Vad grundar sig kroniska besvär/sjukdomar av?

Var grundar sig egentligen de flesta besvär och kroniska sjukdomar av?

I Facebook grupperna Body Cleanse Sweden pratar vi dagligen om detta och det är:

  • Stagnerad lymfa
  • Njurar som inte filtrerar ordentlig
  • Försurad kropp
  • Trötta binjurar/utmattning
  • Dåligt immunförsvar

I det här inlägget tänkte jag försöka förklara lite på ett mer logiskt, lättförklarligt sätt.

Tänk dig att du har som sega slemgeléklumpar i kroppen (som självklart inte ska vara där) Ni vet tex sånna där gelehjärtan? Tänk den slemmiga gelén som sitter här och där fast på sina ställen i kroppen. Ingen trevlig tanke, men ledsamt sanningen för i princip alla med kroniska besvär.

Det här är stagnerad lymfa och stagnerad lymfa kan du ha precis överallt i kroppen. I tarmarna, njurar, levern, binjurar, sköldkörteln, andra körtlar, leder, muskler etc etc. Om inte dina njurar filtrerar lymfa åker skräpet runt-runt i kroppen och besvär, sjukdomar uppstår. Har du även intagit lite Antibiotika på det trycks immunförsvaret ned och/eller kortison och/eller andra mediciner då organen blir mer belastade av alla gifter mm som nu blir ännu svårare för kroppen att få väck. Inkräktare blir här sk ”happy” då ditt numer icke-så-bra immunförsvar inte har kraft att hålla dom i schack och ju fler inkräktare, ju mer stagnerad lymfa desto fler besvär, sjukdomar.

Vid stagnation i lymfan kan man få alla möjliga kroniska åkommor, sjukdomar såsom sköldkörtelbesvär, mag- och tarmproblem, inflammationer, binjureutmattning, bihålebesvär, samtliga hudåkommor, ödem, matintoleranser, allergier, astma, cancer mm, mm. Får du tex en tumör är det stagnerad lymfa och ju mer mejeri och annan skräpmat du intar desto större svårare att få väck tumören.

Mejeri är rena skräcken för våra kroppar, det kläggar igen lymfan, ger inflammationer, ökar risken för osteoporos, cancer mm. Så ledsen vänner <3 men mejeri är inget vi borde lärt oss inta och älska. Inte heller fermenterat, trots de goda bakterierna då det jäser i magen och göder svamp/Candida. Just mejeri skulle jag kunna skriva en bok om varför man inte bör inta en enda mun till av varken mjölk eller någon annan mejerisort och definitivt inte om man har något besvär, kroniska sjukdomar.

Har man stagnerad lymfa, har man därmed färre NK celler (Natural killers) och här kan alltifrån från borrelia, co-infektioner till parasiter, virus, candida mm få fäste. Du kan läsa mer om vårt lymfsystem här.

Tänk dig bakterier och/eller spiroketer och/eller Candida som har sitt näste i stagnerad lymfa/biofilms. Det är deras hem kan man säga och så länge dessa ”hem” finns får både skolmedicin (Antibiotika) och vanliga kosttillskott svårt att ta död på inkräktarna då deras hem skyddar dom.

Om du tittar på den första videon nedan, du behöver inte se hela utan titta på vad som visas på datorskärmen. Här ser du bakterier/spiroketer som bor i deras ”hem”. Intar man då tex Antibiotika eller något annat bakteriedödande kommer AB’n bara åt inkräktarna som är runt om biofilms. Antibiotikan/bakteriedödande kan inte tränga in i deras hem och ta död på dom där inne, detsamma gäller Candida/svamp. (Obs, bör inte ses av känsliga)

Visste du att 32 av 40 kroniskt sjuka har spiroketer i kroppen? Läs mer i nedan länk..

32 av 40 kroniskt sjuka har spiroketer i blodet

Både jag och många i gruppen har eller har haft en sk krypande, brännande känsla inunder huden, i benen, speciellt nattetid och för en del kan det just vara spiroketer som härjar runt och som de flesta vet, lever dom gärna rövare kvälls/nattetid. (Jag har även fått ut tusen och åter tusentals spiroketer ut genom huden för två år sen) Sen har många även för mycket syror i kroppen som kan vara orsaken till känslan av att det kryper, likaså en stickande känsla eller kan det även vara både och samt domningar. (Restess legs)

Hur gör man då för att få väck stagnation i lymfan?

Först och främst, ändra kosten och lika viktigt, se till att njurarna filtrerar/börjar filtrera. Det här är Prio 1. Om inte njurarna filtrerar kommer man aldrig återfå sin hälsa och så länge du fortsätter att inta mejeri, stärkelse, socker, alkohol, kaffe, protein, fett (speciellt animaliskt) kommer du ha kvar dina besvär mer eller mindre i resten av ditt liv och mer sannolikt få fler besvär med tiden. Har du mycket besvär med magen rek även att göra ett par tarmflushes. The bad guys göds och lever även på mycket av ovanskrivet, därav kan dessa tarm-flushes vara en god idé då du kan ha mycket jox i tarmfickor mm.

Allt hänger på ditt immunförsvar, hur mycket stagnation i lymfan du har, hur binjurar samt andra körtlar mår samt hur njurarna filtrerar.

Börja inta mer Raw food, mer frukt (av de du tål i början) och stötta gärna njurarna med örter. Allt nu för att hjälpa njurarna komma igång. Ät gärna även mindre och mer ofta, allt för att låta tarmarna få vila och återhämta sig samt att du även här hjälper binjurarna och håller en mer jämn blodsockernivå.

Oerhört viktigt är även att du alltid tuggar riktigt noga, även tuggar smoohties. Hur du efter en tid bör fortsätta, beror helt på vilka besvär du har, i vilken immunförsvarsnivå du ligger i mm som vi gärna hjälper till med i grupperna. I grupperna finns både kostprogram i olika faser, detoxprogram + mycket mer info samt dagliga frågetrådar.

Börja jobba lite lätt med lymfan såsom torrborstning, yoga, massage, lättare motion, bastu, duscha varmt/kallt, men börja inte med allt på samma gång då utrensningsbesvären kan bli alldeles för jobbiga.

Viktigt även att andas rätt, så vet du om dig att du endast andas med lungorna.. Försök tänka på att andas med magen och lär dig djupandning. Läs mer om djupandning här

Sist men inte minst – Motion, att röra på sig.

Lymfan har ingen pump såsom hjärtat har till blodet. Ju mer du sitter/ligger still desto mer stagneras lymfan och vad händer? Du får tillslut fler och fler besvär, blir mer trött/utmattad. Så det är oerhört viktigt att du rör på dig dagligen, håller igång lymfan. Gör det du tycker lite bättre om så blir det lite roligare, tex att promenera, cykla, simma, dansa, träna på gym etc.

Får du mer ont, känner dig tung och allmänt seg/utmattad i kropp när du utfört någon syssla/träning?

Ta det lite lugnare en tid, stressa inte fram motionen, ta det lite successivt dag för dag, vecka för vecka. Är du mer eller mindre sängliggande? Gör mini-övningar i sängen/soffan med armar och ben några minuter här och där dagligen och ta det som sagt i din takt.

Djupare detox = Luckra upp biofilms/stagnation i lymfan

Att detoxa på djupet betyder all-in på frukten och samtidigt stötta upp med örterna. Vindruvor, vattenmelon samt de sura frukterna/bär är det som detoxar mest. Tål man inte frukt, har mkt stagnation i lymfa, njurar som inte filtrerar, är tex histaminkänslig etc bör man stötta upp binjurar och njurar en tid först innan man går all-in på frukten.

Fasta på endast vindruvor är bland det bästa man kan göra, liksom fruktjuice, helst då mest sura frukter och/eller rent vatten, då får även tarmarna vila från alla fibrer och kroppen kan fokusera mer på att få väck allt skräp fortast möjligast, men åter igen..

Om inte njurarna filtrerar, var tar då skräpet vägen?

Jo, det stannar i kroppen och kan förflytta sig till andra ställen. Därför är det så otroligt viktigt att få igång sina njurar ordentligt. För mig tog det lite över 3 månader innan jag började filtrera pga att mina njurar var så överbelastade (haft besvär med njurarna sen jag var 16 år) och jag fick inte för tillfället gå på någon juicing i vintras utan först endast koncentrera mig på att stötta/hjälpa njurarna med frukt/örter. För en del kan det gå relativt fort till att njurarna kommer igång, andra kan det ta längre tid. Jag intog även samtidigt parasitkurer då jag visste att jag ännu bar på en massa inkräktare.

Vad kan man vänta sig för utrensningsbesvär?

Allt möjligt mellan himmel och jord… och lite till. Beror helt på ditt immunförsvar och hur belastad kroppen är. Ju fler besvär, ju längre du har gått med dina besvär desto fler utrensningssymtom bör du vänta dig. Därför rekommenderas att du ser över i vilken immunförsvarsnivå du ligger i och tar det i din takt med frukt/örterna. Mer om utrensningbesvär finner du här.

Kort & gott!

För varje dag du detoxar luckras stagnationen upp mer och mer och mer och förs ut ur kroppen via urinen. Tänk igen på gelehjärtat jag nämnde i början. Att du tar en liten tugga varje dag av det och efter en tid är den borta. Likadant är det med stagnationen samt då fler och fler NK celler produceras och tar hand om inkräktarna.

Allt jag bloggar om, skriver i grupperna kanske kan låta lite ”för enkelt för att vara sant” Är det verkligen så enkelt att man kan få igång lymfan, se till att njurar filtrerar, detoxa med frukten/örterna och få väck Borrelia, co-infektioner, virus, candida, parasiter, hjärndimma, mag-, hudbesvär mm?

Ja, det ÄR så ”enkelt”, även om det kan ta lite tid och vara jobbigt (även mkt jobbigt) för en del. Än en gång, allt hänger på ditt immunförsvar. Ju lägre ner i nivåerna desto längre tid tar det att tillfriskna.

Sök gärna på Dr Morse på youtube. Skriv sen in på hans kanal det du undrar över, allt från what-ever till what-ever. Han har runt 600 videos, behandlat patienter i över 40 år och botat 150.000 människor  världen över (ihop med hans team) med allt från vad du kan tänka dig och lite till. Även mkt svåra, sk obotliga sjukdomar.

Till dig som missat min hälsoresa, hur sjuk jag varit sen jag föddes och hur jag mår idag, läs den här

I grupperna har vi nu så många som mår fantastiskt mycket bättre och det är en sån värmande känsla i hela kroppen att läsa om medlemmars förbättringar. Finns de med både ME/CFS, MS, Fibromyalgi, Utmattningssyndrom, Hormonella besvär, Hudbesvär och många andra kroniska besvär som idag, efter en tid på programmet/rekommendationerna, äntligen börjar få ett liv igen. Hur magiskt är inte det? <3

Finns ingen bättre känsla på jorden att få höra och läsa om förbättringar/tillfrisknande och det här är vad vi brinner för, att kunna få vara med på ett hörn till ett bättre mående <3

Här tex kan du läsa om en tjeja vad som hände när hon började med frukt/örterna.

Vill passa på att Tacka alla goa medlemmar för all pepp, stöd och push ni alltid, dagligen ger varann och Tack även till Er som är så otroligt gulliga och hjälper till i trådarna <3

Tack än en gång till dig Jimmy Lindau som kom in och förändrade hela gruppens rekommendationer i vintras, det logiska tänket och naturlig behandling till tillfrisknad. Att du tillslut gjorde mig frisk från mina kvarvarande besvär var jag inte en uns tveksam till, det var bara en tidsfråga. Kommer alltid vara dig evigt tacksam <3

Är du ny läsare? Jag är även under utbildning hos Jimmy och har honom alltid i ryggen i mina svar till Er i grupperna.

Länkar med lite videos nedan. Har du svårt med engelskan? Klicka på kugghjulet, klicka sen på översätt automatiskt, då kommer en rullgardin upp, scrolla ner till svenska.

Nedan text från Dr Morse.

” No matter what your age, health is one of your greatest assets while you’re living your journey on this planet. For generations, man has been ignorant of his/her body’s proper nutritional needs. It is not difficult to understand the proper foods man should be consuming, which is simply reflected in the physiological design of the human species. Once called omnivores by many, humans are actually frugivores. Man’s diet should be predominantly fruits and vegetables, instead of dead animals, their milks, and dormant foods (grains & beans).

Because of the type of foods and chemicals man has been (and is) consuming, humans have created a state of toxicity, genetic weakness, decay and degeneration of cells never before seen in any species.

Understanding this and what one must do to reverse this is vital in the preservation of our species and one’s experience of True Health. There is so much misinformation, mainly because of big business, that man is confused and frustrated.

May the Blessings Be, Robert Morse, N.D., D.Sc., M.H.”

Kram alla goa kämpare och lova dig själv..

”JAG KOMMER ALDRIG GE UPP” <3

Borrelia i Biofilms:

Vårt lymfsystem:

Viktig video om filtrering:

 

Varför är det så viktigt att njurar filtrerar?

Detoxa lymfan:

Allt du behöver veta om vår föda: