Detox & Grodda

Just nu sitter jag och planerar mitt sommarprojekt. Det ska groddas och det ska detoxas 😉

Jag tycker att sommaren Àr bÀsta tiden för detox. DÄ har man lite ledigt (för hoppningsvis) och det Àr varmt och lÀttare att Àta kall mat. Man kÀnner inte heller samma behov av en massa mat.

Jag kommer att köra en 7-dagars detox till att börja med. Tarmdetox-7-dagar

(Du hittar detoxprodukterna lÀngst ned pÄ sidan.)

Jag kommer att köra detoxen bÄde i juli och i augusti. Varje morgon Àr min plan att ta en lÄngpromenad med min lilla Kajsa (vÄr lilla Fralla) och nÀr det Àr klart sÄ blir det ett morgondopp. Det Àr sÄ bra för lymfsystemet bÄde att promenera och att sÀtta igÄng det med ett kallt bad.

Efter sjĂ€lva detoxen sĂ„ kommer jag att köra mina vanliga morgonrutiner. DĂ„ brukar jag börja dagen med sellerijuice pĂ„ fastande mage och 30 min senare citronvatten. Det Ă€r vĂ€l ingen som har missat fördelarna med sellerijuice? Om ni har det sĂ„ kan ni lĂ€sa mer hĂ€r…

Jag brukar Àta smoothie pÄ morgonen och den hÀr smoothien gillar jag.

Heavy Metal Detox Smoothie

Ingredienser:

2 bananer

2 dl vilda blÄbÀr eller 1 skopa blÄbÀrspulver

1 dl koriander

1 dl apelsinjuice

1 skopa Super Greens

1 tsk spirulina

2 kapslar dulse (som jag delar och hÀller i smoothien)

Valfritt: vatten att blanda Blanda alla ingredienser i en mixer tills den Àr jÀmn. Om en tunnare konsistens Àr önskad, tillsÀtt upp till 1 kopp vatten.

LÀngst ner pÄ sidan hittar du ingredienserna till smoothien.

Brukar du grodda?

Jag har tÀnkt att jag ska göra det till en vana att grodda. Det Àr ju sÄÄÄ mycket nyttigheter i groddade frön.

Enkelt Ă€r det ocksĂ„ att grodda. Det enda man behöver Ă€r tvĂ„ glasburkar, ett finmaskigt nĂ€t (eller en gammal spetsgardin) och ett gummiband. Sen behövs ju fröerna som ska groddas ocksĂ„ sĂ„klart 😉

Grodda 65 gram per vuxen person och 50 gram per barn per dag. TÀnk pÄ att de svÀller och vÀxer till cirka 4 gÄnger i vikt.

HÀll pÄ vatten nÀstan Ànda upp. SÀtt pÄ silduken över burkens öppning och fÀst med ett gummiband. LÄt stÄ och dra mörkt över natten.

Dagen efter slÄr du av vattnet. Fyll pÄ med nytt vatten och lÄt det rinna ut igen. Efter sköljningen stÀlls burken upp och ner lutad mot nÄgonting sÄ att du slÀpper in luft i burken. Har du mÄnga groddburkar kan diskstÀll fungera utmÀrkt som en minitrÀdgÄrd för groddodlingen. Groddarna behöver inte ljus för att gro, stÀll dem tvÀrtom inte nÀra fönster.

Groddarna blir klara pĂ„ 2-4 dagar.  SĂ„ ha hela tiden tvĂ„ till fyra burkar pĂ„ gĂ„ng sĂ„ du har till lunch och middag varje dag. Ät hĂ€lften av en dagsgroddning tillsammans med vanliga mat och som ersĂ€ttning för potatis, ris eller pasta.

FÀrdiga groddar förvaras bÀst i kylen, och kan hÄlla sig upp till en vecka. Skölj först bort tomma skal och ogrodda frön innan burken stÀlls in i kylen.

 

 

2 svar till “Detox & Grodda”

  1. Tack sÄ mycket för inspirationen! Jag försöker följa det för att bli frisk frÄn min borrelia.
    Men vi har ocksÄ en fralla, som Àr vÀldigt allergisk (som de ofta Àr). Han Àter strikt veterinÀrmat och Àr dÄ bÀttre men inte helt bra. Vad Àter din fralla?

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *