Fransk dragon läkeört & naturmedel

Fransk Dragon

Fransk Dragon förhindrar sura uppstötningar, är bra för matsmältningen och förbättrar aptiten för den som behöver. Örten används till många åkommor i olika delar av världen, indianerna tex använde det mot menstruationsproblem och för att underlätta hårt arbete. Man gav även till svaga åldringar eller energilösa barn för att ge mer energi. Bladen tuggades om man hade oregelbundna hjärtslag. Fransk Dragon sägs även hjälpa mot kramp- och epileptiska anfall, huvudvärk och ifall man känner sig yr och omtöcknad. I England använder man örten mot diabets, i Persien för att rena blodet.

Fransk dragon får kraftigare smak som torkad än som färsk, ska man torka örten så måste den torka snabbt för att få ett bra resultat. Bearnaise- och Hollandaisesås innehåller Fransk dragon men passar ypperligt till ägg, fisk och kycklingrätter, tomatsallad och soppor. Det är även gott att använda till potatis och rotfrukter i ugnen tillsammans med timjan, rosmarin, vitlök, salt och nymald svartpeppar.