Diet Övervikt vs Undervikt

Övervikt vs Undervikt

Vikt – Övervikt

För dig som har några kilon till övers eller t o m är överviktig och vill gå ner i vikt är oftast denna diet en glädjande diet för dig.
När du börjar på dieten tar det inte många dagar/veckor innan du märker att du tappat kilon. Uteblir viktminskningen trots att du följer programmet till punkt och pricka kan detta bero på en överbelastad lever. Då gäller det att ha tålamod och försöka komma vidare till detox delen där du renar kroppen på djupet, men ta det i din takt då du kan få svåra utrensningssymtom om du går för hårt fram.  Allt eftersom veckorna går tappar du mer och mer. Vill du fortsätta tappa i vikt efter X antal veckor så fortsätt att äta mest Rawfood och detoxande frukt. Tänk på att äta regelbundet, dricka mycket och ät mindre portioner. Kasta inte i dig två eller tre stora mål om dagen.

Vikt – Undervikt

Att gå på Natures for Lifeprogrammet om du är smal och underviktig kan skrämma många.  Oftast tappar man vikt de första veckorna vilket är helt normalt då du renar kroppen från toxiner och tungmetaller. Det finns en hel del du kan äta som gör att du inte går ner så mycket i början och/eller stabilisera det efter några veckor. Du kan öka mängden avokado, bananer och äta lite mer nötter. Tänk på att äta ofta var och varannan timme och glöm inte dricka mycket. Allt för att hjälpa kroppen att återhämta sig!

Vikten brukar anpassa sig när man har fått bukt med sin överväxt, parasiter, dåliga bakterier etc och är i bra balans så reagerar kroppen just såsom den ”bör” göra.

Du ska aldrig gå på Natures for Lifeprogrammet utan läkares inrådan om du har ätstörningar!

Hur bör jag äta i framtiden?

När du kommit så långt har du troligen upptäckt hur gott allt är, hur bra du mår och oftast vill man aldrig gå tillbaka till ”skitmaten” och de onyttigheter du idag är van vid. Bäst mår du om äter så mycket Rawfood och frukt som möjligt! Men om du vill äta lite mer “vanlig” mat så kan du äta ala FAS3 och försök hålla ett lågt proteinintag, dvs. inte återinföra animalier.

Man mår så bra att man känner att man inte vill proppa magen med massa gifter, man äter redan så gott och när man känner på det här sättet, varför vilja ändra det?  Om du ändå faller tillbaka i dina gamla vanor och märker att du börjar få besvär igen rekommenderar jag att omgående starta om Natures for Lifeprogrammet under 4–8v och äta mycket frukt och rawfood gör en detox lite då och då. 
Om du inte gör något åt det kommer tyvärr besvären förvärras igen, speciellt om du samtidigt fortsätter med dina gamla vanor. Har man en gång haft en överbelastad kropp, med Candidaöverväxt så har man lättare att få tillbaka det.