Så här mår vi idag!

Binjureutmattning, njurar som filtrerar dåligt, stagnerat lymfsystem,  övervikt och  andra hälsoproblem kan ställa till med mycket. Men så här mår medlemmarna som har gått en tid på programmet. Det är underbar läsning! Man önskar verkligen att ni alla får chansen och möjlighet att känna av hälsofördelarna med kost och livsstilsförändring.

 

Läs Viktorias indpirerande blogg här

Missa inte Malin som följer Natures for Lifeprogrammet, läs mer här


Josefin, 40 år, Nyköping

När jag läste Nathalies berättelse om hur hon blev frisk från sin Candida, föll bitarna på plats. Jag har haft eksem så länge jag kan minnas. Inget eksem som syns men som jag lidit av när jag klätt av mig kläderna på kvällarna. Då river jag mig periodvis sårig på benen p.g.a klådan. Jag har också sedan min dotter föddes 2011 haft svamp i underlivet som jag behandlat men som återkom hela tiden. Jag inser när jag läser berättelsen att detta hänger ihop,men att det dessutom har samband med beläggningen på tungan, med suset i öronen, med att jag får dimsyn och att jag tappade ofantliga mängder hår.

Jag har nu varit på programmet i 5 månader och det gick inte många veckor tills jag var helt övertygad för de första resultaten kom snabbt. Jag har idag ingen klåda, varken i huden eller i underlivet. Beläggningen på tungan är nästan borta, tandstenen försvinner och jag har aldrig beläggningar på tänderna längre. Jag har ingen dimsyn och jag har inte heller något klet i ögonvrån på morgonen. Jag har fått mer tillväxt av hår och min hy i ansiktet har blivit slätare både fysiskt och i sin färg. Jag andas lättare, mina hälsprickor har läkt, mina naglar är starkare, mina tågnaglar är har läkt. Mina överarmar som var fulla med knottror och de och övriga huden är slät och ren. Till detta kommer att jag har jämnare humör, är mycket sällan sugen, blir lättare mätt och nöjd utan att bli proppmätt och håller mig mätt längre.

En annan värdefull förbättring är att jag inte blir panikkissnödig längre. Det mest oväntade var nog ändå att jag har lättare att sjunga rent och håller tonerna mer stabilt när jag sjunger. Det har blivit mysigt att sjunga med mina barn! Vi har varit medvetna om kosten i min familj. Ätit varierat, mat grönsaker, väldigt lite godis och fika. Men idag har jag en helt annan medvetenhet och förståelse för varför jag äter olika saker och hur de påverkar min kropp. Jag har också lärt känna min kropp och vet vad som orsakar gaser, uppblåst mage och klåda. Det finns inga förluster i en kostomläggning – bara vinster!

Patric 22 år, Stockholm

Jag förstod redan några år tillbaka, det här med obalans, ev candida överväxt, inflammation mm, då vi läste om det på gymnasiet, men när man är i tonåren som jag var och “alla andra” käkade skräp, festade är det inte lätt att gå all-in och hamna utanför gänget.

Jag förstod efter vad jag läst att jag hade obalans redan som nyfödd. Jag var då konstant förstoppad, hade trög mage, var uppblåst och hade gaser m.m. På det hade jag även slem i hals, konstant snorig, hade alltid s.k. vintereksem på benen.

I tolvårs åldern utvecklades min pollenallergi helt plötsligt ev vår samt att jag även fick jobbig ringorm och blev allt mer trött ju fler år som gick. Jag var heller aldrig hungrig längre på morgonen och åt mer och mer skräp. I gymnasiet började mina migränattacker komma allt mer ofta, speciellt nattetid. För ca tre år sedan fick jag åter igen tillbaka ringorm plus en massa konstiga utslag/sår som aldrig ville läka. Till slut såg jag ut som en prickig korv med fula, bruna ärr samt röda sår över hela rygg, mage och armar. Det är inte skoj att visa upp sig på stranden eller för någon donna, så vintern 2016 bestämde jag mig för att göra något åt min hälsa då allt fler symtom uppdagades.

Efter ca tre månader på programmet hände massor. Förutom lite utrensningsbesvär så kom energin tillbaka, var inte lika trött om dagarna längre. Jag gäspade inte längre, kände mer glädje, hungern efter frukost kom tillbaka och mina migränattacker var som bortblåsta. Magen fungerade också bättre, hade inte något sug efter godis och skräpmat m.m

Idag ett år på programmet mår jag toppen. Aldrig varit så pigg, så full av energi är aldrig sjuk och har inga krämpor eller andra besvär. Min pollenallergi var ca 75-80% bättre redan förra våren och jag tror (med lite hopp) att den kan vara väck nu till kommande vår. Känns dock lite jobbigt ibland att se mina kollegor, vänner att må som de gör. De är trötta hängiga, ofta sjuka och alla möjliga problem med mage, hud, allergier, utslag, huvudvärk och depression. Men har lärt mig under våren att man inte kan ändra någon annan om de själva inte kommer till insikt om hur kost och livsstil påverkar en.

Carina 59, Västerås

Har dragit på mig stress under många år. Flera omgångar av utmattning/utmattningsdepression och utbrändhet sen 1990. Aldrig värsta gå in i väggen-sorten men tillräckligt. Stressen satte sig verkligen i kroppen. Den visade sig för ca 10 år sen som massivt nässelutslag (2 v på sjukan, kortisol 2 mån) och 2012 även som diarréer varje natt/ sen kväll i tre veckor innan j kom till bra akupunktör. Det blev många behandlingar. Hade ändå på något sätt accepterat att så här var det att leva i den här kroppen..

I dec 2015 letade j info för att försöka hjälpa en tonåring som inte mådde bra. Hittade Candidagruppen på FB o förstod snart att det här berörde mig också, även om jag inte upplevde att jag hade några stora besvär och inte tyckte att jag åt speciellt dåligt (lagade mat från grunden, ingen take-away, i princip inget godis, 1 glas vin/ ÅR). Gjorde Bakkers online candidatest, fick låga poäng men kände igen en del symptom som j inte hade förstått kunde komma av svampinfektion. Förstod snabbt att den där teskeden honung jag ofta tog på fastande mage matade “the bad guys” – honungen försvann dagen därpå! Surdegsbrödet på vete byttes mot 100% rågsur.

På två dagar försvann hjärndimman, kaffe smakade inte gott längre och jag började bli rejält hungrig oo behövde både lunch o middag, vilket jag inte hade rutiner för. Julen var också nära så bestämde att backa lite och äta upp en del ”otillåtet” som låg i frysen, äta liiiite julmat o sen börja strikt 1 jan 2016.

Rätt snabbt försvann sen fladdret i kroppen, det som länge gjort det svårt somna. De oregelbundna hjärtslagen, som jag egentligen inte brytt mig så mycket om, försvann lite senare. Redan efter en kort tid började jag ändå ana att candida/ svamp troligen inte var mitt största problemet. Läste en del om adrenal fatigue o tyckte mycket stämde. Förstod att jag länge kamouflerat låg energi med kaffe, mackor + en o annan sockerkaksbit e dyl.

Under våren deltog jag i retreat under två månader. Fick några behandlingar med Kum Nye massage som arbetar med energikanalerna. Blev så avslappnad att jag var smått chockad. Stressen var bara BORTA ur kroppen. Kom hem igen i juni och började efter några dagar känna mig väldigt matt o energilös. Började ta B12-spray o fick snabbt bättre energi. I sept började jag gå hos en kinesiolog o det jag trodde var adrenal fatigue visade sig vara parasiter på binjure/-ar..! Kinesiologen ordinerar homeopatika, mineraler, vitaminer, probiotika mm som, förutom parasiter på binjurar, hjälpt till att rensa ut/ balansera/ neutralisera fyra olika virus i kroppen, koppar-zink-obalans, pågående histaminreaktion, strålning i gallan och lite annat. Olika saker visar sig allteftersom så även om jag mår bättre så är det en bit kvar.

Stressen som förut liksom ”satt fast” i kropp o medvetande är nu borta, energin är stabilare även om för tillfället på en låg nivå. Minnet är något bättre. Större ”clairity of mind” som fick en extra skjuts av omega 3-oljan. Alltså inte i mål än men väldigt tacksam att jag råkade segla in i Candida-gruppen den där decemberkvällen!

Linda 40 år, Stockholm

Jag har under min uppväxt sett mig som väldigt frisk, men det var först när jag blev frisk som jag insåg hur sjuk jag har varit hela livet. Jag fick en dålig start, min mamma som idag har MS, gav mig nog inte de bästa bakterierna, lägg därtill kuvös utan mamma i en vecka eftersom jag var för tidigt född, ammades i ca 2 veckor, sen blev det modersmjölversättning och välling. Så obalansen fanns redan från start, det märktes genom kolik och torsk på tungan. Obalansen förvärrades av mobbning i åk 1-6 och förvärrades ytterligare av ätstörningar och näringsfattig mat, eftersom jag aldrig har lagat mat från grunden.

Jag fick Hypotyreos och Hashimotos, och grädden på moset var 8 månaders antibiotikakur efter en olycka i Thailand, som puttade mig över kanten ner i sjukträsket. Totalt har jag haft 45 symptom, som bland annat, acne, svettningar, sömnproblem, orkeslöshet, inget minne, muskel- och ledvärk, psoriasis, hetsätning, tunt hår, viktproblem, suddig syn, kliande hud, pigmentförändringar mm. Jag har ätit lagad mat från grunden i ett år nu, och jag har kunnat nästan halvera min medicin för sköldkörteln, antikropparna som attackerar sköldkörteln har även de halverats och sjunker stadigt. Alla symptom har förbättrats eller försvunnit helt. Och jag känner mig friskare än jag har varit på 20 år och mitt minne är tillbaka, det är fantastiskt!

Stefan 47 år, Stockholm

Har egentligen aldrig känt mig sjuk-sjuk på något sätt utan levde var jag trodde då var ett friskt liv med mina s.k småbesvär som många andra har, mer eller mindre. Inte haft en sjukdag på 9 år och inget jag reflekterat över heller som att man är sjuk eller har någon obalans i kropp. Har dock haft muskelinflammation, fotsvamp, psoriasis i många år och köpt allt som går att köpa på Apoteket utan några förbättringar.

Jag startade programmet sommaren 2015 och hej-hopp efter en tid försvann plötsligt gaserna, oroliga magen, muskelinflammation i knä och axel, vilket jag trodde var en kronisk inflammation som jag skulle få leva med resten av livet. Jag led även av grava snarkningar som försvann, likaså min pollenallergi som jag haft sen jag var barn. Värken i ländrygg som jag haft mer eller mindre i flera år är borta.

Trodde att det berodde på åldern eller ev sängen, att det är naturens gång ju äldre man blev och att man behöver en hårdare madrass. Kan idag sova varsomhelst i alla möjliga sängar, vaknar pigg, utvilad och ingen smärta. Mina bihålebesvär, torrhostan och fotsvampen är bortblåsta, har mycket mer energi om dagarna. Är gladare, mer positiv, får inga dippar, humörsvängningar längre. Jag blir inte längre vrål-hungrig, känner aldrig sug efter något och blir heller aldrig proppmätt. Att en ren kost kunde påverka mina besvär till att försvinna kan man kanske tycka är lite hokus-pokus.

Jag var innan mycket skeptiskt till hur kosten påverkar oss, men har förstått att socker, skräpmat, tillsatser mm är inget naturligt för våra kroppar och som istället skapar obalans, ett sämre immunförsvar som tillslut ger en besvär och ev sjukdomar. Idag när jag mår så bra, utan alla mina besvär förstår jag att kroppen inte mådde bra innan jag startade programmet. Den försökte nog visa mig under alla år att något inte stod rätt till, men mådde heller inte dåligt på så sätt att jag förstod att jag kunde göra något åt det. Har hört fler som säger, “- Men, man måste ju få leva lite också” Det är det jag väljer att göra, att ge kroppen de bästa förutsättningarna till en god hälsa och ett gott liv för framtiden.

Lisa 23 år, Stockholm

Efter att ha haft problem med framför allt min mage i flera år utan att få några svar på varför av läkarna jag vänt mig till fick jag reda på att jag hade någonting som heter Candida i min kropp genom ett test via en alternativläkare. Vad är nu detta tänkte jag och förstod inte riktigt hur allvarligt det kan bli av att ha överväxt av candida i kroppen förrän jag satte mig ner och googlade runt. Jag hittade bland annat Erics kanal på youtube och försökte ta till mig det han sa i de klipp jag valde att titta på. Sedan hittade jag massa listor på nätet där jag utgick ifrån och skapade mig som en egen liten lista. Efter att ha kämpat med detta i någon månad hittade jag gruppen som var nystartad vid den tiden och det blev så smidigt med alla olika dokument.
Jag började följa programmet utifrån de förutsättningar min kropp hade och hittade ganska snabbt vad jag klarade av av det som stod.

Så nu, efter mer än ett år med min förändrade livsstil har jag inga problem med min mage längre, jag slipper springa på toaletten stup i kvarten och har inte ont i den som tidigare. Men inte nog med det, efter en tid på programmet upptäckte jag även att jag blev piggare, mitt hår har vuxit sig starkare än förut och min pollenallergi samt mensvärk är nästan helt borta. Det är verkligen så bra och helt otroligt! Min allergi som har varit så jobbig och som jag har tagit sprutor för, som inte hjälpte helt. Min mensvärk jag fick p-piller utskrivna för som jag nu i efterhand upptäckt hjälpte betydligt mindre än min förändrade kost och livsstil. Efter denna resan som jag gjort är jag så ledsen över att det är så många som mår så dåligt men som aldrig skulle kunna tänka sig att exempelvis lämna sockret bakom sig för att ge kroppen en möjlighet till läkning. Det är verkligen SÅ värt att testa och att lägga om sin kost! Tack

Nancy 32, Norrköping

Jag är 32 år gammal och har haft så mycket besvär under min uppväxt. Här kommer bara ett par symptom/besvär/diagnoser: Fibromyalgi Hyperaktivitet Hypotyreos Binjureutmattning Vilopuls på 146 Trötthet som inte går att beskriva Lock för öronen Förstoppning Migrän Kliande eksem på ben och handflator Ont i magen, ryggen, njurar och lever Dimsyn och hjärndimma Koncentrationssvårigheter Sug efter sött, fett, salt mm Järn brist Brist på D- och b vitaminer Benskörhet Har räknat ihop att jag har haft över 80 olika symptom och blev lika dålig som Natalie (helt sängliggande och en massa inflammationer i kroppen)

Började med programmet i mars förra året och idag är jag uppe och jobbar heltid, har nästan ingen värk, hjärtat slår mycket bättre, är piggare och gladare, orkar mer, har gått ner 10 kg, tar hand om mig själv och min familj på ett annat sätt och ser fram emot att fortsätta min resa mot en bättre hälsa och ge min kropp rätt förutsättningar att läka naturligt. Mvh Nancy

 

Anneli 31, Huddinge

Jag påbörjade min resa för några år sedan. Var konstant sjuk, deppig, acne, intimbesvär, pollenallergisymtom mm. Bestämde mig för att jobba på att bli frisk. Efter det att alla konventionella test jag tog var ok, bokade jag en mer alternativ undersökning. Här kom det fram att jag hade en Candidainfektion och nedsatt funktion på binjurar och lever. Candidan hade jag redan gissat mig till. Jag följde de kostråd jag fick, dock var det inte lika strikt som Candidaprogrammet och jag hade långt ifrån samma hjälpmedel och support.

Efter ett halvår mådde jag väldigt mycket bättre och hade dessutom gått ned över 10 kg. Började dock “unna” mig mer och mer, och även om jag inte gick tillbaka till hur jag konsumerade innan så var det mer än nog för att allt skulle blomma upp igen. Hittade den här dieten, började plugga informationen och förbereda mig inför fas 1 och 2, både mentalt och praktiskt. Startade någon vecka in i januari 2016 och började märka förbättringar efter någon månad. Idag mår jag jättebra, även om jag inte är helt frisk än. Men är inställd på att detta är mitt nya liv, med några tillägg av surdegsbröd, rotgrönsaker och vissa frukter. Framtiden ser väldigt ljus ut!!

 

Britt-Marie 52 år, Halmstad

Under ett år har jag lyckats bli av med min magkatarr, som jag haft i sju år med medicinering med Omeprazol. Min astma där jag inhalerade luftrörsvidgande och kortisoninhalator i nio år är jag fri från. Även allergitabletter är borttagna. Det är lång väg kvar men det finns bevis enligt ovan på att resan går åt rätt håll. Jag började på Candidaprogrammet i december 2015, jag har alltså gått på programmet i ett år. Jag har Hypotyreos och är opererad och tar sköldkörtelmedicin, har växlat från Levaxin till naturligt sköldkörtelhormon under denna resan. Vilka av mina kvarstående symptom som beror på Hypo, binjurar respektive Candida är svårt att uttala sig om. Jag vet emellertid att detta är den enda rätta vägen.

Kati 57 år, Helsingfors

Jag har varit på den här kosten i 7 månader och kan lugnt säga att jag fått en så enorm livskvalité! Jag har lidit av eksem, astma, bihåleinflammationer och rinnande näsa i nästan hela mitt liv. Nu under de här månaderna har också en värk liknande fibromyalgi försvunnit, plus eksemen och astman till 95%.

Plötsligt en dag svängde det också med näsan, så den är nu också öppen till 95% och jag känner mig som en normal människa som kan andas genom näsan, visa händer utan eksem och behöver inte tänka på att ha min astmamedicin med mig. Det är helt otroligt, och jag önskar att alla kunde få uppleva den här känslan! Det bästa med det hela är att det är helt möjligt, “bara” genom kosten. Som ett stort plus till det hela så har jag aldrig ätit så här gott förr. Jag har på den här tiden blivit 95% frisk! Hälsar, Kati, 53år, Helsingfors, Finland

Frida34, Vetlanda

Gått på programmet i 15 månader nu! Och nu är alla symtomet borta som man gått och samlat på sig genom åren. Som man trodde va mer eller mindre normalt! Mina största hälsovinster är att jag har blivit mer skärpt/fokuserad, va innan glömsk virrig och ofokuserad! Fått glöden tillbaka till familj/vänner på ett helt annat vis! Humörsvängningar och irritation är som bortblåst! Tålamod till barnen på ett helt annat vis! Inte haft ens en liten förkylning eller snuva sen jag började på programmet.

Sen kommer ju sådant som vikten, som har stabiliserat sig;) magkatarr borta, kli i öronen borta! Och så mycket komplimanger man fått för sin hud vilken lyster man fått tillbaka!

Det ända som återstår är hormonerna, som mensen att komma igång ordentligt som saknar men de kommer på sin plats så småningom är jag övertygad om! Fått livet tillbaka på något vis tack Candidaprogrammet //Mvh Frida

Nettan 57 år, Huddinge

Jag har gått på programmet i ett år nu och har blivit så mycket bättre på grund av att jag har ändrat min kost. Jag har varit sjuk i många år, har kapat med läkarna och VC till slut så orkar man ju inte mera. Jag är egen företagare så nån sjukskrivning har det inte varit tal om, utan jag har kämpat på. Sen för ett år sen träffade jag en medlem som gått på Candidaprogrammet på akuten för sin sköldkörtel. Jag har IBS, läckande tarm, förstoppning, kronisk borelia, sköldkörteln Hypo och Fibromyalgi.

Jag märkte redan eter ca 1-1,5 mån att det började hända saker i min kropp och nu så blir det bara bättre och bättre för varje dag. Det finns vissa dagar när jag får värk, men som är övergående efter ett par dagar, tidigare så hade jag konstant värk i kroppen och åt smärtstillande varje dag.  Nu efter ett år så tar jag inget smärtstillande, det är en högvinst att ha kommit så här långt, trodde aldrig att jag kunde sluta med socker och gluten. Äter väldigt lite mejeri idag. Det va min långa sjukdomsperiod fast i en väldigt förkortad version. Tack för att ni finns och har skapat denna underbara grupp. //Kram Nettan

Karin 59år, Malmö

Hittade Candidaprogrammet efter att ha fått svamp i underlivet och munnen jan -16 Fick behandling av gynekolog med diflucan o Mycostatin som naturligtvis bara gjorde det värre. Hade ätit Lchf innan så gjorde ett race med reningen i fas 1 som resulterade i psoariasis i håret och öronen och utslag på ögonlock och under ögonen, runt näsan och sprickor i mungiporna. Även eksem på kroppen och under brösten. Intog KS och kokosolja smorde och sprayade

I mars började eksem i håret att ge sig lite och ögonen blev bättre o bättre. Intog L-lysin så att de herpesliknande sprickorna gav med sig som satt i mungiporna. Började en viktnedgång som inte var medveten om utan nästintill rasade i vikt. Mitt fokus låg mest på kosten och bli av med svampen. Från febr – juni hade jag gått ner 12-13 kg. Jag tappade jättemycket hår och började få ont under vänster bröst. Gjorde hårmineralanalyser och man ser högt koppar och stigande kvicksilvernivåer.

Idag är min mage lugn och fin mot förr då det var tvärstopp eller diarré om vartannat. Allt öronvax är försvunnet!! Inga utslag kring ögonen näsan eller munnen. Huden jämn och fin trots mycket leverfläckar men många fläckar har börjat nyansera sig och flera på händerna försvunnit redan. Hoppas att fler leverfläckar försvinner med leverreningar under 2017 och fortsatt ren CCS kost! Ögonen klarare och dimsynen mycket bättre. Inga eksem på kroppen.

Har haft värk i ryggen av skolios i nacke o bröstrygg hela livet och intagit massor med smärtstillande. Idag inga värktabletter mer och i stort ingen värk heller längre. Fick en knäprotes exakt för tre år sedan som var svårläkt o tog mkt smärtstillande för. Känner inget av protesen idag och går utan problem. Testade min sköldkörteln och hade för lite jod men med kosten uppstyrt efter detta och tillägg med jod och kelp känner jag inte av den längre. Mina naglar är fina, ögonfransarna långa och väntar nu mest på att håret ska växa ut igen. Ser fram emot detta året med mer reningar av lever och njurar och se koppar o kvicksilver nivåerna sjunka så att sömnen blir ännu stabilare. Utan kostomläggningen och all Natalies hjälp hade jag inte fått ordning på min hälsa. Så tacksam!!


Monica, 40 år, Stockholm

Jag har haft problem med magen hela mitt liv men värst har det varit de senaste 9 åren. Vården har inte hittat orsak men har gett mig alla möjliga mediciner och antibiotika-kurer. Jag har varit konstant trött och omotiverad de senaste åren och även om man vet någonstans att mjölk, gluten och socker inte är bra, har det varit svårt att hitta motivationen för att sluta äta dem. Hittade Candidaprogrammet i September 2016 och började direkt. Har fått en hel del energi och motivation och även om magen inte är bra än, jag vet att jag är på rätt väg. Candidagruppen har varit en räddare i nöden och detta program borde alla följa oavsett sjukdom.

Julia 30 år, Solna

Började på programmet i januari 2016, alltså exakt ett år sedan. Hittade till Fb-sidan då jag googlade kopparöverskott pgs av en kopparspiral. Den ena sidan ledde till den andra ch eftersom min gynekolog hade skrivit i min journal att de hittat Candida så ansökte jag om medlemskap efter någon vecka med förvirring vad ens Candida var.

Började läsa in mig på information, varför jag hade sådan hemsk PMS som varade i 2.3 veckor varje månad och magbesvär. Började klicka hem lite tillskott och påbörjade programmet. Min utfasning varade inte så länge då jag ätit bra mat men herregud vad jag lärde mig om vad jag bör undvika som jag alltid trott varit nyttigt. Och då är jag en person som under måna år varit insatt i rawfood, tränar yoga och är vegetarian. men tji fick jag och oj va kasst jag mådde till en början. Migrän, trötthet, ont i magen, cravings. Men mitt första framsteg var att jag märkte skillnad med min allergi.

Har haft astma och allergi sedan jag var 10 år och främst katt har varit det värsta. Avskydde katter för jag blev dödssjuk av att krama en vän som hade katt. Det eskalerade när mina svärföräldrar skaffade en hankatt och jag fick en chock när jag samtidigt intog ett glas rödvin. Min syster hade då ett par månader in på programmet en utekatt och när han kom o lade sig bredvid mig hade jag glömt medicin. Med hade ätit Msm plus KS ett bra tag och helt plötsligt reagerade jag inte. Helt otroligt! Märkte sen enorm skillnad på mitt mående vid pms.

Utbrotten blev bättre, hyn blev bättre och jag kunde för första gången sedan insättning av spiralen bli solbränd. Sommaren var helt jävla underbar. Mådde hur bra som helst även om begränsningen med intag av mat var jobbig. Ett år senare hjälper jag vänner, familj och fortsätter på programmet för att bli av med min PMS främst som är det enda symtomen som ligger kvar och är jobbigt. Har träffat en ny kille som har en katt och jag tål henne. Vi panerar att kanske, ja kanske skaffa en ihop och det vore helt underbart för mig att kunna få ha ett djur som för ett r sedan var helt otänkbart. tack för denna fantastiska grupp för ni räddat mitt liv, blir tårögd av hur mycket kärlek jag fått genom er.

Monica 43 år, Norge

Som barn ble jeg behandlet med penicillin ca 4 ganger om året, hvert eneste år. Jeg hadde refluks i urinveier og njureinflammasjoner. Som tenåring fikk jeg min første candidainfeksjon. Mine 3 barn ble født med svamp i hårbotten, tunge og svårt bløjeeksem. Jeg har vært døden nær månge ganger pga ulike infeksjoner i kroppen, og siste alvorlige infeksjon fant ikke spesialistene kilden til. Jeg har diagnosene ME, fibromyalgi, hjerterytmeforstyrrelse, nyresten, scoliose, løssnad glasslegeme i øgon, exem m.m. Jeg var riktig sjuk innad jeg begynte programmet. Jeg var ekstremt utmattad og var sengeliggende store deler av dygnet og brainfog var total.

Etter 2 uker på programmet forsvant hjernedimman. Svosj! Jeg merket det helt klart! Innan dette hendte var jeg otroligt dårlig pga die-off. Jeg startet programmet for raskt.. og trodde jeg skulle dø pga alle reaksjonene i kroppen. Svimmel, kvalm, hjertrusning, blodtrykksfall, BRAINFOG, utmattning m.m. Men, alt endret seg etter 2 veckor på programmet. Alt ble bedre, inte enkelt men bedre.. Nå, 6 måneder senere så tar er jeg bedre men inte frisk. Jeg spiser en mix mellan fasene og har hittat min balanse. Jeg tar olika svampdødande og fortsetter min kamp om å døda candidaen over tid.

Patience and persistance. Jeg har en drøm om å kunne starta i jobb igjen, men min hälse bestemmer når jeg er klar. Har varit sjukskriven og uten arbeid i 2,5 år nu. Jeg vet at mine symptomer har blitt mindre pga programmet. Det har gitt meg livet tilbake, og dem som ser dette helt tydelig er min sambo og mine barn. De er så glad for at jeg fant en vei ut av sykdommene, selv om det har varit en tuff veg.. Jeg ser framåt nu. Jeg har håp, og mer energi. Takk til gruppen for deres underbara stød!

 

Shalini  51 år, Brunflo

Jag har precis börjat på programmet. Jag har haft problem med min mage i flera år utan att läkarna har kunnat ge mig ett svar. Jag har ätit Omeprazol för det skulle hjälpa mig, men det inte gjort. Jag har förstoppning eller diarréer, det varierar från dag till dag. Mycket jobbigt!! Jag har haft konstant magknip och jag har grina när jag sitter på toa. För 8 år sedan började jag med laktosfria produkter, då jag fick veta att jag var överkänslig mot mjölk.

Trots detta fortsatte jag att ha ont i magen och fick nya doser Omeprazol. På eget bevåg slutade jag med komjölksprodukter för 3 år sedan och började äta äkta får- och getost istället. Jag blev bättre i magen men inte helt och hållet. Jag får mycket gaser och känner mig spänt över magen. Jag har astma, Hypo Sköldkörteln, IBS, läckande tarm och förstoppning. Jag upplever att jag har dimsyn och ofta hjärndimma och har ofta koncentrationssvårigheter. Jag har mycket sug efter salt, lakrits är min last. Ibland har jag även sug efter det som är sött och/eller fett. Jag har kliande eksem på benen och på handflator, det blir små röda utslag, som kliar jätte mycket.

Jag smörjer med Aloe Vera för att lindra mina besvär. När jag kom i kontakt med Natalie hjälpte hon mig att förstå att det kunde handla om Candida. Från början förstod jag inte riktigt, då jag tyckte/tycker att jag åt/äter en allsidig kost,  men med tiden har jag insett att det är något som inte stämmer i min kropp. Jag har obalans. Natalie hjälpte mig att förstå att jag skulle börjar googla runt för att lära mig. Hon tipsade mig om Erics kanal på Youtube. Jag har försökt ta till mig av det han säger i de olika klippen som jag blev rekommenderad att titta på. Jag har fått många råd och tips på vägen för att få ett drägligare liv, men jag har en lång resa framför mig. Tack Natalie för alla dina råd, tips och ditt stöd!! Kram Shalini