Lindra pollenallergi naturligt

Lindra din pollenallergi naturligt med hälsokost & kosttillskott

Pollenallergi är den vanligaste formen av allergi och i Sverige är cirka 25% procent av befolkningen pollenallergiker. Pollenallergi kallas även i folkmun för hösnuva, men pollenallergi kan även ge exempelvis astma. Det som händer vid pollenallergi är att immunsystemet överreagerar när du utsätts för allergiframkallande pollen och sporer. Kroppen svarar då med att bilda antikroppar och du utvecklar en känslighet som visar sig i form av upprepade nysningar och rinnande näsa och kliande ögon.

Symtom vid pollenallergi:

  • Hosta
  • Nysningar
  • Nästäppa
  • Astmatiska besvär
  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Klåda i halsen
  • Rinnande och kliande ögon

Pollenallergi är säsongsbunden och kan pågå från tidig vår till sen höst och varierar beroende på var i landet du bor. Många växter använder sig utav vindburna pollen för att fortplanta sig, och kan lätt sprida sig över stora områden. De vanligaste pollensorterna som framkallar allergi är björk, gräs och gråbo. Att så många får problem med just dessa pollen beror på att de är just vindburna och att de periodvis finns i stora mängder. Sporer som kommer från ormbunkar, mossor och svampar kan också framkalla allergiska reaktioner och astma. Hur svåra besvär med pollenallergin du får beror på hur känslig du är och vilka typer av pollen som finns i luften.

Förkylning eller pollenallergi?

Känner du dig förkyld varje vår och sommar? Symptomen på förkylning och pollenallergi kan vara likartade med täppt näsa, nysningar samt kliande och irriterade ögon. En vanlig förkylning oftast går över inom en vecka, medan pollenallergi kan hålla i sig betydligt längre än så. Många missar att de har pollenallergi och tror istället att de har drabbats av en långdragen förkylning. Det är viktigt att du tar dina symptom på allvar, om man inte behandlar sin allergi kan det finnas risk att den utveckla allergisk astma.

Lymfsystemet påverkar pollenallergin

Lymfsystemet fungera som kroppens immunförsvar genom att filtrera bort gamla celler, giftiga ämnen och bilda antikroppar för att bekämpa sådant som pollen. Pollenallergi beror till mycket på stagnation i lymfan, där lymfsystemet inte mäktar med att rena alla gifter i kroppen. Det är oerhört viktigt med ett välfungerande immunförsvar och att det lymfatiska systemet är i gott skick.

Läs mer om lymfsystemet

Tarmhälsa

Även din tarmhälsa är av stor vikt då forskningen pekar på att tarmen är en stor orsak till allergier. Bakterierna i tarmen spelar en stor roll och det är många som har blivit av med både pollenallergi, och andra allergier när de ändrat kost, renat sin tarm och börjat arbeta igång sitt lymfsystem.

Kan man bli av med sin pollenallergi?

Man behöver arbeta med grundorsakerna som tarmen, immunförsvaret och lymfsystemet som vi har nämnt ovan.

Att förändra kosten är nummer ett även här. Se till att äta kost som inte är försurande utan antiinflammatorisk och basande. Exempel på sån kost är att äta mycket färsk frukt och grönsaker. En bra start är att utesluta mejeri, ägg, rapsolja, soja, majs socker, gluten, och minska på animalier, främst fläskkött eller uteslut det helt.

Känns det som en för stor förändring så kan man börja med att smyga in en dag i veckan då man bara äter plantbaserad kost och när man har vant sig lite mer kan man utöka till två och tre dagar osv.

Det är av största vikt att din matsmältning fungerar och att det produceras tillräckligt med saltsyra. Saltsyra kan byggas upp av olika livsmedel som selleri. Selleri är unik och innehåller både natrium och en rad olika mineralsalter. Dessa mineralsalter arbetar faktiskt för att förändra kemi i tarmkanalen, vilket hjälper till att stödja levern och andra organ i kroppen. Om du dricker sellerijuice på fastande mage varje morgon kan drycken hjälpa till att minska inflammation och helt ändra din matsmältning till det bättre.

Raw honung är ett annat bra exempel på en mat som erbjuder otroliga egenskaper som arbetar för att stödja dina hormoner, dina organ och ditt immunsystem.

Har du stora problem med din tarmhälsa, kan det vara en god idé att göra en detox och eventuellt en tarmsköljning.

Hälsokost och kosttillskott minskar pollenallergin

Med rätt hälsokost och kosttillskott kan du minska dina besvär av pollenallergi. Ta hand om din tarm, stötta lever, njurar, lymfsystem och ditt immunförsvar.

Läs mer om njurfiltrering

Där är bra att inta extra C-vitamin och B-vitamin som stärker kroppen immunförsvaret under pollensäsongen. Studie visar att även superalgen Spirulina minskade symtomen för pollenallergi.

Du ska kunna njuta av våren och sommaren oavsett du har allergi eller inte.

Produkter som lindrar pollenallergi

Produkter för njurarna Detoxpaket Leverkomplex