Vår Story

Natalies Story

Jag har varit sjuk i princip hela mitt liv!

Haft ett hav av olika symptom, besvär såsom:

 • Muskelvärk, Artros
 • Ledvärk, Fibro
 • Ryggbesvär (abnorm smärta i rygg/ländrygg)
 • Spänningshuvudvärk och migrän
 • PMS, PMDS
 • Tinnitus
 • Hjärtbesvär med dubbel, mellanslag, hjärtrusningar
 • Leverkrämpor, cystor på levern
 • Gallstenar, svåra gallstensanfall
 • Njurbesvär, njurstenar
 • Cellförändringar både på leverfläckar och livmodertapp
 • Vaginal klåda (haft mer eller mindre sen jag fick mens)
 • Över hundra urinvägsinfektioner genom åren samt ofta urinering
 • IBS, IBD
 • Läckande tarm med abnorma magkramper
 • Magkatarr, uppblåst mage
 • Klåda, utslag på hud
 • Endometrios + andra cystor
 • Oregelbunden mens, pcos
 • Abnorma menssmärtor
 • Ångest
 • Brain-fog
 • Heart-burning
 • Nedstämdhet
 • Utmattning
 • Trötthetssyndrom
 • Synrubbningar, suddig syn
 • Låg temperatur (runt 36, ibland lägre) under många år
 • Lågt blodtryck
 • Alltid frusen
 • Tålde inte kyla eller värme/sol
 • Sk soleksem efter 5 minuter i sol
 • Bihålebesvär och en hel del andra besvär såsom ingen glädje i livet, ingen sexlust och ville helst vara för mig själv.Totalt räknade jag och Candida Cleanse Sweden gruppen till 83 besvär.

Redan innan jag fyllde tre år fick jag mängder av antibiotikakurer pga öroninfektioner. När jag var åtta år kom huvudvärken och besvärande mage. Vid tolv år fick jag mensen därav den var konstant oregelbunden. Fick min första cysta, stor som en apelsin, när jag var 15 år samt tre njurstens-anfall (Redan här började mina njurbesvär) Härefter kom cystorna och smärtorna alltmer i princip varje månad mer el mindre.

I 20-årsåldern började mina hjärtproblem. Åt Sotacor i över två år pga hjärtrusningar. Dubbel/mellanslag och en massa olika betablockare prövades ut samt mängder med andra mediciner såsom morfin mot smärtorna, cystor, magbesvär, svåra mensbesvär, migrän mm.

Opererats flertal gånger mot både spruckna, blodfyllda och vätskefyllda cystor samt ofantligt många vaginala cystpunktioner. Legat inne säkert över hundra gånger pga alla cystor, magkrämpor, infektioner med höga sänkor, inflammationer, migrän-attacker, gallstenar etc etc.

Tagit bort över 100 leverfläckar, cellförändringar i några av dom. Alltid s.k UVI när jag åkt in samt alltid för mycket vita blodkroppar. Träffat över tvåhundra läkare genom alla år, där mer och mer mediciner, hormonpreparat har satts in mot olika besvär. Blev sämre och sämre med åren.

2010 blev det allt ännu värre och 2011 brakade hela min kropp ihop. Jag rullade ur sängen, kröp på golvet, tappade kaffekoppar, hade ofta skakningar i händer, huvud, tappade ord, fick hjälp med att klä på mig mm. Läkarna misstänkte MS, men inget de gjorde någon närmare undersökning på.

Hade fruktansvärda smärtor i lever, galla, njurar, rygg, huvud, leder, muskler mm och hjärtat hade en vilopuls på över 100 plus tusentals registrerade mellanslag. 2014 op jag för grava cellförändringar (grad 3) på livmodertappen.

Våren 2015 satte jag mig en dag i soffan och funderade på att det är något som inte stämmer, man kan inte ha alla dessa problem. Började söka på nätet vad jag led av och lidit av hela mitt liv, varför jag varit så sjuk under alla år och efter några dagars läsning förstod jag vad jag led av: Candidaöverväxt, läckande tarm, obalans, försurad kropp mm.

Efter fyra månaders noga research litade jag till slut på den välkände naturläkaren Eric Bakker som rankas som en av de ledande experterna i världen inom Candida.

Startade Erics program i slutet av juli 2015. Det var ingen lätt resa i början att utesluta allt socker, snabbmat, kaffe, mejeri, gluten etc. Kroppen hade under 43 år hunnit att samla på sig mycket gifter plus att Candida, obalans av bakterier hade tagit över helt och styrde mitt liv.

Jag bokstavligen levde på socker, glass, godis, bullar, cola, snabbmat etc. Att sluta med det som kroppen varit van vid i så många år var ingen dans på rosor. Fick mängder med otrevliga utrensningssymtom och jag vet idag är att jag gick alldeles för fort fram med att trappa ut allt skräp. Nedtrappningen bör göras mycket långsamt.

När jag hade gått ca ett år på programmet mådde jag toppen. Hade lite småbesvär kvar ibland såsom njurbesvär, hjärtbesvär och lite känningar från levern och magen, men absolut inget jag reflekterade över vara något jobbigt. Dessa småbesvär hade jag kunnat levat med (om de inte blivit värre)

Hösten 2016, drygt 14-15 månader på programmet fick jag  mer besvär med hjärta, lungor, rygg, lever, njurar och undrade vad jag gjorde för fel. Vintern 2016/2017 blev jag ännu sämre med ovanskrivna symtom. Fick då igen över 8000 mellanslag/dygn och fick gympa mig igenom nätterna samt äta varje halvtimme för att hjärtat skulle slå något sånär mer normalt. Eric försökte här hjälpa mig, hitta orsaken, men förstod inte heller varför jag blivit sämre.

Jag tog då kontakt med en hjärtspecialist i dec 2016 och de gjorde alla undersökningar igen (vilket de gjort många gånger tidigare under alla år) och kom fram till att jag behövde opereras för att bli av med mina tusentals dubbelslag.

Jag blev även histaminkänslig under en period våren 2016, men som jag fick väck med högre doser C-vit samt Chlorella under 2,5 månad. (Läs mer om chlorella här)

I februari 2017 fick jag kontakt med Jimmy Lindau som är Näringsterapeut via vår Facebookgrupp.

Jimmy visste direkt varför aldrig fick bukt med mina kvarvarande besvär och varför jag blev sämre.

Han förklarade att det handlade om mina njurar, som var ett av mina största problem, samt binjurar, lymfan. Mina njurar filtrerade inte skräp från lymfan och mina hjärtbesvär orsakades pga belastade, svaga binjurar, stagnerad lymfa. (Läs mer om lymfan här)

Redan dagen efter började jag följa Jimmys rekommendationer, vilket var att ta väck all mejeri, all stärkelse, kaffe och proteinet, då all protein oavsett källa. Protein är riktigt jobbigt för njurarna, är även mycket svårsmält för magen, speciellt animaliskt protein.

Han skickade mig örter, parasitkomplex och bad mig börja med detoxen, mest Raw food och frukt till en början. Efter ett par veckor rekommenderade han även att jag skulle gå på en vattenmelonfasta en tid samt även en vindruvefasta. (Obs, detta var rekommendationer personligen till mig)

Jag fick mängder med olika utrensningsbesvär, hundratals utslag på kropp, mestadels på rygg/axlar. Generellt bör man här backa lite grann, minska på frukten och fortsätta med mer grönt en tid, men jag valde att fortsätta frukten då jag ändå hade bra med energi och mådde ok.

Efter ca 4v mådde jag markant bättre på samtliga besvär. Hjärtat hade även blivit 75% bättre. Efter ytterligare någon månad slog hjärtat helt normalt, vilket var en enorm lättnad. Hade här dock vid tidpunkten fortfarande lite besvär med njurar, lungor som jag fått jobba mycket med under våren.

Jag hade även fått en tid inbokad för hjärtoperationen i mars, men valde att avboka tiden, vilket jag idag är glad över.

Idag rankar jag mig 99,99% frisk och det här är för mig en helt magisk, en obeskrivlig känsla. Det går inte att förklara med ord.

Jag har inga känningar kvar alls av något besvär. Blir aldrig uppstressad över något, hur mycket jag än har att göra. Har alltid en lugn, harmonisk känsla i kropp. Vaknar alltid pigg, utvilad och känner lycka och glädje varje morgon jag stiger upp.

(Vet dock att jag fortfarande bör stötta njurar och jobba extra med lymfan ett tag till)

Hur ska jag kunna Tacka nog?

Jag vet inte hur man tackar en person/personer som räddat ens liv från ens kroniska krämpor/besvär? Hur tackar man egentligen? Ett ”Tack” räcker inte på långa vägar, men jag hoppas innerligt att både Jimmy och Eric vet och känner hur tacksam jag är <3

Och hur hade jag mått idag om jag inte börjat googla vågar jag inte ens tänka på. Jag hade mina 83 besvär innan jag började programmet för snart två år sedan och idag har jag inga besvär kvar alls (finns säkert en del skräp kvar att rensa, men inget jag känner av)

TACK Jimmy & Eric <3

TACK Jimmy & Eric för att ni är dom ni är. Tack för att ni bryr er om era patienter. Tack att ni behandlade mig och alla andra såsom ni dagligen gör. Det är just sådana som Ni som inger hopp till personer med kroniska besvär. Att behandla med kost och naturliga medel, sånt våra kroppar känner igen och vill ha för att kunna läkas på djupet.

Tusen Tack <3 Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta!

Till Dig som läser detta inlägg..

Ge ALDRIG upp, vad du än gör <3

Varma Kramar

/Natalie

Kickis Story

Mullig och lite överviktig har jag varit sedan barnsben, och jag har kämpat och jag har nog provat de flesta dieter som finns. Allt i från LCHF, Atkins, GI, Viktväktarna, ja you name it. Jag har gått ner för att sen gå upp igen.

Men allt började egentligen när jag var 1 år och jag precis skulle lära mig att gå. Mamma o Pappa förstod att något inte stämde då jag grät och vägrade stå på mina ben. De tog mig till läkare som inte kunde säga vad det var som var fel. Vi fick åka till Kalmar lasarett där de så småningom konstaterade att jag hade barnreumatism.

Många turer fram och tillbaka blev det och många kortisonsprutor in i lederna både i knän och anklar. Jag svällde upp som en liten köttbulle av allt kortison. Hahaha skrattar gott när jag ser korten på mig från den tiden. Jag hamnade på Lunds lasarett och där blev jag kvar ett år.

Hur eller hur så blev jag stark o bättre i mina ben och leder och jag lärde mig att gå. Man konstaterade att jag hade fått akut barnreumatism. Då jag var ”öronbarn” fick jag många antibiotika kurer och jag tror allt detta ligger till grund för hur jag har mått senare i mitt liv i kombination med den kost som jag har ätit, och all kortison som jag fått i kroppen. Maten under min uppväxt var hemlagad husmanskost lagad från grunden av min mamma som var hemmafru. Godis o läsk bara på lördagar.

Det var först när jag flyttade hemifrån som det ballade ur =) Färdiga köttbullar, pulvermos, pizza, pasta å jag vet inte allt.  När jag själv fick barn blev det lite bättre. Jag började laga mer mat, tänka lite mer nyttigt för deras skull och för min egna då jag som sagt jagade de där kilona. Tyvärr jag var inte så noga med råvarorna och vad för tillsatser maten jag köpte innehöll. 2001 brakade det loss ordentligt. Jag bröt fotleden och fick opereras. Ytterligare en antibiotikakur och det var då som min psoriasis bröt ut. De kommande åren var ett rent hel..te.

Jag blev bara sämre och sämre. Min psoriasis spred sig och jag hade hårbotten, hela smalbenen, anklarna fötterna, armbågar och händerna fulla av tjock fjällande hud som sprack sönder. Det värkte och gjorde fruktansvärt ont så vissa nätter grät jag mig till söms. Vad jag än smörjde med så blev det inte bättre. Jag fick gå i ljusterapi, bandageras i duodermplattor med massor av kortisonsalva under för att stå ut.

Jag fick också magproblem som diarré, slem i avföringen, brainfog, dåligt minne, dålig andedräkt, dålig kroppslukt, ont i lederna, stel som en 90-åring, svullen under trampdynorna så att jag knappt kunde gå i perioder, jag svullnade också inne i händerna i mjukdelarna, två njurstensanfall, hjärtklappning, konstant trött och jag snarkade jättemycket. 2015 fick jag genomgå en knäledsoperation och jag fick ett nytt knä då det var så inflammerat och angripet av artros. Jag har varit hos mängder med läkare för mina olika symptom och jag fick en massa läkemedel utskrivna och till sist ville de ge mig cellgift (methotrexate). Ingen sa till mig att ändra min kost, absolut ingen pratade med mig om kostens påverkan av kroppen.

Men eftersom jag alltid jagat bra bantningsdieter så läste jag mycket om kost och förstod så småningom kostens inverkan på våra kroppar. 2012 började jag min resa mot ett Friskare liv. Jag hittade Sanna Ehdins böcker ”Den självläkande människan” och började förstå att kosten kunde ha inverkan. Jag bestämde mig då att jag skulle fixa det här på egenhand. Jag lade om kosten och uteslöt gluten och laktos. Jag blev lite bättre, men inte fullt frisk. Under åren fram till idag har jag provat att vara vegetarian i kombination med att utesluta gluten o laktos. Jag har uteslutit vitt socker och ätit Candidadiet (men ingen diet likt denna), allt för att försöka läka min kropp.

Men i November 2015 sprang jag på Natalie Kervéns berättelse om sitt sjuka liv och hur hon hittat vägen tillbaka och genom kostförändring blivit 98% frisk fram till idag. Nu struntade jag i vikten och koncentrerade mig på hennes kostrekommendationer.

När jag väl gjorde det, flyttade fokus och koncentrerade mig på att bli frisk så försvann 21 kilo på kuppen. Nu har jag börjat få livet tillbaka och många av mina symtom är idag helt borta och jag är 90% frisk. Det är en underbar känsla. Alla mediciner är kastade, all min psoriasis är borta, ledvärken och stelheten är all gone.

Efter drygt ett år på programmet (januari 2017) stod jag lite och stampade på samma ställe. Blev inte mer frisk samt hade även här börjat reagera på histaminrik föda, vilket jag aldrig reagerat på tidigare. Det var ungefär i samma veva som Natalie fick kontakt med Jimmy varpå jag direkt började följa hans rekommendationer och idag är min histaminkänslighet borta och jag mår fantastiskt bra, men har en bit kvar då jag måste få igång mina njurar att filtrera fullt ut. Här kan du läsa mer om njurfiltrering.

Varför just denna diet funkade hänger nog ihop med upplägget, de olika Faserna. Man trappar ut skräpmaten, man låter kroppen detoxa och komma i balans för att sedan införa livsmedel igen. Jag har nog aldrig tidigare låtit kroppen helt vila och återhämta sig tillräckligt och jag har nog stressat mer över de där kilona än att bara låta allt komma.

Nu har jag fått tron på ett friskt liv tillbaka! <3

Vi vill nu hjälpa andra till ett hälsosammare liv och mitt intresse för kosten och hur fantastisk vår kropp är att läka bara ökar. Därför har jag nu utbildat mig till Diplomerad kostrådgivare via Nordiskt Näringscenter i Stockholm.

Kram/ Kicki Pettersson