra månader och lovade istället att bara ligga hemma i soffan, vilket jag gjorde, kunde ändå inte röra mig.

Min son kom dock i vecka 31, nästan två månader för tidigt och jag hade här en stor cysta, lika som en ruggbyboll som trängdes med honom i magen, vilket de inte visste då, trots alla otaliga ultraljud som gjordes under graviditeten. De sa att man inte ska få dessa cystor under en graviditet.

Jag akutopererades direkt efter förlossningen och här planerades även att allt på mig där inne skulle tas bort pga alla mina besvär, men inget de gjorde där under operationen. De tyckte jag var för ung och bestämde sig för att sy ihop mig i hopp om att det skulle bli bättre med tiden, om/utifall jag skulle vilja ha fler barn i framtiden.

Alla mina besvär/krämpor fortsatte på som vanligt. Huvudvärk/migrän, magbesvär, magkatarr, magkrämpor av alla slag, gallbesvär, förstoppning, operationer av cystorna titt som tätt, åkte in ca 6-15 ggr/år och blev alltid inlagd. Blev bara sämre och sämre ju fler år som gick.

1999 fick jag min första panikångestattack och nu började min resa mot detta nya h-vete. Åt höga doser Xanor under 8 års tid. Kan även nämna att många olika ångestdämpande, samt deppressionsdämpande prövades, blev aldrig bättre utan sämre. Blev även här mer folkskygg, fick torgskräck, dödsångest, var livrädd för allt, kunde inte stå i köer, åka buss och mycket mer.

På något sätt 2007, då jag lämnade ett nästan 10-årigt förhållande, slet jag mig ur ångesten och kastade mina Xanor. Här fick jag nästan omgående en jobbig lunginflammation med hög sänka där dom gav mig Antibiotika både intravenöst och i tablettform under tre månader. Härefter brakade min kropp ihop ännu mer. Utvecklade Tinnitus, Led och muskelvärk, Fibromyalgi, fler magbesvär, mer trög tarm samt många, många fler krämpor/besvär i hela kroppen.

2011 under våren vaccinerade jag mig mot Borrelia och i maj/juni brakade kroppen ihop totalt. Det var här jag kröp på golvet i krämpor. Smärtorna var så abnorma att jag inte kunde resa mig. Jag hade så abnormt ont i rygg, leder, muskler, kropp och fanns ingenting som hjälpte än höga doser morfin och stesolid. Fick hjälp med att klä på mig, gå upp för trappor mm, tappade kaffekoppar, mer floaters i ögon, mer huvudvärk, ännu mer förstoppning, mera synrubbningar, mer hjärndimma, tappade ord, meningar, svår karpaltunnelsyndrom med förlamningar i händer/armar om jag inte använde handledsskenor etc, etc. Det var här läkarna började misstänka MS.

Såhär fortsatte mitt liv till 2015. Jag var så djupt nere, grät dagligen, låg apatisk och stirra in i väggen hela dagar och tänkte.. Vad är det här för liv, varför är jag så sjuk? Det var här en vårdag 2015 jag satte mig och sökte på nätet, fann efter månaders läsning att det fanns alternativa vägar. I juli började jag resan, fanns ingen annan utväg, jag var tvungen att försöka..

Började detoxa, trappade ut och slängde samtliga mediciner. Hade hela apoteket hemma, intog totalt nog över 40 tabletter, brus och annat skräp om dan. Läkarna gjorde allt de kunde sa dom, men kunde inte hjälpa mig mer än att ge mig mediciner och att jag skulle lära mig leva med alla besvär/krämpor. Jag har nog ätit mediciner, smärtstillande mot i princip allt som går sen i tonåren. Blir riktigt illamående när jag tänker på hur mycket gifter jag proppat kroppen med.

Mina närmaste vänner och mina x-pojkvänner sa alltid att de aldrig hört någon som haft så många besvär/varit så sjuk som jag var, ändå visste de inte om hälften om hur jag egentligen mådde/hade för andra besvär.

Varit sjuk i hela mitt liv, jag och gruppen räknade till att jag hade 83 besvär. Några ytterligare besvär tillkom, sånt man inte ens tänker på ”att” det är ett besvär och det tog mig två år att bli frisk. Jag har fått kämpat och kämpat, inte varit någon lätt resa direkt, tvärtom, men skulle göra om den om och om igen eftersom jag idag vet hur man kan må. Några av mina närmaste vänner tog ledsamt nog avstånd då jag valde att ändra kost/livsstil och bryta med vården. En del i släkten tyckte även att jag blivit skvatt galen, men de ändrade sina tankar desto mer jag tillfrisknade.

Tänkt mycket tidigare på vad jag kunnat gjort i livet om jag inte haft alla mina besvär/krämpor eller fått vetskapen tidigare om kost/hälsa/livsstil? Vad hade jag då varit idag och skrämmande tanke är hur och var jag varit idag om jag inte fann den alternativa vägen..? Man mår inte bra av att tänka på dåtiden, vad som hade hänt, vad man kunde ha gjort etc etc, inget man kan ändra ändå. Har nu lagt allt detta bakom mig och stängt den dörren, lever i nuet och fokuserar på vad framtiden kan visa och ge mig <3

Jag hittade och valde en väg inte alla vågar att ta, valde att lämna vården och de generella, normala kostråden samhället har idag. Har inte varit hos läkaren på två år (förutom hos hjärtspecialisten 2ggr) de undrar säkert var jag tagit vägen. Fick en tid för hjärtoperation i mars, men som jag avbokade då de nya rönen kommit och jag fixade mina hjärtbesvär själv med Jimmys behandling.

Jag valde att ta tag i mitt eget liv och med denna resa fann jag även mig själv, för första gången i mitt liv. Vet idag vem jag är, vad jag vill i livet. Jag har fått så många nya underbara vänner via gruppen och vill passa på att Tacka varenda en av Er. Tack att ni finns, att ni var med mig, pushade och stöttade när jag blev sämre igen förra året innan de nya rönen dök upp. Tack att ni alltid är så underbara mot mig och varann i trådarna och Tack frukten <3

Du som nu läser.. Har du kanske bara några besvär? Gör gärna något åt dom nu så du inte blir sämre och sämre med åren. Eller är Du lika sjuk som jag var eller t o m ännu sjukare? Ge aldrig upp, försök ge dig själv tanken att du kan må bättre och få ett liv. Gruppen är med och stöttar/pushar dig på resan <3

Är du ny läsare och vill veta mer om alla mina krämpor, även Kicki’s resa, läs mer här

Varma kramar <3

 

 

Läs mer ›

Från sjuk till frisk!

Är det verkligen så enkelt att få bukt med våra kroniska besvär och sjukdomar?

Ja, generellt är det en enkel ekvation, men resan från att börja detoxa kroppen till bästa hälsa tar generellt både tid och kraft. Det är oftast ingen lätt resa för en del, speciellt om man haft besvär länge.

Att börja resan mot ett bättre mående, en bättre livsstil, ett mer positivt tänk kring livet, lära känna sin kropp, hitta sitt inre mm är en mycket stor omställning i livet, speciellt om man levde såsom tex jag gjorde, dvs intog samhällets husmanskost, skräpmat, godis, kaffe, cola mm dagligen, brydde mig inte om sömn, avkoppling, stress etc, litade på läkarna samt intog halva apoteket mot alla mina besvär.

Att byta inriktning från samhället till det alternativa är ett mycket stort steg för många, även så för mig, men tvekade aldrig en sekund när jag började researcha för 2,5 år sedan. Jag var så svårt sjuk och trodde att det snart var dax för mig att lämna jorden, jag hade gjort klart mitt här, min kropp orkade inte längre. Funderade i månader under reseachen på vilket liv jag levt, varför jag varit så sjuk sen jag föddes, vilka besvär jag haft under hela uppväxten och i vuxna livet. Vad var det för liv jag levt, varför ens födas till att bara ha en massa besvär och vara sjuk jämt? Att springa till läkaren, in på akuten jämt och ständigt?

Jag hade stagnation, obalans från mina föräldrar därav att jag redan som spädbarn fick mängder med  infektioner/inflammationer mm. Min kropp hade redan här från början ett dåligt immunförsvar och då mina föräldrar levde i god tro till vårt samhälle kunde de inget annat än att lita på läkarna som inte gjorde annat än att ge mig antibiotika-kurer, en efter en efter en plus vaccinationer (rena gifterna) som belastade min kropp ännu mer. Att sen växa upp på samhällets sk ”sunda” husmanskost, all annan skräpmat gjorde min kropp sjukare och sjukare med åren. Så det är inte konstigt att jag blev så sjuk som jag blev. Det hade istället varit oerhört förvånande om jag inte fått några besvär/sjukdomar.

Jag har läkt mig själv under dessa 2,5 år och anser mig idag fullt frisk, speciellt efter den djupa detox jag gjorde i våras/somras (2017). Undrar än idag hur jag mått, var jag hade varit om jag inte funnit den alternativa vägen? Hemsk tanke! Vet att jag har lite skräp kvar i kroppen, men inget jag har något besvär av idag och för kroppen inte ska belastas igen äter jag mestadels frukt/grönt, lite växtbaserat protein, rotfrukter, lite nötter, mandlar. Intar ibland lite skräp, men vet idag hur jag ska detoxa ut det fortast möjligast.

Många i Body Cleanse Sweden gruppen har frågat mig hur länge jag detoxade på endast frukt/örterna, när jag fick igång lymfsystemet, njurar till filtrering mm.

Det här är så olika för oss alla så det spelar ingen roll hur länge jag gick på frukten, juicefastor, torrfastor, hur länge jag intagit örter, Chlorella, parasitkurer mm. För en del kan det gå relativt snabbt att tillfriskna, andra tar det mycket längre tid för, beror helt på hur belastad kroppen är, hur länge den varit belastad, vilka krämpor, sjukdomar man har etc.

Kan ändå nämna.. Jag var strikt på det gamla programmet i 1,5 år innan det nya programmet och redan på gamla programmet hade mina binjurar börjat må mycket bättre, likaså mina njurar, lymfa, lever etc. Detta var en av anledningarna tex jag tålde frukten mer när jag började detoxa. Är man känslig för frukten, har blodsockerproblem (ev diabetes) bör man först stötta upp binjurarna en tid samt här då gå lite mer på sallad/grönt, lite växtbaserat protein, lite rotisar innan frukten successivt ökas på.

Dock klarade inte mina njurar av all juicing i början, så jag fick först gå på frukten ett tag, mest mono-fruit på vattenmelon och vindruvor samt endast inta Njurkomplex 1 och 2 i två månader innan något annat örtkomplex sattes in. Det här är så individuellt för vad just ens egen kropp behöver stöttas upp med och anledningen till att jag endast fick inta Njurkomplex var just pga att de var så oerhört belastade/stagnerade. Hade njurstenar redan som 15-åring, haft över 100 UVI och alltid urinerat otroligt ofta, led även av inkontinens när jag var som sjukast. Efter två månader sattes Binjure-, Körtel-, Leverkomplex in, sen även Cirkulation-, Host-, Lymf- och Bindvävskomplex. Idag intar jag ännu Binjure-, Njur-, Cirkulation- och Lymfkomplex för att fortsätta stötta kroppen lite innan jag slutar helt, mår ännu så toppen på dom, men som sagt detta är så individuellt. En annan kanske behöver stötta med Nerv- och Cirkulation och/eller Hypo-T komplex eller något helt annat, beror helt på ens besvär.

Det är sorgligt men så många läkare, specialister, docenter som jag har träffat genom åren (ca 200st) och de kan generellt ingenting om hur vi kan detoxa och läka våra kroppar med rätt kost, en sund livsstil samt naturliga medel. Tänk om det alternativa och skolmedicinen hade samverkat mer. Om alla läkare fick mer än de fjuttiga 12,5 timmar kostutbildning som i snitt ingår i deras utbildning. Då hade det nog inte tagit mig över 40 år att blir frisk, men jag kan inte gräma mig för vad som hänt tidigare i livet utan istället nu se framåt om vad framtiden har att ge mig, i mitt nya jag <3

Kan dock nämna vad jag fick höra härom veckan av en bekant då denne var hos läkaren att han sagt:

 • Bra att du är med i Body Cleanse Gruppen, ta till dig vad som skrivs där för det är det enda och rätta vägen till optimal hälsa.

Att få höra detta av en läkare värmer riktigt gott i hjärtat, att det trots allt finns en del som läst på lite mer, som bryr sig och vet om hur våra kroppar är uppbyggda, kan återbalanseras och läkas med rätt medel. Vet att vi har en del läkare i gruppen som bryr sig. Tack att ni finns <3

Är du ny läsare? Läs mer om min hälsoresa här

Tackar även högre makter till att nätet finns så vi kan ta del av varandras resor, få hjälp och stötta varann <3

Nedan videos är underbara solskenshistorier från en del ute i världen som har detoxat bort alla möjliga olika kroniska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar, cancer etc. Många fler videos/solskenshistorier finns på youtube. Morse har över 600 videos, även en hel del med Hilde Larsen.

I Facebookgruppen Body Cleanse Sweden under Filer kan även du läsa mer om några medlemmars förbättringar.

Är det då så ”enkelt” att detoxa sig frisk?

Enkelt är nog kanske ett fel ord, då det tar tid och kraft för kroppen, det mentala mm, men med enkelt menas mer att det är med naturens alla underbara källor vi kan rena våra kroppar från alla gifter, stagnation, parasiter etc och med ett positivt tänk, låta kroppen detoxa i sin takt, stressa ner, djupandas, hitta sitt inre, förstå och finna den naturliga kraften, ja då är det enkelt för kroppen att återbalanseras, precis såsom den vill för att må bäst, även om det kan ta lite tid <3

Kram alla goa <3 <3 <3

Läs mer ›

Hur ofta gör Du Nr.2?

Trög tarm, förstoppad, diarré, magkrämpor?

Idag besväras alltfler av olika typer av magbesvär. (inte undra på såsom vi lever) Det kan vara allt och lite till såsom trög tarm, förstoppning, diarré, uppblåsthet, speciellt efter intag av föda, magkatarr, magkramper, knivhuggssmärtor, knorr, buller & bång etc. Vissa uttrycker sig som att det känns som ”Aliens” där inne då magen/tarmarna rör på sig.

Vi har länge hört att man bör normalt gå på toa en gång om dagen och/eller varannan dag ”gör inte så mycket” men oj, oj, oj så missvisande, felaktig information.

När du stoppar något i munnen, är det inte meningen att det ska komma ut? Var ska det annars ta vägen? 

Vi kan ta ett exempel på våra husdjur.

Om hunden eller katten inte gör ifrån sig under en hel dag, börjar man undra. Om den inte gjort ifrån sig på två dagar, ringer man vetten. Om den inte gjort ifrån sig på tre dagar åker man till akuten (om man inte gjorde det redan dag två)

Vad är det för skillnad på oss? 

I grupperna har vi tidigare pratat mycket om detta och det här med att ett barn som ammar eller intar ersättning inte ”behöver” göra ifrån sig varje dag, inte ens varannan dag utan gör barnet ifrån sig bara 1-2 gånger i veckan anses idag som ”normalt”

Det här får hela mitt hjärta att vridas tusen gånger om 🙁 Är det då skillnad på valpar, kattungar, kalvar, aporna som gör ifrån sig varje dag när dom diar?

Om någon vet vem som kom på denna urdumma, urkorkade, totalt urblåsta ”normala åkomma” om att det skulle vara normalt och helt ofarligt kan gärna kontakta mig.

Om man intar något, vilken föda det än är så skall det även ut. Simple-as-that!

Det ska inte ligga kvar och fermenteras i magen, fastna som klister i tarmväggar, tarmfickor ihop med stagnerad lymfa, bakterier, svamp, gifter etc. Tillslut får man en trög tarm, förstoppning, bygger på gifterna mm vilket resulterar i dålig matsmältning, brist på enzymer, vitamin- och mineralbrister som leder till mängder med besvär, även mentalt. Fortsätter man här ignorera sina besvär, fortsätter inta skräpmaten kommer tillslut alltfler värre besvär såsom tex IBD, tex Crohns/UC, fettlever, njursvikt, ledvärk, hudbesvär, fler kroniska besvär/sjukdomar, Cancer mm.

Magen är så viktig att den fungerar och gör den inte det påverkas hela kroppen och kan orsaka så många olika besvär, kroniska sjukdomar etc och går det för långt, att du tex såsom jag tidigare, går på toa en gång i veckan, även ibland ännu längre, kan man bli självförgiftad och med lite otur och okunskap kan det värsta hända.

Läs mer här om en kvinna på 27 år med endometrios, var totalt förstoppad som så ledsamt nog lämnade oss. 

Vad är då en normal avföring, hur ofta bör man gå på toa?

Äter du vi säger två normalstora mål om dagen och lite mellis bör du gå minst två gånger om dan. Äter du tre lite större mål om dagen samt lite mellis bör du gå tre gånger (en del går fler än så) och det är det här som är normalt, inget annat.

Avföringen bör vara brun och mellanfast, menas att det bör inte komma så mycket på pappret när du torkar dig.

När jag nu ändå är inne på detta med att amma kan jag även nämna att det här med att amma så länge som det gärna rekommenderas hej-vilt om nu för tiden, upp till två år, är även det helt absurt. Tur att jag inte fick barn idag och var helt ovetandes.

Se gärna video nedan där Dr Morse förklarar mer hur det ligger till med amning/föda för barn, hur man på bästa sätt kan ge sitt barn de bästa förutsättningarna i livet.

Är du läsare och inte är med Body Cleanse Gruppen? 

Se gärna till att få igång tarmarna, få ut skräpet, gör ett par tarm-detox. Se till efteråt att du går på toa minst två gånger om dagen och då känner att du verkligen tömmer. Tarm-detox paket finns vid intresse i shopen, både fyra dagars samt sju dagars. Sju dagars är den som verkligen rensar väck mycket skräp i tarmväggar/tarmfickor. Fyra dagars detoxen gäller endast frukt/juice. Sju dagars är lite mera krävande då man inte bör äta så mycket än det som står i programmet.

Har även fått frågan om man kan utföra tarm-detoxen vid diarré?

Ja, självklart. Tarmdetox är ngt samtliga med besvär bör göra, oavsett om man inte har sk typiska magproblem. Många gånger handlar kronisk diarré om parasiter, inflammation, stagnation i lymfan och/eller att man inte tål viss föda, tex mejeri, gluten, socker osv.

Önskar alla goingar en riktigt trevlig kväll, trots skitsnacket 🙂

Varma kramar <3

Läs mer ›

Jag var ett Godismonster!

och Äntligen är mitt godismonster väck!
I princip i hela mitt liv har jag intagit ”skräpet” och sen tonåren varit en riktig coca cola-, kaffe-, socker-, godis-, glass-, skräpmats- ”alkis”
Jag var totalt beroende av detta och skulle tidigare aldrig ens kunna tänka mig leva utan det ”Vad vore det för liv?” och speciellt inte min cola som jag drack ca två liter om dan av, likaså min latte, vad vore livet utan den?

Någon hade kunna sagt till mig att jag var tvungen att ta bort allt jag intog, men fick behålla latten och colan, då hade jag kunnat gått med på det, så beroende var jag.

Älskade även god hemmalagad mat lagad från grunden, vilket jag oftast lagade, dock smakade den alltid bäst med en massa smör, grädde etc och självklart blandat stärkelse med protein. Det är den mat vi är vana att äta, den vi lärt oss att blanda samman och smakerna gifter sig så gött med varann.

Många i gruppen har frågat mig hur jag ”klarade av att sluta med allt” och inte fuska..?

Har själv suttit och funderat över detta, hur jag klarade av det, då jag var det största sockermonstret någon kan tänka sig.

Som alla i grupperna vet var jag riktigt svårt sjuk och när man är så sjuk som jag var och tillslut hittar en väg ut från h-vetet, då tar man den. I alla fall gjorde jag det. Jag orkade inte längre vara sjuk, jag orkade inte längre ha mina krämpor, jag ville få ett liv, ett friskt, lyckligt liv.

Haft besvär sen jag föddes, jobbigare symtom i 30 år, varav de senaste 5 åren varit ett riktigt h-vete. Jag orkade helt enkelt inte längre vara sjuk, därför klarade jag att sluta med allt skräp. Att få bli frisk blev min morot.

Har det varit svårt? 

Oja, de första tre månaderna (för två år sen på gamla programmet) var ingen dans på rosor. Jag bokstavligen drömde om min cola, latte, bullar, godis, glass, pasta, bröd, ost mm. Jag hade här även de värsta utrensningsbesvären man kan tänka sig. Räknade över 25 olika utrensningsbesvär, utöver de andra 83 besvären och hade småfeber dagligen i sex veckor.

Jag förstod sedan att jag borde ha tagit det lite lugnare i nedtrappningen av skräpmaten, men jag mådde ändå så pass dåligt och struntade i vilket. Var ändå hemma, sjukskriven.

Som de flesta av medlemmarna i gruppen vet, mådde jag mer än toppen efter ca 1 år på programmet (sommaren 2016) men blev sen sämre igen och när Jimmy kom in i bilden i vintras (2017) mådde jag riktigt dåligt igen i njurar, rygg, hjärta, lungor, levern.

Här började nästa detox/utfasning av sånt man inte bör inta för att tillfriskna på djupet.

Likadant här, fick mängder av utrensningbesvär och hela ryggen, axlar, bröst full med hundratals utslag. Jag hade dock god energi och i samråd med Jimmy valde jag ändå att fortsätta all-in på frukten och örterna.

Här började även nästa cravings, men nu var det inte på socker, skräpmaten utan allt jag intog på gamla fas 2/fas 3 programmet dvs protein, fett, stärkelse. Sånt vi tror är sk nyttig mat, vilket det inte är om man vill tillfriskna på djupet fortast möjligast.

Jag drömde om kyckling, fisk, råris, linspasta, havre-, fröbröd etc och fett. Jisses så jag cravade efter fettet. Det jag varit van vid att inta under 1,5 års tid. Vem drömmer generellt om sånt 😉

Efter en tid på frukten började alla cravings avta. Det jag nu blev mer sugen på var sallad, grönsaker och efter en tid (ca 3 månader) kunde jag äntligen börja införa det smått.

Idag äter jag ännu efter ca 7 månader ca 70% frukt, resten grönt och lite protein ibland, oftast då vegetabiliskt. Numer kan jag även gå ut på något ställe emellanåt och äta i princip vad jag vill utan att något konstigt händer med kroppen.

Jag har även i veckan velat testat mig genom att äta skräpmaten och nu menar jag verkligen skräpmat.

Jag har intagit vanlig pasta, ala pasta carbonara men med kyckling. Ätit choklad, ostbågar, fetaost, t o m Gifflar (kanel-gifflar) och ingenting hände med mig förutom att jag blivit lite mer seg/tröttare på kvällen. På Raw food/frukt tappar jag inte energin utan har den under hela dan/kvällen.

Det här gjorde jag endast för att jag ville se vad som ev hände med min kropp. Tidigare på gamla programmet mådde jag ren apa om jag råkade få i mig tex lite fetaost.

Om jag nu skulle fortsätta med denna typ av föda lite här och där skulle jag självklart en dag bli sämre och sämre igen, bara en tidsfråga, men ville som sagt testa och se vad som hände eftersom jag mått så pass bra i drygt två månader. Är så glad att jag nu vet att ibland vid festligare tillfällen kan jag inta lite av skräpet.

Imorgon går jag istället all-in på vattenmelonfasta igen samt sen även vindruvor och juicing i några dagar. Just att få väck joxet jag nu belastade min kropp med lite fortare.

En del nyare medlemmar har även ställt frågan om alla tillskott, vad bör man fortsätta med etc..

Vet du om dig må bra på det tillskottet du intar, så fortsätt en tid, tills du mår lite bättre på programmet.

Jag valde att ta väck allt och jag intog en hel del. Hade hela skåpet proppfullt med tillskott såsom: KS, MSM, pH-kalk, B-vit, extra Biotin, C-vit, D-vit, D3/K2, Q10, Magnesium, Zink, Omega-3, Järnboost, Progesteronkräm, 5-htp + extra Multi-vitaminmineral, Probiotika.

När Jimmy hörde allt detta, tittade han bara på mig och sa.. ”Gör vad du vill” Då förstod jag att det skulle väck 🙂

Om man tänker logiskt…

Man intar något pga att man har brist på det och mår lite bättre av att inta det, men hur länge ska man ta detta tillskott dagligen, resten av livet? och vad kostar inte det i längden?

En del kan behöva tex lite extra B-vit, Omega-3, D-vit, KS, lite probiotika mm, men efter en tid på detox-programmet, testa och se hur du mår genom att minska på dos och sedan ta väck det.

Det är inte meningen att man ska behöva ta en massa tillskott hit och dit för jämnan, speciellt inte enstaka komponenter, utan försök istället rätta till grundproblemet till varför man har alla dessa brister. Detoxa kroppen, hjälp den att kunna renas/återbalanseras så man slipper alla besvär och tillskotten.

Finns så många kvinnor idag som tex tar Progesteronkräm, är mer eller mindre beroende av den, likaså 5-htp. (Jag var en av dom) Vad händer om man glömmer eller slutar med den? Jo, besvären kommer tillbaka..

Här tror man då att detta är något man troligen får fortsätta med resten av livet, speciellt när man kommer upp i klimakteriet då det sägs att man förebygger cancer med hjälp av att tillföra progesteron.

Jag trodde också att detta stämde, men när man tillför progesteron, vad händer med den naturliga produktionen? Den avstannar då kroppen får sitt av krämen och här blir till en ännu mer obalans då kroppen blir beroende av progesteron tillskottet.

Många idag som har progesteron-, östrogen-, testosteron överskott eller brist. Likasamma gäller här, se till att behandla grundbesväret, få igång allt den naturliga vägen. När man gjort det, känner sig frisk behöver man inte alla tillskott i framtiden och är det inte det man egentligen vill? Att kunna leva utan att räkna piller ur burkarna dagligen för att kunna må så pass bra som möjligt?

Det jag intar idag är endast Chlorella och Super Greens (whole food multivit) Chlorellan kommer jag inta lite kurer av här och där i månaden, just för att hjälpa kroppen rensa väck gifter vi får i oss dagligen samt boosta lite extra med Super Greens. Något mer behövs inte generellt och är man frisk, äter en bra kost, motionerar mm behövs inte ens D-vit under vinterhalvåret.

Vi har även pratat en del i gruppen om sexlusten.. 

När jag var som sjukast var även sexlusten helt borta. Hade inte en enda tanke på det. Inget man ens kan tänka på när man har alla besvär att tampas med dagligen. Nästan t o m så jag mådde illa av tanken.

Efter en tid på gamla programmet fick jag tillbaka lite grann av att iaf börja tänka på lusten igen, men den kom aldrig tillbax så jag kände behov av någon närhet, samliv.

När jag i våras började på frukt-detoxen och örterna var det efter en tid som en explosion. Allt kom tillbax och mycket mer därtill 🙂 Kände mig som en tonåring och har ärligt talat aldrig haft denna sex och närhetslust jag har idag.

Nu har det gått sex månader sen lusten kom tillbax och den är densamma än. Lite overkligt att ha denna feeling efter inte ha tänkt tanken på så länge. Flera medlemmar berättar snarlika historier om vad som hänt med lusten och tänk att ta väck skräpmaten, inta lite frukt, stötta med lite örter kan göra så mycket. Det är just här man renar och återbalanserar kroppen till det normala.

Ny läsare och vill veta mer om mig och hela min hälsoresa sen 2015, läs mer Här

Kort & Gott!

En hel del i grupperna har som sagt undrat hur jag klarade av att ta väck allt det goda skräpet och jag hade bara en enda tanke i huvudet..

Jag ville bli frisk <3

Läs mer ›

Vad grundar sig kroniska besvär/sjukdomar av?

Var grundar sig egentligen de flesta besvär och kroniska sjukdomar av?

I Facebook gruppen Body Cleanse Sweden pratar vi dagligen om detta och det är:

 • Stagnerad lymfa
 • Njurar som inte filtrerar ordentlig
 • Försurad kropp/obalans
 • Trötta binjurar/utmattning
 • Dåligt immunförsvar

I det här inlägget tänkte jag försöka förklara lite på ett mer logiskt, lättförklarligt sätt.

Tänk dig att du har som sega slemgeléklumpar i kroppen (som självklart inte ska vara där) Ni vet tex sånna där gelehjärtan? Tänk den slemmiga gelén som sitter här och där fast på sina ställen i kroppen. Ingen trevlig tanke, men ledsamt sanningen för i princip alla med kroniska besvär.

Det här är stagnerad lymfa och stagnerad lymfa kan du ha precis överallt i kroppen. I tarmarna, njurar, levern, binjurar, sköldkörteln, andra körtlar, leder, muskler etc etc. Om inte dina njurar filtrerar lymfa åker skräpet runt-runt i kroppen och besvär, sjukdomar uppstår. Har du även intagit lite Antibiotika på det trycks immunförsvaret ned och/eller kortison och/eller andra mediciner då organen blir mer belastade av alla gifter mm som nu blir ännu svårare för kroppen att få väck. Inkräktare blir här sk ”happy” då ditt numer icke-så-bra immunförsvar inte har kraft att hålla dom i schack och ju fler inkräktare, ju mer stagnerad lymfa desto fler besvär, sjukdomar.

Vid stagnation i lymfan kan man få alla möjliga kroniska åkommor, sjukdomar såsom sköldkörtelbesvär, mag- och tarmproblem, inflammationer, binjureutmattning, bihålebesvär, samtliga hudåkommor, ödem, matintoleranser, allergier, astma, cancer mm, mm. Får du tex en tumör är det stagnerad lymfa och ju mer mejeri och annan skräpmat du intar desto större svårare att få väck tumören.

Mejeri är rena skräcken för våra kroppar, det kläggar igen lymfan, ger inflammationer, ökar risken för osteoporos, cancer mm. Så ledsen vänner <3 men mejeri är inget vi borde lärt oss inta och älska. Inte heller fermenterat, trots de goda bakterierna då det jäser i magen och göder svamp/Candida. Just mejeri skulle jag kunna skriva en bok om varför man inte bör inta en enda mun till av varken mjölk eller någon annan mejerisort och definitivt inte om man har något besvär, kroniska sjukdomar.

Har man stagnerad lymfa, har man därmed färre NK celler (Natural killers) och här kan alltifrån från borrelia, co-infektioner till parasiter, virus, candida mm få fäste. Du kan läsa mer om vårt lymfsystem här.

Tänk dig bakterier och/eller spiroketer och/eller Candida som har sitt näste i stagnerad lymfa/biofilms. Det är deras hem kan man säga och så länge dessa ”hem” finns får både skolmedicin (Antibiotika) och vanliga kosttillskott svårt att ta död på inkräktarna då deras hem skyddar dom.

Om du tittar på den första videon nedan, du behöver inte se hela utan titta på vad som visas på datorskärmen. Här ser du bakterier/spiroketer som bor i deras ”hem”. Intar man då tex Antibiotika eller något annat bakteriedödande kommer AB’n bara åt inkräktarna som är runt om biofilms. Antibiotikan/bakteriedödande kan inte tränga in i deras hem och ta död på dom där inne, detsamma gäller Candida/svamp. (Obs, bör inte ses av känsliga)

Visste du att 32 av 40 kroniskt sjuka har spiroketer i kroppen? Läs mer i nedan länk..

32 av 40 kroniskt sjuka har spiroketer i blodet

Både jag och många i gruppen har eller har haft en sk krypande, brännande känsla inunder huden, i benen, speciellt nattetid och för en del kan det just vara spiroketer som härjar runt och som de flesta vet, lever dom gärna rövare kvälls/nattetid. (Jag har även fått ut tusen och åter tusentals spiroketer ut genom huden för två år sen) Sen har många även för mycket syror i kroppen som kan vara orsaken till känslan av att det kryper, likaså en stickande känsla eller kan det även vara både och samt domningar. (Restess legs)

Hur gör man då för att få väck stagnation i lymfan?

Först och främst, ändra kosten och lika viktigt, se till att njurarna filtrerar/börjar filtrera. Det här är Prio 1. Om inte njurarna filtrerar kommer man aldrig återfå sin hälsa och så länge du fortsätter att inta mejeri, stärkelse, socker, alkohol, kaffe, protein, fett (speciellt animaliskt) kommer du ha kvar dina besvär mer eller mindre i resten av ditt liv och mer sannolikt få fler besvär med tiden. Har du mycket besvär med magen rek även att göra ett par tarmflushes. The bad guys göds och lever även på mycket av ovanskrivet, därav kan dessa tarm-flushes vara en god idé då du kan ha mycket jox i tarmfickor mm.

Allt hänger på ditt immunförsvar, hur mycket stagnation i lymfan du har, hur binjurar samt andra körtlar mår samt hur njurarna filtrerar.

Börja inta mer Raw food, mer frukt (av de du tål i början) och stötta gärna njurarna med örter. Allt nu för att hjälpa njurarna komma igång. Ät gärna även mindre och mer ofta, allt för att låta tarmarna få vila och återhämta sig samt att du även här hjälper binjurarna och håller en mer jämn blodsockernivå.

Oerhört viktigt är även att du alltid tuggar riktigt noga, även tuggar smoohties. Hur du efter en tid bör fortsätta, beror helt på vilka besvär du har, i vilken immunförsvarsnivå du ligger i mm som vi gärna hjälper till med i grupperna. I grupperna finns både kostprogram i olika faser, detoxprogram + mycket mer info samt dagliga frågetrådar.

Börja jobba lite lätt med lymfan såsom torrborstning, yoga, massage, lättare motion, bastu, duscha varmt/kallt, men börja inte med allt på samma gång då utrensningsbesvären kan bli alldeles för jobbiga.

Viktigt även att andas rätt, så vet du om dig att du endast andas med lungorna.. Försök tänka på att andas med magen och lär dig djupandning. Läs mer om djupandning här

Sist men inte minst – Motion, att röra på sig.

Lymfan har ingen pump såsom hjärtat har till blodet. Ju mer du sitter/ligger still desto mer stagneras lymfan och vad händer? Du får tillslut fler och fler besvär, blir mer trött/utmattad. Så det är oerhört viktigt att du rör på dig dagligen, håller igång lymfan. Gör det du tycker lite bättre om så blir det lite roligare, tex att promenera, cykla, simma, dansa, träna på gym etc.

Får du mer ont, känner dig tung och allmänt seg/utmattad i kropp när du utfört någon syssla/träning?

Ta det lite lugnare en tid, stressa inte fram motionen, ta det lite successivt dag för dag, vecka för vecka. Är du mer eller mindre sängliggande? Gör mini-övningar i sängen/soffan med armar och ben några minuter här och där dagligen och ta det som sagt i din takt.

Djupare detox = Luckra upp biofilms/stagnation i lymfan

Att detoxa på djupet betyder all-in på frukten och samtidigt stötta upp med örterna. Vindruvor, vattenmelon samt de sura frukterna/bär är det som detoxar mest. Tål man inte frukt, har mkt stagnation i lymfa, njurar som inte filtrerar, är tex histaminkänslig etc bör man stötta upp binjurar och njurar en tid först innan man går all-in på frukten.

Fasta på endast vindruvor är bland det bästa man kan göra, liksom fruktjuice, helst då mest sura frukter och/eller rent vatten, då får även tarmarna vila från alla fibrer och kroppen kan fokusera mer på att få väck allt skräp fortast möjligast, men åter igen..

Om inte njurarna filtrerar, var tar då skräpet vägen?

Jo, det stannar i kroppen och kan förflytta sig till andra ställen. Därför är det så otroligt viktigt att få igång sina njurar ordentligt. För mig tog det lite över 3 månader innan jag började filtrera pga att mina njurar var så överbelastade (haft besvär med njurarna sen jag var 16 år) och jag fick inte för tillfället gå på någon juicing i vintras utan först endast koncentrera mig på att stötta/hjälpa njurarna med frukt/örter. För en del kan det gå relativt fort till att njurarna kommer igång, andra kan det ta längre tid. Jag intog även samtidigt parasitkurer då jag visste att jag ännu bar på en massa inkräktare.

Vad kan man vänta sig för utrensningsbesvär?

Allt möjligt mellan himmel och jord… och lite till. Beror helt på ditt immunförsvar och hur belastad kroppen är. Ju fler besvär, ju längre du har gått med dina besvär desto fler utrensningssymtom bör du vänta dig. Därför rekommenderas att du ser över i vilken immunförsvarsnivå du ligger i och tar det i din takt med frukt/örterna. Mer om utrensningbesvär finner du här.

Kort & gott!

För varje dag du detoxar luckras stagnationen upp mer och mer och mer och förs ut ur kroppen via urinen. Tänk igen på gelehjärtat jag nämnde i början. Att du tar en liten tugga varje dag av det och efter en tid är den borta. Likadant är det med stagnationen samt då fler och fler NK celler produceras och tar hand om inkräktarna.

Allt jag bloggar om, skriver i grupperna kanske kan låta lite ”för enkelt för att vara sant” Är det verkligen så enkelt att man kan få igång lymfan, se till att njurar filtrerar, detoxa med frukten/örterna och få väck Borrelia, co-infektioner, virus, candida, parasiter, hjärndimma, mag-, hudbesvär mm?

Ja, det ÄR så ”enkelt”, även om det kan ta lite tid och vara jobbigt (även mkt jobbigt) för en del. Än en gång, allt hänger på ditt immunförsvar. Ju lägre ner i nivåerna desto längre tid tar det att tillfriskna.

Sök gärna på Dr Morse på youtube. Skriv sen in på hans kanal det du undrar över, allt från what-ever till what-ever. Han har runt 600 videos, behandlat patienter i över 40 år och botat 150.000 människor  världen över (ihop med hans team) med allt från vad du kan tänka dig och lite till. Även mkt svåra, sk obotliga sjukdomar.

Till dig som missat min hälsoresa, hur sjuk jag varit sen jag föddes och hur jag mår idag, läs den här

I grupperna har vi nu så många som mår fantastiskt mycket bättre och det är en sån värmande känsla i hela kroppen att läsa om medlemmars förbättringar. Finns de med både ME/CFS, MS, Fibromyalgi, Utmattningssyndrom, Hormonella besvär, Hudbesvär och många andra kroniska besvär som idag, efter en tid på programmet/rekommendationerna, äntligen börjar få ett liv igen. Hur magiskt är inte det? <3

Finns ingen bättre känsla på jorden att få höra och läsa om förbättringar/tillfrisknande och det här är vad vi brinner för, att kunna få vara med på ett hörn till ett bättre mående <3

Här tex kan du läsa om en tjeja vad som hände när hon började med frukt/örterna.

Vill passa på att Tacka alla goa medlemmar för all pepp, stöd och push ni alltid, dagligen ger varann och Tack även till Er som är så otroligt gulliga och hjälper till i trådarna <3

Tack än en gång till dig Jimmy Lindau som kom in och förändrade hela gruppens rekommendationer i vintras, det logiska tänket och naturlig behandling till tillfrisknad. Att du tillslut gjorde mig frisk från mina kvarvarande besvär var jag inte en uns tveksam till, det var bara en tidsfråga. Kommer alltid vara dig evigt tacksam <3

Är du ny läsare? Jag är även under utbildning hos Jimmy och har honom alltid i ryggen i mina svar till Er i grupperna.

Länkar med lite videos nedan. Har du svårt med engelskan? Klicka på kugghjulet, klicka sen på översätt automatiskt, då kommer en rullgardin upp, scrolla ner till svenska.

Nedan text från Dr Morse.

” No matter what your age, health is one of your greatest assets while you’re living your journey on this planet. For generations, man has been ignorant of his/her body’s proper nutritional needs. It is not difficult to understand the proper foods man should be consuming, which is simply reflected in the physiological design of the human species. Once called omnivores by many, humans are actually frugivores. Man’s diet should be predominantly fruits and vegetables, instead of dead animals, their milks, and dormant foods (grains & beans).

Because of the type of foods and chemicals man has been (and is) consuming, humans have created a state of toxicity, genetic weakness, decay and degeneration of cells never before seen in any species.

Understanding this and what one must do to reverse this is vital in the preservation of our species and one’s experience of True Health. There is so much misinformation, mainly because of big business, that man is confused and frustrated.

May the Blessings Be, Robert Morse, N.D., D.Sc., M.H.”

Kram alla goa kämpare och lova dig själv..

”JAG KOMMER ALDRIG GE UPP” <3

Borrelia i Biofilms:

Vårt lymfsystem:

Viktig video om filtrering:

 

Varför är det så viktigt att njurar filtrerar?

Detoxa lymfan:

Allt du behöver veta om vår föda:

 

Läs mer ›

Glad Midsommar!

Glad Midsommar

Önskar vi er alla!

Njut av dagen och av alla härliga meloner, jordgubbar och frukter! Det kan vara svårt att få tag på ekologiska jordgubbar och man kan därför lägga de oeko i lite vatten med äppelcidervinäger och bikarbonat i ca 20-30 minuter för att dra ur gifterna. Skölj dem noga, ät och njut!

Sköt om er och ha en underbar dag!

Kram

Läs mer ›

Namnbyte!

Namnbyte – Natures for Life

Nu har vi bytt namn från Candidaklubben till Natures for Life. En del har nog redan märkt vårt namnbyte som vi smugit in lite här och där och nu är det klart 🙂

Anledning till namnbytet är att vårt kost- och detoxprogram är till för i princip samtliga besvär, åkommor och inte bara Candida.

Det finns en hel del text kvar att ändra på hemsidan, kommer ta lite tid, hoppas ni har överseende med detta. Facebook grupperna Body Cleanse Sweden och Candida Cleanse Sweden har uppdaterad info, pdf:er och videos.

Inom kort lanserar vi även vår webbshop, vi håller alla tummar och tår att vi kan kicka igång den 1 juli. Jimmy Lindaunatureskosttillskott.se kommer stänga sin shop för semester och i samma veva tar vi över försäljningen, även för framtiden.

Vi vill tacka alla goa medlemmar för att ni engagerade er i trådarna till namnbytet <3 och vi själva är oerhört glada över vårt nya namn 🙂

Kram och önskar alla en fortsatt fin kväll <3

Läs mer ›

Detox

Varför Detox?

Dagligen utsätts vi för stress, gifter och miljöföroreningar både via kost och miljö som påverkar vår hälsa negativt. Genom Detox kommer kroppen att renas och få en nystart som påverkar en mängd funktioner i kroppen. Detox är också ett effektiv sätt att maximera kroppens reningsprocess och avgifta samtidigt som den ger näring av bästa sort. Fruktdetox är ett bra sätt att få igång lymfan, lymfan är en vätska som finns runt alla celler och som transporterar avfallsprodukter från cellerna.

Lymfsystemet har ingen egen pump som hjärtat utan aktiveras av fysisk rörelse eller djupandningar (djupandningar påverkar inre muskulaturen som i sin tur trycker på lymfkärlen vilket leder till att lymfvätskan förflyttar sig). Det är därför viktigt med daglig motion, men det ska vara lätt motion så som yoga och promenader. Att hoppa studsmatta, hopprep eller att röra mycket på armar och ben, torrborstning och lymfmassage är också bra sätt att få fart på lymfan.

Kika gärna på denna Detoxfilm…

 

Läs mer ›

Torrfoder

Torrfoder ger diabetes.

Jag har sedan jag lade om min egna kost också börjat titta på vad jag ger mina djur. Det är tyvärr lika illa som med maten vi själva äter, maten innehåller en massa skräp. Det finns allt från tillsatser till färgämnen, emuligeringsmedel och stabiliseringsmedel m.m i fodret. Fast jag måste ändå erkänna att det är bättre än vad jag hade befarat. Många fodertillverkare idag har anammat att minska på tillsatserna. Men det finns fortfarande de som innehåller mängder med skräp så kika på vad det är i just det foder du har hemma.

För lite sedan delade jag ett inlägg om hundars kost och här kommer en liten uppdatering från Mary J Jane gällande katter som precis som hunden också är rovdjur. Nyligen avslutades en studie som tydligt påvisar torrfodrets negativa effekt, där det är direkt kopplat till diabetes.

Det finns som sagt mycket bra Barf foder som vi skrev om i det tidigare inlägget både för hund och katt. Läs gärna inlägget om våra fyrbenta vänner.

Tidigare blogg inlägg: https://naturesforlife.se/candidabloggen/manniskans-basta-van/
Här länkar jag till studien http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jvim.14618/epdf

Här är artikeln från Veterinär Magazinet https://www.veterinarmagazinet.se/…/torrfoder-kopplas…/

Läs mer ›

Utrensningssymptom!

Varför får man utrensningsbesvär?

När man tar väck skräpmat, socker, kaffe, alkohol, mejeri och börjar introducera mer näringsrik föda är då det börjar hända saker med kroppen. Nu får den just vad den så länge velat ha och kroppen sätter igång sin reningsprocess.

Utrensnings-symptom när man ändrar kost!

 • Alla möjliga olika utslag på huden
 • Förvärrad klåda, utslag, akne, psoriasis, eksem etc
 • Rinniga ögon, näsa
 • Ömhet i leder och muskler
 • Ömma organ
 • Svullna lymfkörtlar
 • Tinnitus, även om man inte tidigare haft det
 • Minskad energi, sömnbesvär
 • Trött, utmattad, humörsvängningar
 • Måste ofta urinera
 • Feber, febertoppar
 • Huvudvärk, yrsel, blodsockerdippar
 • Magont, magåska, magkatarr
 • Metallisk smak i mun
 • Upphostning av slem
 • Torrhosta, jobbigare med andning
 • Odör från hud/hår
 • Förstoppning / diarré, konstig färg på avföring
 • Slem i avföringen, även ev blod
 • Hjärtklappning
 • Muskelryckningar, myrkrypningar, pirrande känsla, främst i ben
 • Svettningar och frossa
 • Insomnia
 • Influensaliknande symptom
 • Huvudvärk
 • Förvärrad PMS
 • Förvärrade menssmärtor och/eller mellanblödningar
 • Utebliven mens
 • Svamp/klåda, utslag i underliv, anal
 • Tand- och munbesvär
 • Beläggning på tunga
 • Förändrad munhygien
 • Lösa tänder, blödande tandkött
Medelsvåra – svåra utrensningssymptom!
 • Symtom på bronkit eller lunginflammation
 • Mycket utsöndringar allt från grönt till brunt
 • Mindre förlamningar av extremiteter
 • Kräkningar och diarré
 • Mycket klåda
 • Svår ängslighet, djup depression
 • Svart slem från lungorna
 • Svår utmattning
 • Tappar fingernaglar, tånaglar
 • Grava humörsvängningar

Att tappa energi, känna sig tung, seg, konstant trött, sömnbesvär etc är helt normalt när man går över från skräpmaten till programmet. Kroppen hamnar i obalans och gör nu allt för att balansera upp systemet igen vilket märks på ditt mående. Du kan ev behöva lugn och ro, mycket vila och positiv energi runt omkring dig den första tiden.

Har du haft besvär, symptom och varit sjuk en längre tid kan du känna av utrensningssymptomen under några veckor innan det blir bättre. För dig som inte har så mycket besvär kan det ta någon till ett par veckor innan de värsta symptomen försvinner.

Ät gärna ofta, drick vatten mellan måltiderna.

När försvinner de värsta symptomen?

Oftast har man de sk värsta utrensningssymptom i ca 3-7 dagar, ibland kan man må dåligt i runt 14 dagar. Upplever du att du mår fruktansvärt dåligt, har ingen energi alls och bara vill sova bör du backa bandet och gå långsammare fram och/eller inta mer grönsaker.

En del känner inte alls av mycket vid utrensningen. Ev ett par små diffusa symptom såsom lite mer trött, hängig, lite humörsvängningar, men inte mycket mer än så.

Utrensningssymptom vid Detox!
 • Frossa
 • Utslag/akne
 • Yrsel, Illamående
 • Huvudvärk
 • Beläggning på tunga
 • Mindre energi
 • Berusningskänsla/varm behaglig känsla
 • Även andra olika symptom ovanskrivet

Att få utrensningssymptom tycker många är obehagligt, inget man gärna vill uppleva, men det är kroppens sätt att rensa ut skräpet och boosta immunförsvaret därav symtomen. När man får utrensningsbesvär bör man istället se det positivt, att nu händer det äntligen något.

Många som tex introducerar mer frukt i programmet kanske märker av lite akne, värmevallningar, gaser, känner sig lite dåsig, känningar i mage, gaser etc och tror sig då inte ”tåla” frukten, men det här är oftast en reaktion på att kroppen blir glad över frukten och kan nu äntligen börjar detoxa.

Slutord:

Bli inte orolig när något utrensningssymtom sker. Det här är kroppens sätt att rensa ut allt skräp för att sedan börja bygga upp systemet igen och det är då man tillslut uppnår den bästa hälsan.

Tack igen till Jimmy Lindau som delger mig så mycket information.

Kramar <3

Natalie

Källa: Jimmy Lindau samt egna erfarenheter och alla tusentals medlemmars erfarenheter i gruppen.

 

Läs mer ›

Vårt lymfsystem!

Hur fungerar vårt lymfsystem?

Lymfan finns där blodet finns, vi har ungefär 80% lymfa och 20% blod. Lymfan är vår avfallsstation så det är viktigt vi har en fungerande sådan. Fungerar inte lymfan kan vilka symptom som helst uppstå, allt från allergi, akne till inflammationer.

Lymfan kan påverka alla våra organ så tex har du sköldkörtelsymptom, tagit alla tester, men de visar sig normala, kan det vara pga att lymfan är stagnerad.

Njurarna har även i stor roll i detta, eftersom dom renar lymfan, det är därför viktigt att alltid se till att njurarna fungerar som dom ska. Binjurarna styr njurarna att rena lymfan.

Vid stagnering i lymfan i tarmarna så tar man inte upp näring som man bör, det kan även ge läckande tarm.

Stagnerad lymfa kan förstöra betacellerna i bukspottskörtel som producerar insulin. Se till att dina njurar filtrerar och att lymfan funkar som den ska (se även inlägget om immunförsvar)

Vid histaminintolerans, matintolerans har man oftast belastad lymfa.

Tex på symptom som kan uppstå vid belastad lymfa:
 • Lätt för att bli förkyld
 • Allergi
 • Akne, utslag
 • Bölder
 • Läckande tarm
 • Vätskeansamling
 • Ödem
 • Ledbesvär, fibromyalgi
 • Dålig blodcirkulation
 • Celluliter
 • Cancer
 • Tonsillitis
 • Svullna lymfkörtlar
 • Snarkningar
 • Bihålebesvär
 • Blindtarmsinflammation
 • Problem med samtliga organ och mkt mer.

Ofta tänker vi på patogener, tex bakterier, virus, candida, borrelia etc som orsaken till våra problem, istället för att tänka på vårt kära lymfsystem.

Våra lymfocyter (vita blodkroppar) produceras i lymfan och det är dom som tar hand om patogenerna (se videos nedan)

Benmärgen producerar lymfocyter/vårt försvar för att sen skicka det genom lymfan för att mogna eller att ändras till mer specifika celler, tex NK-cellerna, Natural Killers. NK-cellerna bekämpar tumörer och virusinfekterade celler.
Kortfattat:
Lymfans uppgift är att rena och försvara kroppen, därför bör man alltid se till att stötta/rena lymfan.

Varför rena lymfsystemet?

Stagnationer i lymfsystemet kan ge komplikationer med tiden, en rening av lymfsystemet kan leda till följande förbättringar:

 • Förbättrad avgiftning av kroppscellernas restprodukter
 • Förbättrad avläggning av främmande celler (bl.a. tumörceller)
 • Bättre blodcirkulation
 • Förbättrar ämnesomsättningen till cellerna
 • Förbättrat immunförsvar
 • Mindre infektioner
 • Bättre hår, hud
 • Förbättrad bortföring av överskottsproteiner (äggvita)
 • Bättre välbefinnande överlag
Hur stöttar/renar man Lymfan?
 • Torrborstning
 • Motion, att svettas, tex trampolin, hoppa hopprep
 • Bastu
 • Lymfmassage, massage
 • Salt/detoxbad
 • Duscha varmt/kallt
 • Djupandning
 • Örter
 • Kosten
 • Frukt
 • Vatten

Inta mer frukt, börja lite försiktigt och se hur du reagerar. Reagerar du kraftigt med mycket utrensningsbesvär bör du backa mer till grönt ett tag.

Får du besvär såsom tex tillbaka svamp, beläggning på tunga etc kan detta vara ett utrensningssymptom, lymfan som då börjar jobba, men blir det för mycket måste du backa bandet.

Får du tillbaka mycket svamp/klåda är det svamp och du bör då stötta dina binjurar först. Se alltid till att njurarna fungerar innan lymfrening, då njurarna ska rensa ut skräpet från lymfan.

OBS!

Har du mycket besvär, precis börjat Natures for Lifeprogrammet bör du inte göra någon rening. Vänta i ett par månader tills du mår bättre. Har du svår CFS (kroniskt utmattningssymptom) hjärndimma, dimsyn, ingen energi mm bör du först stötta dina binjurar. (inlägg om binjurarna kommer inom kort)

Bra föda för lymfan:
 • Selleri, Grapefrukt, Citron, Jordgubbar, Lime, Ananas, Tranbär, Blå vindruvor, Vattenmelon.
 • Ät så mycket basisk föda som möjligt, mer åt Raw Food hållet.
 • Juica frukt & grönt ca 80% frukt, 20% grönt samt även smoothies
Undvik bl a:

Kött, sädesslag, mejeri, kaffe, socker, alkohol vid alla organreningar, speciellt vid njur- och lymfrening

Hur länge bör man gå på lymf-kuren?

Tyvärr är det omöjligt att svara på. En del kan det räcka med ca 2-4 veckor, andra månader. Ju sjukare du är desto mer belastad är lymfan.

Tackar Homeopaten Jimmy Lindau från hela mitt hjärta för all info och hjälp.

Ha en fortsatt fin kväll <3

Kram Natalie

Källa: Homeopat Jimmy Lindau

http://www.halsosidorna.se/Lymfrening.htm

15 sätt att rena lymfan

 

 

 

Läs mer ›

Immunförsvarsnivåer!

Hälso-/immunförsvarsnivåer

Inom den klassiska homeopatin används mallen nedan för att kontrollera hur prognosen kan se ut och hur lång tid behandlingen kan ta. För att veta hur bra klientens immunförsvar är och vilken nivå personen ligger i frågas alltid när klienten senast hade hög feber och hur ofta.

Tabellen är baserad på 200 – 300.000 patienter och kommer från Professor George Vithoulkas. George fick Right Livelihood Award år 1996.

Hälsonivåerna

I nivåerna nedan kan generellt besvär uppstå, men ju högre upp i nivåerna desto bättre prognos för läkning.
 • Nivå 1: Dessa personer har ett väldigt bra immunförsvar, blir sällan akut sjuka. Lider inte av några allvarligare kroniska besvär. Dessa personer har väldigt god genetik och energi. Personen behöver inte få en hög feber för att ta hand om patogenerna som kommer in i kroppen. När de väl får någon akut sjukdom får dom en hög feber (över 38,5gr) och går över väldigt snabbt. Personen får generellt feber en gång per år. Klarar sig oftast utan behandling vid akut sjukdomar.
 • Nivå 2: Personer som får hög feber vartannat, var tredje år. Dessa personer har ett bra immunförsvar, klarar sig oftast utan behandling vid akuta sjukdomar och får feber över 38,5gr. I grupp A, nivå 1 eller 2, är det låg mottaglighet att bli akut sjuka. I nedre delen av nivå 2 och 3 så börjar det bli frekventa akuta problem där personen får hög feber mellan 1-3 år. Dessa akuta är inte farliga och ligger inte till grund för någon djup patologi, orsakar ingen generell undertryckning av immunförsvaret. Organismen klarar av att ta hand om dessa snabbt utan att lämna några spår. Om man tex skulle ha en hosta som håller i sig ett litet så ligger man i lägre delan av nivå 3.
 • Nivå 3: Personer med hög feber ca en gång per år, mer frekvent än nivå 1 och 2, men klarar sig oftast utan behandling vid akuta sjukdomar.
 • Nivå 1-3: Febern är inte p g a någon större patologi, organismen klarar oftast det själv. Försvinner oftast snabbt.
 • Nivå 4: Hög feber som ofta påverkar det generella på personen – trött, hängig och återkommande akuta problem. Feber ett par ggr per år.
 • Nivå 5: Hög feber som påverkar det generella och kan sitta kvar med t ex hosta en månad efter att febern är borta. Behöver ofta behandling.
 • Nivå 6: Hög feber med återkommande urinvägsinfektioner, lunginflammationer/mykoplasma, bronkit osv. Kan vara varje månad. Personer som använder mycket och ofta antibiotika eller andra akutmediciner behöver alltid behandling. Organismen orkar till slut inte med alla undertryckande behandlingar av t ex antibiotika och åker då ner ett steg till, till nivå 7. Alla dessa akuta sjukdomar som kroppen producerar är ett sätt för kroppen att vara i homeostas (balans).
 • Nivå 4-6: Ofta förekommande akuta med feber som behöver behandling.
 • Nivå 7: Här har kroppen inte kraft att producera en feber över 38.5 grader, och ofta tror vi att nu har antibiotikan lyckats. Men istället för att orka producera några akuta så börjar organismen ge efter för mer kroniska sjukdomar med starkare inflammationer och mer degenerativa sjukdomar. Skulle vi i denna nivå få en akut sjukdom betyder det att en sista ansträngning görs och då kan vi vara på väg upp i Nivå 6. Endast milda akuta med låg feber finns i denna nivå.
 • Nivå 8: Ingen feber och väldigt få milda akuta, men ännu fler kroniska och svårbehandlade sjukdomar.
 • Nivå 9: Inga akuta besvär, sjukdomar och ingen feber, men långvariga och väldigt svårbehandlade sjukdomar.
 • Nivå 7-9: Milda eller inga febertillstånd. Samma med akuta sjukdomar. En förkylning kan vara en ”rinnig näsa” eller lite hosta. Kroniska degenerativa sjukdomar startar. I dessa grupperna krävs det mer än långvarig behandling, mer detoxsymptom. Här är det viktigt att inte börja med för kraftig detox.
 • Nivå 10-12: Inga akuta, ingen akut feber, men sista chansen för att överleva försöker kroppen att göra en ansträngning till en akut feber. Som t ex innan en person går bort. En person som ligger på dödsbädden kan plötsligt bli klar och kunna prata och förstå ett tag innan själva dödsfallet. Svåra och obotliga sjukdomar ligger i dessa nivåer.

En hög feber räknas här som ca 38,5 grader och har man negativ feber är det lägre. Det finns förstås fördjupningar på alla nivåer, detta är ett försök till att kortfattat förklara principen.

Vi har alla en vän eller en släkting som säger att dom aldrig är sjuka, att de har bra immunförsvar, men så kanske dom har tex fibromyalgi, allergi, astma, MS, reumatism, ALS och med det menas att immunförsvaret kan vara nedsatt och det finns ingen kraft att producera en feber eller akuta symptom.

Jag har på de senaste 20 åren aldrig fått över 38gr, hade normalt en temperatur 35,5-36 och fick jag över 37,5gr låg jag som en däckad säl, kändes som jag hade 40gr. Däremot kändes jag i princip alltid varm som om jag hade feber samt frossa konstant. Om det inte var över 23gr på sommaren frös jag och om graderna steg över 28 jäste jag istället upp och mådde fruktansvärt dåligt. Orkade då inte med någonting.

Idag är det tvärtom, mår toppen både i värme och i kyla samt har en normaltemp på 37gr.

Tackar ödmjukt Homeopaten Jimmy Lindau för att info och hjälp!

Kram

Natalie

 

Läs mer ›

Människans bästa vän…

Här hos oss skriver vi om kostens påverkan på våra kroppar. Hur viktigt det är att äta socker- och tillsatsfritt, ekologiskt och så ren naturlig mat som möjligt för att vi ska hålla oss friska.

Tack och lov är vi fler och fler som blir medvetna om vikten av hälsosam kost vilket kommer påverka vår hälsa i positiv riktning. När vi väl har förändrat vårt egna liv så börjar man också tänka på sina lite mindre familjemedlemmar. Häromdagen ramlade jag över en jättebra artikel som jag har fått lov att publicera här. Artikeln handlar om djurens foder och det är Mary J Jane som har skrivit den.

Håll till godo…

Precis som för oss är det också lika viktigt för våra djur vad dem äter, allt från själva maten till godiset.

Om våra hundar och katter ska uppnå den livslängd och hälsa de förtjänar, bör de äta den mat som evolutionen utformat dem till att äta. Många husdjur mår inte bra idag pga. dagens processade mat.
En hund är hur vi än väder och vrider på det, ett rovdjur (karnivor). Även om de är domesticerade, och bör också äta där efter.

I Sverige idag har var 10e hund (vi har ca 750 000 registrerade hundar) någon form av allergi. Vanligaste är foderallergi, kvalster, kontaktallergi och pollen. Tyvärr är fodret orsaken för mångt fler sjukdomar och inte enbart allergier och foderallergier. Det är även sjukdomar som bukspottkörtelinflammation, njursvikt, leversjukdomar, inflammationer, diabetes, fetma, auto-immuna sjukdomar, ledsjukdomar m.m.
Precis som hos oss beror detta på brister och obalanser i kroppen. Till skillnad från oss kan inte hunden välja sin egen mat.

Torrfodret har inte en längre historia än att den sträcker sig dryga 50 år tillbaka i tiden, innan dess gav vi våra hundar, rått kött, råa ben, olika organ och inälvor. Men människan är känd för att ta genvägar och så blev det även med hundens mat som blev ett torrfoder. Där finns några väldigt bra torrfoder, men de är lik väl processade, har högre halter protein och tillsatta vitaminer/mineraler då de går förlorade i processen.

Ett genomsnitts torrfoder innehåller följande;

Innehållsförteckning;
Majs, majsmjöl, vetemjöl, kornmjöl, torkat nöt- och fläskprotein*, torkat fågelprotein, animaliskt fett, vete, majsglutenmjöl, smakbuljong, hydrolyserat animaliskt protein, mineraler, betmassa, fiskolja, sojaolja, jäst,salt, jästhydrolysat (innehåller mannan-oligosackarider). *L.I.P. protein utvalt tack vare dess mycket höga smältbarhet.

Hade du ätit detta?
Vad är skillnaden mellan att vi människor går till frysdisken och köper processad mat som färdigpizzor, pajer, gratänger eller om vi går till McDonalds, INGEN, där är ingen skillnad.

Eller som detta allergifoder (som oftast veterinärer rekommenderar) som innehåller;

Majsstärkelse, fjäderhydrolysat med låg molekylvikt (innehåller L-aminosyror och oligopeptider), kokosolja, sojaolja, mineral, cellulosafiber, cikoriamassa, frukto-oligosackarider, fiskolja, mono- och diglycerider av fettsyror förestrade med citronsyra, animaliskt fett, tagetesextrakt (innehåller lutein).

För vad är det för vits att äta mat med ett näringsvärde och mättnad mellan en kanelbulle och en kartongbit?

Precis om våra doktorer i vården och läkemedel är veterinärerna styrda av olika fodertillverkare. Som den vän man är med sitt djur vill man det bästa och lyssnar till veterinärens ord. De flesta hundar med foderallergi med eller utan kvalster rekommenderas ett allergifoder, men dessa foder innehåller upp till 80 % spannmål där kvalster dessutom trivs, hur går detta ihop? Även hundar som sägs inte tål höga haltar av proteiner rekommenderas ändå ett processat torrfoder med höga halter protein och med massor av spannmål.

I naturligt rent rått kött ligger proteinhalten mellan 15-25 %/ 100g och i ett torrfoder kommer du över detta, långt över det till och med, i vissa ända upp till över 40 %/ 100g pga. av det är processat.

Jag nämnde ovan att våra hundar är ett rovdjur, så vad utgör då ett landlevande rovdjur?

En hunds magsyra har ett pH-värde så lågt som batterisyra, mellan 0.5-1.0 och ÄR gjort för att kunna bearbeta och smälta proteiner till sina beståndsdelar, aminosyror som råa ben, kött, organ och inälvor. PH-värdet hos hund och katt ligger minst en enhet lägre än för människan som har ett pH-värde mellan 1.5 – 2.0, vilket kan låta lite, men räknat i absoluta tal så är vätejonkoncentrationen (som bestämmer surheten) 10 gånger högre för varje enhet som pH sjunker. Rovdjuren hund och katt är alltså mycket väl anpassade till att bearbeta proteiner men inte kolhydrater.

Det är inte bara magsyran som avgör om ett djur är ett rovdjur, det är lika så tänderna.
Alla landlevande rovdjur utvecklades ur förfäder med följande tanduppsättning, incisiver det vill säga framtänder, caniner hörntänder, premolarer främre kindtänder och molarer kindtänder. Givetvis är det beroende på art så har dessa tänder olikartade utformningar men hörntänderna är vanligen förlängda och spetsiga. Vad som även distinkt kännetecknar ett landlevande rovdjur i sin tanduppsättning är den som kallas rovtand.

Nyckelbenet är kraftigt förminskat hos alla rovdjur inkl. även sälar, eller saknas det helt, och istället är fästa med ligament. De har sammanvuxna båtben och månben så att handleden blir stadigare vid jakt.
Samt att de landlevande rovdjur har fyra eller fem tår på varje fot. Tummen är inte motsättlig till de andra tårna och hos vissa arter är den bakåtbildad. Några rovdjur som kattdjur och hunddjur är tågångare medan andra är så kallade hälgångare som hos björnar.

Eftersom rovdjur oftast är mindre specialiserade på föda än hos växtätare är deras matsmältningssystem enklare uppbyggd och har även en högre anpassningsbarhet. Huvudsakligen består matsmältningssystemet av magsäck och en ganska kort tarm.
Hos en hund tar det ca 10-12 h från det att maten passerat munnen till det att det kommer ut.

Därför är det bästa valet du kan göra för din hund att välja ett färskfoder som består av en balanserad blandning av ca 75 % kött, 10 % malt ben, 10 % organ och inälvor (varav 5 % ska vara lever) samt 5 % grönsaker, mängden kan varierande en aning beroende på märke. Tänk på att även det ska vara spannmålsfritt.

När man ger färskfoder eller BARF (Biologiskt Anpassad Rå Föda som man blandar själv) räknar man att en vuxen hund efter 68 veckor bör äta 2-3 % av sin kroppsvikt. Vissa kan behöva äta mer eller mindre, det beror på hur hög ämnesomsättning hunden har, hur mycket man motionerar eller om det är sommar eller vinter.

Och NEJ det är INTE dyrare, du slipper en massa veterinärkostnader med mediciner och är inte dyrare än marknadens bästa torrfoder.

 

https://www.veterinarmagazinet.se/…/torrfoder-kopplas…

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jvim.14618/epdf

http://naturbalans.se/hundars-kost-och-halsa/artiklar/candida-en-dold-fuling.html

Trevlig Helg och Kram på er

/Kicki ❤️

Läs mer ›

Chlorellan – Naturens hälsokälla

”Något jag alltid kommer tillföra i min dagliga kost”

Vad är Chlorella?

Chlorella är en ätbar mikroalg som odlas i sötvattenbassänger. Den består av vitaminer, mineraler, proteiner, aminosyror, enzymer, fibrer, antioxidanter samt andra näringsämnen och anses därför vara en av de mest näringsrika födan vi kan inta.

Chlorella innehåller tillräckligt mycket näringsämnen för att kroppen skall kunna hela sig själv. Kroppens självhelande förmåga är enorm – om den bara får tillräckligt med näringsämnen. Chlorella är unik i det att den ger kroppen alla ämnen den behöver.

Chlorella är basbildande och hjälper till att balansera kroppens pH-värde. Kroppens pH bör ligga på 7.2-7.4 för en optimal funktion. Men på grund av undermålig diet, snabbmat, mat som kokts för länge och inte minst läskedrycker görs kroppen sur. Cola är värst med ett pH på 2,7 vilket är många, många gånger surare är kroppens pH-värde. Detta är viktigt då så gott som alla sjukdomar börjar och frodas i en sur miljö och trivs inte i basisk miljö. Vi är alltför sura!

Chlorella innehåller något mycket intressant som kallas Chlorella tillväxtfaktor (CGF).

CGF är ett hormonliknande ämne och består av en blandning av RNA, DNA, aminosyror, vitaminer och mineraler vars exakta proportioner ännu inte har kunnat fastställas. Hos vuxna bygger CGF upp immunförsvaret och återbildar snabbt ny vävnad; hos barn ger det snabb tillväxt. Undersökningar hos tvillingar har visat att barn som får Chlorella växer snabbare, dock inte nödvändigtvis mer. CGF gör också att kroppen återhämtar sig snabbare efter ansträngning och sjukdomar.

Övriga näringsämnen är vitaminer, mineraler. fibrer, kolhydrater, enzymer och antioxidanta ämnen. Chlorella är i synnerhet rik på järn, zink, vitamin B1, B2, C, E, K samt betakaroten. Den har hög halt av RNA/DNA och Omega-3.

Chlorellans hälsoeffekter:
 • Avgiftar kroppen
 • Dämpar utrensningsbesvär
 • Förstärker och stimulerar immunförsvaret
 • Förbättrar matsmältningsfunktionen
 • Underlättar läkning av sår, magsåg, skadade nerver
 • Stabilare blodsocker
 • Förser kroppen och hjärtat med järn
 • Minskar dålig andedräkt
 • Anti-histamin
 • Skyddar från skadliga fria radikaler
 • Motverkar Cancer och andra sjukdomar
 • Chlorellan minskar utrensningssymptom under detox

Chlorella skyddar kroppen från cancer på många sätt. Till att börja med, spolar den ut toxiner och tungmetaller från kroppen och med sin höga antioxidanta effekt, skyddar den cellerna från fria radikaler som orsakar DNA-skada. En annan viktig åtgärd av chlorella stärker vårt immunförsvar. Genom att öka verkan av T-celler, gör kroppen mer i stånd att identifiera och förstöra skadade celler som annars kan dela sig och bilda tumörer.

Chlorella – Vitamin B12

Det skrivs och man hör ibland att Chlorella för ut B12 ur kroppen, vilket är missvisad information. Chlorellan i sig innehåller B12, finns t o m de som lever bara på Chlorella och de har ingen B12 brist.

” Vitamin B12 has perhaps the most complex chernical structure of all the vitamins, and is not readily available in the diet. It is found in great quantities in beef liver and muscle meats and in lesser amounts in milk and cheese. Chlorella is a reliable source of B12, since it has more of the vitamin than liver. One tablespoon of chlorella provides 333 percent of the RDA of B12 for adults.

This is especially welcome news for pure vegetarians (vegans), who are often deficient in B12 and therefore face the possiblity of developing pernicious anemia. In addition, B12 works with folic acid in maintaining healthy cells, and adequate amounts of these nutrients promote a sense of wellbeing.

Hur är det att inta Chlorella om man är histaminkänslig?

Chlorella är en antihistamin som fungerar genom att förhindra mastceller från att frigöra histamin.

Jag intog vid tillfället förra våren stora doser C-vit samt att jag kontinuerligt intog Chlorella, vilket jag inte där och då inte förstod var en stor hjälp för mig att få bort min histaminintolerans.

Vilken Chlorella är den bästa och hur vet man att det inte är något grönt sockerpiller?

Chlorella från Kina vare sig den är ekologisk eller inte har ofta för mycket bly, det gäller många av dom billiga märkena. Se därför till att välja en pålitlig Chlorella, så ren som möjligt med ett gott rykte och se alltid till, även Raw Eko, att den inte framställts i Kina.

Jag intar idag Chlorella från Natures då det enligt en undersökning gjord av Naturalnews har Natures Chlorella ursprung från den renaste utomhusodlingen. Natures chlorella hittar du här

Holistic har även bra, ren Chlorella.

Börja med mycket små mängder och successivt öka. Vid detox hjälper chlorellan till att minska utrensningsbesvär, då med högre doser.

Jag har under de senaste 1,5 åren vetat om hur fantasisk chlorellan är, men om jag vetat det jag vet idag hade jag börjat med Chlorellan redan i Fas 1 (eller t o m innan) samt även stöttat upp mina binjurar först och sen börjat programmet.

Slutord:

Har du ännu inte tillfört Chlorella i din dagliga rutin kan det kanske vara en bra idé att göra, för din hälsa för all framtid.

Kommande blogginlägg:

 • Varför det är viktigt att stötta binjurar samt alla våra körtlar
 • Lymf-rening
 • Utrensningsbesvär – positivt
 • Varför och vad händer när immunförsvaret är pressat
Kram Natalie

 

 

 

 

Läs mer ›

Skippa sockret – om du älskar ditt barn.

Det är lätt att man ger vika och curlar sitt barn om de inte vill ha den mat som bjuds. Man orkar helt enkelt inte med tjat och gnat utan det är lättare att fixa något som barnet äter och vill ha. Men läs denna artikel så tänker du kanske om…

Skippa sockret – om du älskar ditt barn

 

Läs mer ›

Vi blir lurade.

I böckerna ”Den hemlige kocken” och ”Saltad nota. Om matfusket – från gatukök till gourmetkrog” avslöjas matfusket både i våra livsmedelsbutiker och i restaurang och cafémat.

Själv blev jag helt chockad när jag hörde om äggrörefusket. Visserligen var det flera år sedan, men jag är säker på att inte alla känner till det.
Flera hotell köper nämligen in ett slags halvfabrikat i form av färdigblandad äggröra i storpack.
Den innehåller förutom ägg och grädde även kyckligfett, fyllnadsmedlet maltodextrin, förtjockningsmedel och citronsyra.
Man tillreder den i ugnar på en stor plåt. Då blir äggröran kokt och inte stekt. Resultatet blir stora bitar eller också en gul massa som är rå. Numera äter jag aldrig äggröra på hotellen utan väljer i första hand annat på frukostbuffén.

Kunden har ingen aning

Det som ligger på krogtallriken kan i själva verket bestå av halv- eller helfabrikat, tillverkade i fabriker, och med dussintals tillsatser – ibland till och med fler än i motsvarande produkt i livsmedelsbutiken. Bearnaisesåsen kan ha rörts ihop från pulver, och det utan att restaurangbesökaren har en aning.

Vi måste börja ställa mer krav på restaurangerna. Fråga därför alltid på restaurangen hur de tillagar sin mat och vad de använder för råvaror.

I butiken…

Är det lite lättare, där kan du själv läsa på innehållet och ta reda på vad som i finns i den specifika varan du tänker köpa.

Se upp för…

Ta exempelvis kyckling…

Massproducerad kyckling. Svenska kycklingar påstås vara bättre uppfödda än någon annanstans. Så säger man i Norge också: Endast Norge har de bästa kycklingana. Sverige må ha salmonellafria kycklingar, men knappast de godaste.

Var misstänksam när du köper styckad kyckling, framför allt filé, som allt för ofta insprutas med vatten och tidigare förbjudna fosfater för att hålla vattnet kvar. Dansk och brasiliansk kycklingfilé får mest av denna behandling.

All fryst kyckling innehåller saltlake, ibland så mycket som en femtedel av vikten, medan det är ovanligare, men fortfarande förekommande, i färsk kyckling. Oftast handlar det då om kyckling i en färdig kryddmarinad.  Täckordet på förpackningen är marinad eller ”mörad”.

Leta efter…

Länge fanns bara en enda Kravmärkt kycklingproducent, Bosarp i Skåne, ägd av Kronfågel. Nu finns även Kravmärkta kycklingar från Reko, ett nätverk av småskaliga och ekologiska uppfödare i Östergötland och EU-ekologiska kycklingar från Hagby Gård. Det går också att hitta ekologisk kyckling från Frankrike, under märket Le Picoreur, i vissa butiker. De är dessutom av en långsamtväxande ras och slaktas först efter 81 dagar. Det finns också andra uppfödare som tar hänsyn till fåglarnas välbefinnande och köttkvalitetens, men de är få och svåra att få tag i. Lyckas du kommer du att känna skillnaden.

Tips…

Ekologiskt kyckling är dyrare. Å andra sidan räcker den så mycket längre om man tar till vara allt. Med egen kycklingbuljong slipper du tillsatserna. Man måste heller inte äta kyckling varje dag. Det där med söndagsmiddag var kanske inte så dumt.

 

Kram Kicki ❤️

 

Källa: Äkta vara/Tidningen Barometern

Läs mer ›

Läs om alla framgångshistorier!

Candida, övervikt och  andra hälsoproblem kan ställa till med mycket. Men så här mår medlemmarna som har gått en tid på programmet. Det är underbar läsning!

 

Josefin, 40 år, Nyköping

När jag läste Nathalies berättelse om hur hon blev frisk från sin Candida, föll bitarna på plats. Jag har haft eksem så länge jag kan minnas. Inget eksem som syns men som jag lidit av när jag klätt av mig kläderna på kvällarna. Då river jag mig periodvis sårig på benen p.g.a klådan. Jag har också sedan min dotter föddes 2011 haft svamp i underlivet som jag behandlat men som återkom hela tiden. Jag inser när jag läser berättelsen att detta hänger ihop,men att det dessutom har samband med beläggningen på tungan, med suset i öronen, med att jag får dimsyn och att jag tappade ofantliga mängder hår.

Jag har nu varit på programmet i 5 månader och det gick inte många veckor tills jag var helt övertygad för de första resultaten kom snabbt. Jag har idag ingen klåda, varken i huden eller i underlivet. Beläggningen på tungan är nästan borta, tandstenen försvinner och jag har aldrig beläggningar på tänderna längre. Jag har ingen dimsyn och jag har inte heller något klet i ögonvrån på morgonen. Jag har fått mer tillväxt av hår och min hy i ansiktet har blivit slätare.

Läs mer på hemsidan…

Så här mår vi idag!

Läs mer ›

Vilken diet bör jag följa?

 Jag lider av dittan & dattan, vilket ”diet” är bäst för mig?

Om det vore så enkelt som att det fanns bara en, två eller tre olika dieter ute på marknaden som kunde passa alla, visst vore det en ren lycka? Att kunna följa ett program och man då visste till 110% att det skulle göra en frisk. Tänk så underbart det vore 🙂 men tyvärr är det helt omöjligt då vi alla är så olika…

När man väljer en diet, tex Lchf original el den mer strikta Lchf, Paleo, strikt Paleo, GAPS, 80/10/10, autoimmuna protokollet, migrän-dieten etc etc så önskar jag att alla tänker om lite.

Det finns ingen diet ute på marknaden som passar allt och alla i hela världen. Det här är något som är oerhört viktigt att veta, vilket jag förklarat så många gånger i gruppen och kommer förklara här i inlägget.

Ni som läst om mig och min hälsoresa vet om att jag hade flera autoimmuna sjukdomar, överväxt av Candida, läckande tarm, utslag, klåda, huvudvärk, migrän, histaminkänslig, led/muskelbesvär, fibromylagi etc. Borde jag då ha följt Migrän-dieten? Eller nej.. vänta nu, borde nog kanske följt AIP (autoimmuna protokollet) eller förresten, kanske istället GAPS för att läka tarmen bättre? Eller skulle jag testa Paleo först kanske? Nej, just det, fruktsocker = göder the bad guys, så det går bort. Borde jag då istället testa lchf, isåfall den strikta lchf eftersom mjölk och de flesta andra ko-produkterna plus en massa animaliskt fett, speciellt processade charkvaror är inget någon borde inta i kosten..

Men hur jag äta då, vilken diet ska jag gå efter?

Det här var för mig och är för varje individ i världen omöjligt att svara på eller veta. Du som har den ekonomiska möjligheten att ta ett IMU-Pro test kan via provsvaren få veta lite mer vad du bör undvika, äta mindre av eller klarar av enligt vad proverna visar. Du som inte har ekonomin får göra lite som jag. Luska ut det själv om vad din kropp tål och inte tål och det här är/kan vara både tidskrävande och stressande, speciellt i början på programmet då man oftast inte har den blekaste aning om vad kroppen reagerar negativt på och inte.

Det tog mig 7 månader på programmet att luska ut allting, vad kroppen reagerade på och inte och det bästa tipset är att gå strikt på Fas 2, dvs en mer strikt Paleo-kost utan frukt under ca 4-8 veckor, beroende lite på hur du mår, men inte gärna vara för länge i Fas 2 då du kan reagera negativt vid intag av viss föda även på sånt du faktiskt tål och mer troligt är då att du intog för stor mängd av det nya livsmedlet du introducerade.

Varför sker då detta, jag tålde det innan jag startade programmet?

Kroppen hamnar automatisk i en obalans, men då positiv obalans även om utrensningsbevären är/kan vara jobbiga för en själv, t o m riktigt tuffa för en del såsom det var för mig. Nu börjar kroppen äntligen visa dig vad den vill ha och inte…”just nu”

När du läst programmet och livsmedelslistan vill jag poängtera att det gäller generellt om vad man ”kan äta” vid tex IBS, IBD, obalans, läckande tarm, överväxt av Candida och/eller bakterier, parasiter, inflammation etc, men sen är det upp till dig och till var och en av oss att mixtra, modifiera fram just Din Egna Diet. Du är Din egna Guru om vad som passar dig och din kropp, inte din partner, din vän din kollega eller någon annan.

Om jag hade följt alla de olika kostråd för just mina besvär, då hade jag nog fått leva på sallad och vatten (Ooops tålde ju inte sallad) och kan garantera att jag blivit ännu mer sjuk om jag drog ner och undvek fler och fler livsmedel.

 • Du kanske klarar av citron, lime medan andra kan må uruselt på det
 • Du kanske klarar av att äta tomat, fast det står på det AIP att du bör undvika det
 • Du kanske klarar av att äta ägg trots att din vän, ditt barn inte klarar det alls
 • Du kanske klarar av lite nötter, lite mandlar medan någon annan får hjärndimma av det
 • Du kanske klarar kokosolja, vitlök medan andra mår illa, får magkramper, gaser av det
 • Du kanske klarar havregryn, hirs och råris medan andra mår apa på det och istället klarar quinoa bättre eller inga fibrer alls.

Oavsett vad det än gäller för livsmedel så bör Du modifiera dina egna livsmedel om vad du och din mage, hud, huvud klarar av, inte vad någon ”diet där ute” säger åt dig att du bör/ska äta eller undvika.

Man kan hämta inspiration av vad som nämns, tex på AIP, men du kanske även kan äta något där som inte rekommenderas.

Alla dessa mer hälsosamma dieter har dock ett par positiva saker gemensamt:

 • Undvik socker, gluten, alkohol, snabba kolhydrater
 • Undvik skräpmat och laga mat från grunden
 • Ät mer grönt och mycket ovanjord grönsaker
 • De mer medvetna dieterna slår på trumman för ytterligare ett viktigt livsmedel man bör undvika. MEJERI, speciellt när det kommer till komjölk som vi aldrig borde lärt oss dricka och älska. (Kommer skriva mer om just mjölk/mejeri i ett kommande inlägg)

Ang original Lchf är för mig den mest ohälsosamma dieten som finns. Klart att man kan få bukt med en hel del besvär, krämpor, sjukdomar etc, men är åter igen bara pga att man plockat bort en massa annat skräp. Att gå på den år ut och år in med all denna mejeri, allt animaliskt fett, fläsk (gris, bacon?) anser jag inte är ngn hälsosam diet, snarare tvärtom, den är riktigt ohälsosam och kan ge en himlans massa besvär och sjukdomar i framtiden. Har man dessutom en belastad lever, vilket många har, kan inte levern/kroppen bryta ner all  denna konsumtion av fett, även protein och gäller då oavsett proteinkälla och man kan må riktigt uruselt just pga detta. (mer om levern, fettlever, trots måttligt eller ingen konsumtion av alkohol i kommande inlägg)

När man börjar med någon diet och kanske efter ca 3, 4, 5 månader mår bättre än man gjort på länge är en härlig positiv känsla. Man har då tagit bort skräpmaten, socker, alla de vita gifterna mm. Börjat kanske lägga till probiotiska livsmedel såsom surkål, kimchi ev lite Kefir etc plus äter mer sallad, grönt, vilket är enzymer så det vore väl konstigt om man inte då mår bättre efter en tid? Man har slutat matat kroppen med alla gifter och istället tillfört kroppen något den vill ha och kan läkas på, något den velat haft länge och något vi egentligen borde vuxit upp på.

Gruppen har funnits i drygt 1 år och 3 månader, vi är nu över 18.000 medlemmar och jag vet ärligt talat inte hur många hundratals, ev tusentals som tex tidigare gått på Paleo, Lchf etc och mått bättre än de gjorde då de intog den vanliga sk moderna kosten, men ändå inte så pass bra som de önskade. De har då trott att de blivit så pass bra som det går att bli.

De började med Eric’s kostrekommendationer och fick efter en period äntligen väck tex psoriasis, tröttheten, allergi, IBS, huvudvärk, klåda etc etc.

Paleo som en hel del gått på i många år med så mer animaliskt protein och en massa frukt som göder skräpet är inte att rekommendera om man har mycket besvär, är ev kronisk sjuk, varit sjuk en längre tid. Paleo-kost (lite modifierat) är dock en toppen-kost när man är mer frisk. Men här intar man inte heller några långsamma kolhydrater, fibrer såsom råris, vildris, quinoa, hirs, havregryn etc och något de missar här är att de goda bakterierna göds, förökar sig på dessa livsmedel, plus att man får en mycket bättre matsmältning. Har hört nu att Lchf börjat rekommendera fiber-tillskott, då de insett att vi behöver fiber för att må bättre i kropp, men något jag då inte förstår är:

Varför rekommendera fiber-tillskott när det finns långsamma kolhydrater naturligt i våra livsmedel?

Plus att man mår dessutom mycket bättre i kropp och knopp vid intag av dessa fibrer. Du får mer energi, kroppen fungerar bättre, de goda bakterierna göds och mår bra på dom. Dock självklart bör dessa långsamma kolhydrater intas med måtta. Man bör alltid tänka mest grönt på tallriken och alltid tänka Sunt förnuft med allt man intar, även med träning i början på programmet.

Delar med mig nedan av ett inlägg jag skrev för en tid sedan i gruppen, då jag gjorde min research och satt dagligen 8-10 tim/dag i fyra månader och läste allt jag kom över och tog då kontakt med ett antal kvinnor, främst i USA som varit lika sjuka som jag.

***

Har du gått på programmet en tid, vi säger ca 6 månader, och kanske märker några förbättringar tex mindre vaginal klåda, mindre jock-itch, eksem mm, magen fungerar bättre, du går på toa mer normalt mm, men du känner dig fortfarande seg, trött, hängig, får huvudvärk, känner dig utpumpad att energin, glädjen inte finns där mm..

Jag vet att en del i gruppen är nojiga över att inta långsamma kolhydrater el intar ytterst lite såsom råris, vildris, havregryn, quinoa, linser mm och endast fokuserar på grönsaker, protein, nyttiga fetter.

Förra året när jag började min research, tittade på 500 video från Eric, läste hundratals artiklar, såg andra klipp, bloggar mm så blev jag helt snurrig av hur lika men ändå så olika alla alt behandlare rekommenderade.

Som ni vet vågade jag inte starta något program förrän efter 4 månaders daglig research just eftersom de alla hade snarlika men ändå olika kostråd.

I somras (2015) efter ca 3 månaders research kontaktade jag en del kvinnor i USA som lidit av Candida i många år och undrade vad deras bästa tips, råd var. Jag blev mest inspirerad av en speciell kvinna jag nu tänkte berätta om..

Hon är idag 39 år, hade haft candida överväxt i minst 20 år och alltid varit pinn-smal. Den traditionella vården sa att alla prover var bra, som vanligt, och hon blev stämplad som sk ”inbillningssjuk”

Det var då hon började söka naturlig väg, träffade först en jätteduktig naturläkare, trodde hon vid tillfället, som diagnostiserade Candida Albicans, SIBO och mycket lågt antal av goda bakterier. Direkt startade hon den candida-dieten som naturläkaren givit henne. Hon gick på dieten under ca 1 år, men hade fortfarande småbesvär och var ständigt kronisk trött och utpumpad på energi.

Såhär fortsatte det med tre andra naturläkare under totalt 5 års tid.

Hon gick alltså på fyra snarlika dieter under en femårs period, intagit mängder av olika tillskott. Hon t o m flyttade för hon trodde att det var mögel el något annat giftigt som utsöndrades från byggnadsmaterial i deras hus, men 2 år efter flytten var hon fortfarande sjuk eller iaf totalt orkeslös, konstant trött mm.

Hon var så förtvivlad, ledsen, slutkörd på alla dieter, alla läkarbesök, prover och inte för att prata om hur mycket det kostat henne. Nu verkar det som att hon hade pengar och inte brydde sig, verkade inte så iallafall, men trodde att hon skulle få leva med Candida överväxt och hennes symptom resten av livet.

Det här var för tre år sedan och då för tre år sedan började hon titta på Eric’s filmer (det var det året Eric började med att dela med sig av sin kunskap på nätet)

Hon kontaktade honom, de tog en massa tester och det visade inte längre ngn Candida, SIBO, en aning dåligt av de goda och det här var glädjande för henne, men varför mådde hon dåligt än?

Eric kollade då noggrant igenom hennes livsstil + vad hon åt för kost och det visade sig att hon inte intog några långsamma kolhydrater alls utan låg på en liknande strikt Paleo-diet utan frukt.

Han rekommenderade henne att börja med långsamma kolisar, bröd, mer bär samt lite frukt, vilket hon i början var lite nojig över då alla andra nämnt att Candida göds på kolisar + fruktsocker. Eric förklarade hur det låg till att vi alla kommer alltid ha Candida och även en del dåliga bakterier. Vår kropp fungerar inte annars, bara att de ska ligga i balans med de goda bakterierna.

Hon började då introducera de långsamma kolisarna, lite mer bär och efter en månad märkte hon en enorm skillnad. Huvudvärken försvann, humörsvängningarna försvann, hon fick mer och mer energi om dagarna och efter ca 3 månader var hon lyckligare, piggare än någonsin + hade gått upp tre kilo vilket hon var mer än överlycklig över.

När jag kontaktade kvinnan förra året berättade hon att hon arbetat de senaste två åren, vilket hon inte gjort på sex år. Hon är en helt annan människa, älskar livet och vet hur hon ska äta resten av hennes liv för att aldrig få tillbaka h-vetet eller sin kroniska trötthet.

Jag kontaktade fler kvinnor som haft snarlika historier, men det var just denna kvinna som slog huvudet på spiken, det var då jag vågade mig på Eric’s program.

 

Det här inlägget är en allmän rekommendation och kanske inte alls passar just dig, men försök lära känna din kropp. Lyssna på vad den visar dig. Gå gärna inte på ngn tokstrikt diet i år ut och år in och undra varför du inte mår bättre. Försök testa dig fram angående din kost, (då ifrån den tillåtna Livsmedelslistan så länge du vet om dig ha kvar överväxt, problem med mage, hud etc)

En annan jag kontaktade mådde så mycket bättre på att introducera surdegsbröd, likaså jag själv lite då och då på helgerna efter 3 månader på dieten.

*** 

Innan jag startade programmet kunde jag knappt inta vatten utan att få uppblåst mage. Mådde illa innan jag ens klev upp (eller kröp upp ur sängen pga mina abnorma rygg, ledsmärtor) Jag hade inte kunnat äta grönsaker, sallad eller frukt, speciellt med skal på under ca 10 år. Fick gaser, magkramper, uppjäst, blev mätt och fick ont redan efter 5-6 tuggor av den vanliga moderna kosten. Tålde definitivt inte baljväxter, vitlök, kokosolja, citrusfrukter, banan, reagerade på skaldjur, vissa fiskar etc.

Idag kan jag äta precis allt igen och kan nämna.. Ni som reagerar på det mesta, ge inte upp <3 Du kommer hit en vacker dag du oxå. Trodde aldrig jag skulle kunna äta såsom jag gör idag och t o m lite gluten ibland dock då från råg/fullkorn tex i surdegsbröd. Just vetemjöl är inget jag någonsin kommer inta hemma. Väl bortbjuden någon gång här och där med tex då någon bulle på någon födelsedagsparty är en sak, men aldrig någonsin ha vetemjöl i mitt skafferi. Det är numer bannlyst 😉

Kort och Gott!

Du bestämmer hur du vill äta och vad du mår sämst/bäst på. Kroppen har en enorm förmåga att visa dig detta när du börjat programmet och ju längre tiden går, ju mer du rensat skräp, läkt tarmen mm, desto mer kommer du tåla.

Ha tålamod, stressa inte på att inta mer och mer i kosten. Låt det ta sin tid och när du väl känner att du vill börja introducera eller testa något, tex vitlök, lite råris, lite rotfrukter mm. Börja i mycket små mängder, kanske bara om så en tesked råris ihop tex med salladen. Se hur det känns till kvällen och dan efter. Reagerar du negativt så vet du att du bör undvika det ett tag till, men bäst är att ta det ihop med annan föda och låta tarmen vänja sig. Likaså tex med vitlök, börja med 1/4 av en vitlöksklyfta uppvärmt i någon måltid och tex med havregrynsgröt.. Börja inte med en skål på morgonen utan inta din vanliga frukost och testa någon tesked, samma med tex Kefir, Surkål, Baljväxter etc. Börja alltid i små mängder och långsamt under några veckor till t o m några månader öka upp mängden om du är riktigt känslig.

Kom alltid ihåg!

Du är Din Egna Guru om vad din kropp tål, iallafall tills du läkt tarmarna, fått väck skräpet, alla gifter, fått en bra balans igen. Din diet är ett oskrivet blad och det är Du och din kropp som ska se till att fylla den med livsmedel som ni mår bäst på utifrån Livsmedelslistan plus senare i framtiden fylla på ytterligare fler livsmedel såsom tex lite mer rotfrukter, lite mer frukt och bär.

Väl där är du i sk Fas 4 och har själv skapat din framtida kost för absolut bästa hälsa i framtiden.

Rekommenderar alla läsare att se video nedan. Här förklarar Eric mer om varför inte alla människor på jorden kan följa en och samma diet.

Har du svårt med engelskan? Klicka på kugghjulet nere i höger hörn, klicka på översätt automatiskt, då kommer engelsk text, härefter kan du välja Undertexter och scrolla ner till Svenska. Google-översättning men helt ok.

Kramar Natalie <3

 

 

Se gärna även denna video om de 10 främsta misstagen man kan göra på programmet.

Du som tror och läst/hört att alla kolhydrater, även de långsamma är dåliga för kroppen, för Candida etc. Kika gärna på videon.

Läs mer ›

Sjögräs, det mest mineralrika du kan mata kroppen med!

Intar du sjögräs, om inte kanske det kan vara en idé att introducera i kosten.

 • ”Seaweed contains in fact the highest amount of minerals per gram than any food on the planet” Källa: Dr Eric Bakker.  

I Asien har man ätit sjögräs och alger i tusentals år, men är inte något som Sverige eller västvärlden är alltför jätte förtjusta i. Kanske är det smaken, att vi är ovana, inget som vi vuxit upp med och att det smakar ”hav”. Finns även de som inte gärna vill lägga pengar på något som inte passar smaklökarna.

Vår moderna västerländska kost är mycket mindre mineralfattig än vad tex Asiens kost är och det här är riktigt skrämmande att vi har så mineralfattig kost, varför egentligen? Asiaterna är de folk som tex har minst sköldkörtelbesvär, samt minst av fler andra av våra vanligaste folksjukdomar. Hur kommer det sig?

Kanske för att de inte generellt dricker komjölk, andra mejerivaror, inte äter stora biffar och tallriken fullproppad med pommes och/eller processat skräp med massa olika gräddsåser. Kanske det kan vara en idé att börja intressera sig lite mer av vad de har i deras normala kost och varför de är så pass mycket mer friska än vad västerlänningarna är.

I de asiatiska köken är algerna vardagsingredienser i sallader och wokade rätter.
Det mesta av havets gröna kommer från odlingar, men det plockas även vilda alger och sjögräs. I svenska matbutiker finns det torkade alger att köpa. Torkning är en miljövänlig och smart konserveringsmetod, och har man bara några påsar med torkade alger hemma i köksskåpet finns det alltid grönsaker till maten. Samtidigt som riset kokar lägger man algerna i blöt, häller bort vattnet och rör ner dem i en het wok eller blandar dem med andra grönsaker och häller på en dressing så är salladen klar.

Lite näringslära

Sjögräs finns i många varianter – bara i norra Atlanten finns över 600 arter. Lite förenklat kan man dela upp dem i gröna, röda och bruna alger. De flesta innehåller rejäla mängder vitaminer, jod, kalcium och andra mineraler.

Alger från rena hav innehåller mer mineraler och vitaminer än grönsaker som odlas på land. De ska dessutom vara bra för matsmältningen. Det naturliga innehållet av jod är värdefullt för hormoner som bildas av sköldkörteln. Enligt de mest frälsta rösterna innehåller alger 46 mineraler, 16 aminosyror (proteiner), antioxidanter, antiinflammatoriska ämnen, med mera.

Alger hör till världens snabbaste växande växter och bringar balans i vattnet där de växer, vilket gör dem till ett bra miljöval. De är späckade med vitaminer, mineraler och fibrer vilket gör dem till ett bra val för din hälsa. Och sist men inte minst: Med rätt handlag så kan de ta dina maträtter till nya höjder.

Lite växtlära

Namnet alger syftar på växter som lever under vattnet. De kan vara allt från encelliga plankton (mikroalger), till sjögräs och tång (makroalger) som bildar hela fält och skogar under havets yta.

Egentligen är de två inte särskilt nära släkt: Alger reproducerar sig genom sporer. Sjögräs har en annan livscykel och producerar blommor, frukter och frön och har rötter ungefär som växter på land. Tång är en form av sjögräs som fäster sig och frodas på hårda ytor.

De flesta alger innehåller grönt klorofyll och fångar upp energi ur solens strålar. En del alger innehåller andra (färg)ämnen som har samma funktion. Eftersom de är beroende av solen så kan alger inte växa hur djupt som helst. Tång håller sig flytande på ytan med hjälp av blåsor för att alltid ha kontakt med solljuset. Sjögräs är en av de vanligaste formerna av algerna och växer framför allt nära kuster.

Historia

Man tror att vikingarna lärde befolkningen i nuvarande Storbritannien att äta sjögräs. Man bakade in det i brödet. Än idag äter walesarna sitt ”laverbread”, en kokt sjögrässmet som man brer på bröd. Hos oss är idag ”lavar” något som växer på stenar och träd i skogen. De här vanligtvis små växterna är en blandning av svamp och alger och går också att äta.

Islänningarna bevarade länge traditionen att äta sjögräs, ofta av sorten dulse. De använde den för att tillföra näring och smaksätta soppor, gröt, bröd och smör (men allt eftersom de också blev landkrabbor så blev det vanligare med ”fjallagras” – fjällgräs – som näringstillskott i maten).

Varför vi nordbor har gett upp upp traditionen att äta sjögräs är svårt att förstå. I fattigare samhällen kan sjögräs stå för en hel del näring när annan mat tryter. En ganska bra gissning är att det handlar om status.

På youtube kan man söka på seaweed, chlorella, spirulina, Nori etc. Finns hur mycket som helst att titta på samt många fler artiklar på utländska sidor om dess hälsofördelar.

Man bör inte överdriva intag av sjögräs/alger, utan lite grann här och där är mer än toppen för hela kroppen, även matsmältningen.

OBS! Har man Hashimotos bör man vara ytterst försiktig med att tillföra detta i kosten.

Eric Bakker om sjögräs, alger:

https://www.yeastinfection.org/what-are-some-of-the-health-benefits-of-sea-vegetables/

https://www.yeastinfection.org/why-you-need-to-add-ocean-and-sea-vegetables-to-your-candida-crusher-diet/

 

https://www.yeastinfection.org/the-7-most-common-varieties-of-ocean-vegetables-good-for-candida/

 

Andra källor:

https://www.ica.se/buffe/artikel/gronsaker-fran-havet/

https://www.professionalsecrets.se/sv/ps/ps-university/alger-och-sjogras/

Läs mer ›

Blev ordinerad Levaxin resten av sitt liv, men fixade det på egen hand!

En kille i 20-års åldern, precis som vemsomhelst kände sig trött, hängig, mådde inte bra alls och inte gjort under en period. Han gick då till VC och läkarn tog lite prover på honom. Fick till svar att han hade en underfunktion av sköldkörteln och skulle börja med Levaxin för att ”må bättre”. Han fick också berättat att detta läkemedel var något han skulle behöva inta resten av sitt liv.

Killen ringde efteråt upp sin mamma och berättade vad provsvaret visat och vad läkaren hade rekommenderat. Mamman som är mycket väl medveten om detta läkemedel och vad kost, livsstil etc gör mot våra kroppar tog då med sonen istället till en alternativ behandlare.

Väl hos den alternativa behandlaren gjordes en stor utredning som visade en massa olika obalanser i kroppen. Han fick order om vila, stressa ner, ingen alkohol, socker mm, mer motion och en del kosttillskott han började med. Efter några veckor, tillbaka till VC, nya prover togs som då visade sig helt normala. Läk såg funderad ut och han blev rådd till att komma tillbax om 3v för ytterligare nya prover. Tre veckor går, tillbaka till VC, nya prover tas och de visade sig fortfarande normala. Läkaren frågade sorgligt nog aldrig om vad/hur han hade gjort och det här skrämmer mig ngt så fruktansvärt. Läkaren va alltså inte ens intresserad att höra vad han hade gjort 🙁 Från att ha fått en underfunktion av sköldkörteln och blivit ordinerad Levaxin resten av livet till att få perfekta provsvar efter ändrad kost, livsstil och några tillskott.

Nu har det gått drygt ett halvår och killen mår fortfarande toppen.

Är inte detta HELT FANTASTISKT? <3

Det borde dock ligga i läkarens intresse att åtminstone fråga vad han gjort? Varför var inte läkaren intresserad alls? Hade jag varit läkare hade jag frågat allt och lite till. Jag hade blivit oerhört nyfiken på vad patienten gjort för att då rekommendera andra patienter till att testa detsamma först innan ev något läkemedel sätts in.

Önskar att fler människor ute i vårt samhälle kan få upp ögonen vad kost, livsstil, god sömn, stressa mindre, mer motion mm kan göra för kroppen. Du lever i din kropp och i den ska du leva i resten av livet. Hjälper man kroppen med just det den behöver är kroppen fantastisk på att reglera sin obalans självmant och återfå en bättre, god hälsa. Plus att man dessutom även förebygger ev framtida besvär, sjukdomar.

Vill också nämna att det här är bara ett fall. I gruppen har många kunnat minska/halvera sin Levaxin efter en tid på programmet och en hel del har t o m kunnat slängt sin Levaxin helt.

Det är magiskt och värmer så oerhört när man läser om det <3

Vill passa på än en gång att säga GRATTIS till alla som kunnat slänga sin Levaxin och idag mår så mycket bättre än ni gjort på många år.

Önskar alla läsare en trevlig helg!
Kram Natalie
Läs mer ›

Vår nya medarbetare :)

Nu har vi fått en ny flirtig, italiensk liten hjälpreda. Vi tycker lilla Fia är så galet söt och hon har redan fått tummen upp, en massa vinkningar och ”vågen” presenterad av ett gäng personer i Kalmar.

Så skojsigt.. 🙂

Läs mer ›

Mumsigt Fredagsmys!

Mumsigt fredagsmys! Mejerifritt gotti-gott-gott för hela familjen!

Ingredienser:

 • 4-5 normalstora avokado
 • Dipmix-påse från Spicemaster, flera olika smaker, välj din favorit*
 • En klick kokosgrädde, Garant*
 • 1 msk olivolja
 • Ev lite extra havssalt
 • Ev lite pressad vitlök

Gör så här:

 • Mixa avokado i din mixer eller mosa ordentligt tex med potatispress.
 • Häll över i en skål/bunke och tillsätt en klick kokosgrädde eller kokosmjölk.
 • Rör ner din valda dipmix och salta efter smak.
 • Pressa ner en halv vitlöksklyfta om så önskas samt häll på lite olivolja.
 • Blanda samman allt.
 • In i kyl i ca 20-30 minuter.
 • Servera med dina favoritgrönsaker.

* Kokosgrädden som jag använder är från Garant. (Finns på Hemköp eller Willys) Den bör vara i kyl några timmar först så den stelnar såsom vispad, tjock-grädde som då är färdig att spritsa ut direkt ur tetran.

* Alt om du använder mejeri, blanda crème fraîche med lite gräddfil istället för kokosgrädden eller ta utan avokado med endast gräddfil, crème fraîche och blanda med kryddmixen.

* Spicemaster dipmix finns på Ica Maxi, en del andra Ica, Coop, Citygross, Willys, Hemköp, mat.se, Urban Deli, Paradiset. Alt kan beställas via nätet. Personligen är Miami dipmix och Onion mina favoriter.

https://www.spicemaster.se/dipmix

Smaklig spis 🙂 

 

Läs mer ›

Har du en hormonell obalans?

 • Är sex inte är lika viktigt för dig längre eller är du rent av totalt ointresserad?
 • Är du ofta trött, irriterad, humörsvängningar?
 • Har du PMS, PCOS och/eller Endometrios, svårt att bli gravid, får lätt missfall?
 • Tappar du hår på huvudet och/eller fått oönskad hårväxt i ansikte och på kroppen?

Det kan ev bero på att du fått en obalans mellan hormonerna i kroppen.

Det här med hormonobalans har man tidigare inte gärna pratat högt om och är än idag något som fortfarande är känsligt för många att ta upp. Man vill inte höra, vare sig man är kvinna eller man, om att man ev har hormonrubbningar, förutom när en kvinna är gravid, då det anses mer ”ok” att ha och prata om dessa rubbningar.

Vad är det som gör att en del har svårt att prata om detta?

Det undrar jag än idag. Att ha en hormonell obalans är i princip likadant som att ha en vanlig influensa. Det är något som inte stämmer i kroppen och oavsett om det är Candida, obalans mellan hormonerna, läckande tarm, parasiter eller vad anser jag att man bör öppna upp sig, söka svaren, ta tester så man istället kan försöka få ordning på oredan. Inte bara sopa det under mattan. Influensan försvinner oftast inom några dagar, några veckor, men den hormonella obalansen kvarstår.

Personligen tycker jag det här med hormonell obalans är ett mycket intressant ämne och dessutom mycket roligare att prata om än hur hostig, snorig, febrig eller hur många gånger man spenderade på toan under maginfluensan.

Symptom på hormonell obalans: 

Lågt progesteron, hormon-obalans kan orsaka en himlans massa besvär, allt från kronisk trötthet, utmattning, utebliven mens, oregelbunden mens, PMS, PCOS, kraftiga menstruationssmärtor, kraftiga blödningar, endometrios, svårt att bli gravid, missfall, ev erektions-problem hos män, ev lågt antal el slöa spermier, tidig eller sen utlösning, värmevallningar, cravings, speciellt för sött och snabba kolhydrater och fet mat, värk i leder, muskler, försvagat immunförsvar, stress, depression, ångest, humörsvängningar, irritation, hjärtklappning, hjärtarytmier, matsmältningsbesvär, svullnad, uppjäst, vätskeansamling, svårt att gå ner i vikt trots att du äter bra och tränar, bukfett, speciellt runt om midja, svårt att gå upp i vikt. Insomnia, svårt att få regelbunden god sömn, nattliga svettningar, huvudvärk, migrän, förekomst av återkommande UVI, torra slemhinnor, Akne, fet hy, torr hy, håravfall, benskörhet, dålig koncentration, dåligt minne. Sex är inte ofta på tapeten eller har du tappat sexlusten helt och hållet. Vid raka motsatsen, att du alltid vill ha sex för jämnan, kan även det ha med obalans att göra.

Det här låter lite som med ”allt annat” och många andra symptom på div olika sjukdomar, tex överväxt av Candida, annan jäst, bakterier, parasiter, IBS, IBD, sköldkörtelproblem etc..

Om man ser i det stora hela så hänger i princip det mesta ihop.

Fel kost, stress, mediciner, gifter i vår mat, i vatten, i luften, allt socker och de andra vita gifterna, tillsatser, alkohol, överväxt av svamp, jäst, mögel, bakterier, läckande tarm, inflammation etc etc.

Om jag ser till mig själv så började mitt liv som nyfödd och de första 3 åren av så galet mkt antibiotika, var ett sk öronbarn, samt hade mängder av olika prickar/utslag på kroppen. Bodde på sjukhus till och från de första åren, vilket redan där skapade en ännu mer obalans i kroppen vilket ledde till sämre immunförsvar, svamp och bakterier älskade nog mig 😉 vilket gjorde till att jag blev ett riktigt godismonster. Var galen i allt vad sött heter, även fett, skräpmat och allt sliskigt.

När jag tänker tillbaka då vid 12-års åldern när jag fick min mens, som redan då var oregelbunden och alla mina olika cystor, PMS, abnorma menssmärtor, kraftiga blödningar, huvudvärk och migrän alltid i samband med ägglossning och mens mm så hade jag redan där en hormonell obalans. Vid 15 års ålder blev jag även diagnostiserad med Endometrios, PCOS. Läkarna gjorde i princip allt de kunde, gav mig en massa olika P-piller, östrogensprutor rätt in i magen etc under ett par år, men fick sådan abnorm migrän av allt så de blev tvungna att avbryta alla behandlingar, vilket jag är glad över idag. Vill nog inte ens tänka på hur sjuk jag hade blivit om de fortsatt.

Opererades flertal gånger de kommande åren. Fick alla möjliga olika cystor på äggstockar, på äggledare, på/bakom livmodern. Tillslut hade jag så mycket sammanväxtningar att de längre inte ville operera mig. Läkarna sa att de aldrig sett något liknande ”där inne” allt var ihopsnärvat med tarmar som vuxit samman etc. När nya cystor kom, valde de istället att göra vaginala cysta-punktioner. Läkarna sa att jag alltid skulle komma in akut om jag kände av mina cystor, men om jag åkt in varje gång jag kände av dom hade jag fått byta till deras adress. Åkte bara in när smärtan var så kraftig att jag inte kunde resa mig.

Har nog åkt in minst femtio gånger, säkert fler än så, bara av dessa besvär och blivit inlagt i princip alla gångerna. Personalen sa alltid:

– Hej Natalie, är du här igen, välkommen!

Mer om mina hormonella besvär samt en cysta stor som en rugbyboll i kommande blogg-inlägg.

Vad orsakar då Progesteronbrist/hormonobalans?

– Stress: Studier har visat att många kvinnor i USA lider av låga nivåer av progesteron orsaken accelererade och stressade liv de leder. Stress är också ansvarig för den oregelbundna ägglossning.

– Diet: Kvinnor som konsumerar stora mängder av icke-vegetariska livsmedel har ofta höga halter av östrogen. Djur, dessa dagar, det finns höga halter av östrogen för att växa stort. Denna östrogen är i stånd att penetrera den mänskliga kroppen och orsaka en obalans mellan nivåerna av progesteron och östrogen i människokroppen.

– P-piller: Det finns höga halter av receptbelagda hormoner i p-piller. Ett av de hormoner, progestiner, men inte samma progesteron produceras av kroppen. Till detta, dessa piller östrogen nivåerna ökar, vilket orsakar en obalans.

– Några av andra orsaker är hypotyreos, hypertyreos, störningar i binjuren hormonbehandling, etc

Vad har Progesteron för funktion?

– Progesteron har en skyddande effekt på nervceller och stimulerar till bildandet av myelin 3

– Progesteron verkar antidepressivt, kramplösande, lugnande och sövande

– Progesteron normaliserar blodets koaguleringsförmåga
Progesteron reglerar gener som styr apoptos (programmerad celldöd)

– Progesteron kan både uppreglera och nedreglera östrogenreceptorer (det kan därför användas för att reglera menscykeln på olika sätt)

– Progesteron fungerar vätskedrivande

– Progesteron påverkar sexlust positivt

– Progesteron påverkar benbildning

Progesteron är ett steroidhormon som förekommer hos både kvinnor och män. Det kallas ofta för gulkroppshormon eftersom det bildas i gulkroppen i äggstocken.

Hos män bildas progesteron i testiklar, binjurar och nervsystem. Hos kvinnor bildas progesteron i äggstockar, binjurar, nervsystem och hos den gravida kvinnan – i moderkakan. Progesteron bildas i sin tur ur kolesterol.

Nivån av progesteron i en kvinnas kropp stiger och sjunker kraftigt under menscykeln. Efter ägglossning stiger nivån av progesteron snabbt från ca 2-3 mg per dag till ca 22 mg per dag. En vecka efter ägglossning nås den högsta nivån på ca 30 mg per dag.

Ägglossning är bokstavligen vad det låter som. Ett ägg lossnar från äggstocken och släpps ut i äggledaren. Den lilla ”blåsa”, eller follikel, som ägget legat i förvandlar sig efter ägglossningen till ett helt nytt hormonproducerande organ – gulkroppen. Här bildas framförallt progesteron, därav namnet gulkroppshormon.

Om befruktning inte skett en vecka efter ägglossningen kommer gulkroppen att tillbakabildas och nivån av progesteron att sjunka. Det är denna sänkning av progesteron, tillsammans med en sänkning av östradiol, som utlöser mensen (dvs bortstötandet av livmoderslemhinnan) vilket leder till att hela menstruationscykeln börjar om igen.

Om kvinnan blir gravid kommer nivån av progesteron att stiga stadigt och bildas i mängder om ca 250-400mg per dag.

Gulkroppen står för bildandet av progesteron under de första åtta veckorna av graviditeten och efter vecka 12 ungefär har moderkakan helt tagit över produktionen av progesteron.

Progesteron krävs för en fullgången graviditet. Det ombildar livmoderns slemhinna (endometriet) till en sk sekretorisk slemhinna som tillåter implantation av det befruktade ägget. Den höga mängden progesteron ser dessutom till att slemhinnan stannar kvar i livmodern vilket naturligtvis är avgörande för en fullgången graviditet. Progesteron har fler funktioner relaterade till graviditet. Det verkar hämmande på immunförsvaret för att kvinnans kropp inte ska stöta bort fostret. Det stimulerar till bildandet av mjölkbildande celler i brösten. Det gör att muskulaturen i livmodern slappnar.

Menstruation är en konsekvens av progesteronsänkningen i slutet på cykeln. Sjunker progesteronet under graviditet får man missfall. För att framkalla abort används därför läkemedel som hämmar progesteronet.

Mitt tips till alla där ute med dessa jobbiga besvär. Gå och testa dig, kolla upp dina hormoner, var inte rädd eller orolig. Är det någon obalans så finns det något att göra åt det, istället för att du ska gå runt och må dåligt i år ut och år in och aldrig förstå varför. Våga öppna dig, våga prata om det, det är inte hela världen, det är bara en liten obalans som behöver justeras. Är du i ett förhållande kan det här vara räddningen både för dig och din partner, även prata med dina vänner om detta.

Något som oxå är viktigt vid hormonell obalans är kost, livsstil. Tyvärr räcker det inte med att bara ta lite olika rekommenderade produkter/tillskott, vilket heller inte rek att man börjar med. Här hämmas den naturliga produktionen tyvärr (även om det är sk naturligt hormon) och man får sk fortsätta med sina hormon-preparat. Har man en obalans bör man jobba med grundorsaken till ens besvär, inte att inta/smörja med några tillskott för jämnan, tillslut kan man här skapa en ännu större obalans som leder till fler och/el andra besvär.

Så länge man sk ”behöver” inta tillskott för att må bättre, har man en del kvar att jobba med.

 

Kram till alla där ute <3

//Natalie

Läs i bifogad länk om en kvinna som hade 33,65 i värde på progesteron när det bör ligga över 1000.

Källor:

https://ulrikadavidsson.se/tag/lagt-progesteron 

Kvinnans hormonella faser

https://www.louiseedlund.se/en-obalanserad-oat-axel-del-3-progesteron/

https://hormoni.se

 

 

 

 

Läs mer ›

Ljus

Nu är årstiden då vi tänder som mest ljus. Men tänk på att de billigare ljusen helt eller delvis består av paraffin och palmolja. När paraffinet blir varmt avges det cancerogena ämnen som bland annat bensen, vilket påverkar hälsan och miljön. Ljusen med paraffin är också mer brandfarliga. Köp därför ljus som är gjorda på 100% stearin och/eller är svanenmärkta. Andra alternativ är bivaxkjus, ljus tillverkade av raps eller soja (de ska vara gjorda av ekologisk soja, då sojabönan ofta är hårt besprutad och GMO)
Kram

Läs mer ›

Paniken sprider sig i kroppen… Sötsug like hell!

Rusar runt i rummet, försöker tänka på något annat, men kan inte tänka klart. Sötsuget har slagit till och skriker… Ta en kaka, ta en chokladbit, en salt sill, ta vad tusan som helst bara det är sött och gott.

Känns det igen?

Vi går alla igenom det mer eller mindre i början. Det var inte lätt att stå emot, men lugn, det blir bättre!

Här kommer några tips från oss när det slår till…

 • Håll ut, det tar bara en kort stund tills det går över.
 • Drick ett glas citronvatten
 • Ta en promenad, ta fram dammsugaren eller sysselsätt dig med något en stund.
 • Ta ett äpple, en kopp te eller en näve nötter.
 • Ät kromtabletter för att hålla ditt blodsocker på en jämnare nivå

Kan du absolut inte stå emot sötsuget…

Candida lever på vad den kan få, allt sött och tom. fett och den gör allt för att lura dig i fällan. Försök därför undvika just det du är sugen på och har cravings efter.

 • Gör en blåbärs smoothie, eller tryck ut en klick Garants kokosgrädde o blanda med bär, vanilj- eller lakritspulver.
 • Rosta mandlar i ugnen med lite kokosolja och lakritspulver.
 • Poppa popcorn (inte micropopp)

Vad är ditt bästa tips?

Kram

Läs mer ›

Nu drar det ihop sig mot advent.

Tjuvstartar lite med lingon och pepparkakssmoothie för att få in julkänslan.

 • 3 dl kokosgrädde
 • 1/2 dl frysta osockrade lingon
 • 1 krm pepparkakskryddor
 • 1 krm äkta vanilj

Mixa, drick och njut!
(späd ev med havremjölk för lösare konsistens eller byt ut yoghurten mot kokosmjölk om din mage inte klarar av yoghurt)

FAS 1-3

Läs mer ›

Hur gör du för att klara din vardag?

Livet vi lever är ofta stressigt och ibland har man svårt att få vardagen att gå ihop.  Men det finns små knep att ta till för att få det till att gå ihop =)

Här kommer några tips…

 • Storhandla och gör veckomeny
 • Gör storkok en ledig dag och frys in för att kunna plocka fram senare i veckan.
 • Laga mat som går snabbt och som är enkel.
 • Skaffa en slow cooker som lagar maten medan du jobbar.
 • Tillaga flera råvaror i samma kastrull, spara disk o tid.
 • Ha alltid ägg, tonfisk, makrill i kylen för att snabbt stilla den värsta hungern så du får kraft att laga mat.

Kram på er 

Läs mer ›

Gör egen tandkräm.

Har du testat göra din egna tandkräm? Det har jag och med gott resultat. Jag har nu i 9 månader borstat med hemmagjord kokostandkräm och sköljt med Kolloidalt Silver. Det har resulterat i mindre tandsten och ett tandvårdsprogram till lägre kostnad.

En nära släkting till mig ringde och var förtvivlad då hon pga långvarig medicinering fått inflammation och skadat tandben. Det fanns risk att hon skulle behöva dra fyra friska tänder pga. inflammerat tandben om det inte blev bättre. Tandläkaren hade inga råd att ge mer än att borsta ordentligt och tyvärr finns det inget som kommer åt tandbenet då du inte kan borsta där… Hm..

Jag var allt lite nervös när jag rekommenderade henne att göra sin egna tandkräm med kokosolja och skölja med KS och göra oilpulling med kokosolja. Fyra månader senare så var hon på återbesök och inflammationen hade läkt. Tandbenet höll till och med på att återbildas och det förelåg inte längre någon risk att hon skulle behöva dra några tänder!  Jippi, vilken seger och vilken härlig känsla!

Jag vill dock påpeka att detta testas på egen risk och är inte på något vis vetenskapligt bevisat =)

Så här gör du din tandkräm…

5 msk kokosolja
3 msk bikarbonat
Några droppar pepparmyntsolja

Kram Kicki

Läs mer ›

Fredagslunch – Värmande Misosoppa

5 cm wakamealg
100 gram fast tofu/kyckling – för en matigare soppa.
örtsalt
4 matskedar misopasta
8 deciliter vatten
Fas1-3

Lite mer om alger…

Alger är havets sallad, men de innehåller mycket mer hälsosamma ämnen än ett vanligt sallad. Algerna innehåller de livsnödvändiga omega-3-fetterna och har högvärdigt protein med essentiella aminosyror.

Algers hälsoeffekter:

• Stärkande för immunförsvaret.
• Renande för lymfan.
• Motverkar en dåligt fungerande lever.
• Främjar sköldkörtelns aktivitet.
• Skyddar mot bakterieinfektioner.
• Hjälper kroppen att avgiftas.
• Förbättrar matsmältningen.
• Stärkande för hår och hud.
• Främjar viktnedgång.

Det finns en mängd olika alger som är fulla av mineraler, vitaminer och antioxidanter.

Läs mer ›

Planera mera!

Planering är grejen för att lyckas!

Gör en veckoplanering av måltider, storhandla, planera in familjens och dina egna aktiviteter.

Om man planerar behöver man inte hamna i fällorna och det är enklare att få tiden att räcka till!

Några tips för att få tid till det du vill.

 • Sätt mål. Vad ska göras, vilka aktiviteter/sysslor har ni, vad vill ni uppnå denna vecka?
 • Prioritera. Välj vad som är viktigt och prioritera bort mindre viktiga saker som inte ryms i kalendern.
 • Effektivisera. Effektivisera din tid genom att undvika distraktioner. Stäng av jobbet när du kommit hem. Stäng ner e-mail och chatprogram, dator och annat som gör att du tappar focus.
 • Organisera. Vad ska göras och i vilken ordning för att nå dit du vill?
 • Agera. Ta tag i saker, skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag =)
 • Tacka inte slentrianmässigt ja. Det är lätt att fylla sitt liv med saker som man egentligen inte vill, tänk och känn efter innan.
 • Prioritera pauser, dagsljus och motion. Det gör underverk med din kropp och din energi.
 Kram / Kicki

 

Läs mer ›

Vågar jag gå på restaurang?

Jag går på Candidadieten, vågar jag gå ut och äta?

Ja, men var tydlig med restaurangen och förbeställ gärna. Välj protein och sallad. ex. fisk, sallad och skirat smör. Kontrollera bara så de använder äkta smör. Be dem bara ha på pressad citron och olivolja på salladen. Ingen vinäger!

De flesta restauranger är väldigt tillmötesgående.

Lycka till och smaklig måltid!

Läs mer ›

Återhämtning = Läkning!

Den allra viktigaste källan till återhämtning är god sömn och en sund livsstil. Det är då kroppen återhämtar sig och det är bästa tiden för läkning!

När du sover går kroppstemperaturen, pulsen, stresshormonerna och blodtrycket ner. Musklerna slappnar av. Immunsystemet aktiveras, vilket med andra ord betyder att kroppen läker sig själv när du sover.

Dessutom producerar kroppen viktiga hormoner när du sover som gör att du mår bättre under dagtid. Den ökade hormonproduktionen under natten är en av anledningarna till att barn och tonåringar måste sova mer än vuxna. Det är nämligen då tillväxthormonet bildas.

De allra flesta har någon gång upplevt en sömnlös natt på grund av att man är stressad, uppjagad eller bekymrad över något. Kroppen är så sinnrikt konstruerad att den automatiskt kan ta igen en sömnlös natt natten efter. Men om du ständigt är stressad blir det svårare att ta igen sömnbristen.

Sömnbehovet ökar när du är sjuk, stressar eller tränar mycket. Då måste du sova mer för att återhämta dig. Ju hårdare och ju mer intensivt du tränar desto mer sömn behöver du.

Använder du surfplattan eller mobilen innan du lägger dig? Är du rädd om din sömn och även om ditt minne så gör du nog klokt i att sluta med det. Det blå ljuset från skärmarna påverkar oss nämligen mer än vi inser.

 

Läs mer ›

Egentid!

När gav du dig själv egentid? Boka in en stund med dig själv och gör lite hemma SPA. Skönt och avkopplande i höstrusket. Lägg en ansiktsmask och stick ner dina fötter i ett varmt fotbad!

Fotbad:

 • Häll i lite Celtic havssalt i en balja med varmt vatten.

Kaffemask:

 • 2 msk honung
 • 2 msk (ekologiskt) kaffepulver (grovt- eller fin malet spelar ingen roll)
Gör såhär: Skölj ansiktet med varmt vatten, dels för att öppna upp porerna och för att ge ansiktsmasken ett bättre fäste. Blanda därefter honungen och kaffepulvret i ett glas/liten skål. Applicera direkt. Låt sitta på ca 15-20 minuter. Skölj av ordentligt och smörj in ansiktet med mjukgörande, kokos olja eller din egna favorit!
Läs mer ›

Uppförsbacke…

Ibland känns livet motigt och man tappar motivationen. Våra vägar är inte alltid raka utan kantas av uppförsbackar och kurvor.

Om målet känns långt borta och näst intill omöjligt att nå. Sätt delmål, ta en dag i taget och förlåt dig själv om du gör misstag.

Hur tar man sig vidare?

Backa bandet lite, ta nya tag, var snäll mot dig själv och tänk på allt positivt som kommer när du når i mål!

Det är värt att kämpa för!

Läs mer ›

Pesto

Pesto:
50 g pinjenötter
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
100 g pecorino ost (OBS endast löpe)
2 dl olivolja
1 nypa havssalt
1 varv med pepparkvarnen.
Mixa och smaka av!

 

Läs mer ›

Vart tog utvecklingen vägen?

Hittade en bok från 1895. Hälsan framför allt. Redan då visste man hur mage och tarm påverkar vårt välbefinnande.

Konstigt att vi inte kommit längre i utvecklingen och forskningen via sjukvården med kostråd för att stoppa kroniska sjukdomar! Vad skulle hända med sjukvården och läkemedelsindustrin om vi kunde bli hjälpta och botade med hjälp av kosten? Finns det anledning till varför man inte forskar mer på det?

halsan

Boken skriven av Alf Henriksson 1895 kem. tekn febrikant vid Henrikssons Tekniska fabrik i Örebro. I boken står det att Henriksson har till sitt förfogande i alla länder framstående professorer, läkare och kemister.

Detta är en läkemedelshandbok. Boken tar upp hälsa och sjukdomstillstånd (mkt intressant läsning) och botemedel mot dessa. Man promotar så klart sina egna produkter b.l.a. Elektrisk Liquid, Magnetiska tanddroppar, Sundhetssalt och Nervpulver.

Boken är tryckt i 150000 upplagor så jag gissar att den kanske fanns på apotek till allmänheten.

Läs mer ›

Syresätt kroppen!

Att syresätta kroppen motverkar Candida, inflammationer och ökar välbefinnandet! Det mest effektiva sättet att bli av med Candida är att syresätta kroppen. Candida tål inte syre och kan inte leva i en syrerik miljö.

Passa därför på att njuta av hösten och den friska luften minst 30 minuter om dagen!                  walking

Läs mer ›

På språng…

Laddade därför lunchsalladen i en burk. Smidigt!

Ladda burken med örtdressing i botten.
*Olivolja
*Citron
*Färska örter
*Trocomare örtsalt
*Svartpeppar

Varva sedan med:
* Sallad
* Persilja
*Strimlad stekt eko kyckling
* Finhackad Gurka
* Klyftade cocktailtomater
* pinjenötter
På med locket och iväg. När du sedan ska äta vänder du burken några gånger så att dressingen fördelas.

Ät o Njut!

Läs mer ›

Mindfulness

Mindfulness handlar om att du fokuserar på att vara medveten om dig själv och vara här och nu. Lär dig mindfulness för att minska stress, ångest och nedstämdhet.

Det är i nuet vi lever, det förflutna är förbi och framtiden har ännu inte inträffat. Det låter enkelt, men kräver träning. Den som tränar regelbundet genom meditationsövningar blir bättre rustad att möta vardagens stress och utmaningar. Det är vetenskapligt prövat likväl som det vilar på en erfarenhet som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden.

Många av oss lever under konstant press från olika håll, vilket påverkar vår hälsa. Men varför gör vi så sällan något åt det?

Jag var själv en som inte gjorde något åt det förrän kroppen sade ifrån. Det hade gått så långt att jag tappade minnet, jag sov inte om nätterna, var yr, fick hjärtklappning, stickningar i händerna m.m. När jag försökte fokusera på en uppgift så kunde jag inte. Jag blev handlingsförlamad och visste inte vilken ände jag skulle börja i. Började lite här för att sen komma på, jamen det där måste jag ju göra och  vips var höll jag på med något annat.

Jag kom många gånger på att jag antingen tänkte på hur det var förr, eller så längtade jag till sen.

Men jag ryckte i handbromsen i tid så jag hann aldrig gå in i den berömda.

Idag har jag blivit mycket bättre på att faktiskt vara här och nu. Ta en sak i taget och njuta av stunden. Det är inte lätt och det tar ett tag innan man lär sig fokusera.

Jag har tidigare jobbat mycket med mental träning, meditation och målbilder, lite mer om det en annan gång. Nu har jag tagit upp det igen och är back on track.

Hur gör man då? Vart börjar man?  Jag fick tips om denna app och har testat den. Tycker att den känns enkel, jag har kört introduktionen med 5 dagars guidad meditation. Det är korta pass med olika övningar. Testa!

Lär dig stressa ner, leva i nuet och hitta balans i livet!

Det är lika viktigt att ta hand om kropp som själ!

Trevlig helg!

/Kicki

Läs mer ›

Lunch

Älskar att ta influenser från andra länder. Libanesisk persiljesallad Tabbouleh blir dagens lunch med kycklingkebabspett.

Hela receptet får du som prenumerant på våra veckomenyer.

2dl quinoa
500g bladpersilja
1st gullök
3 tomater
3/4dl färskpressad citronjuice
1dl olivolja
1tsk Celtic havssalt
2krm svartpeppar

Servera till kycklingkebabspett.

Prenumerera nu

Läs mer ›

Raw chiamarmelad

Recept på god marmelad…

3 1/4 msk chiafrön
1 1/2 dl vatten
4 1/5 dl valfria bär
1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver
1 msk citronsaft

Rör ner 3 msk chiafrön i 1 1/2 dl vatten. Rör runt tills alla frön är ordentligt blandade. Mixa bären med stavmixer. När chiafröna bildat en gelé av vattnet mixar du ihop dom tillsammans med bären och vaniljen. In med marmeladen i kylskåpet ett par timmar innan den ska avnjutas.

Läs mer ›

Grön hälsokick

I fas 2 går man över till lite mer detox. Det är perfekt att börja morgonen med en grön smoothie.

Här kommer en liten energiboost…

 • spenat
 • lime
 • citron
 • gurka
 • avokado
 • selleri (tänk på att den ska vara ekologisk då selleri är en av våra mest besprutade grönsaker)
 • ingefära.

Stoppa allt i mixern och kör någon minut. Ät med sked och ät långsamt!

Smaklig måltid och God Morgon!

Läs mer ›